Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI"— Sunum transkripti:

1 FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

2 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Kimler Sigorta Kapsamına Alınabilir ? Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan Genel Sağlık Sigortası olan kişiler bu poliçeyi satın alabilirler. Bu kişiler isterlerse bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için de ayrı poliçe alabilirler. Ayrıca aile fertleri tek başına da sigortalanabilmektedir.

3 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Poliçenin Teminat Kapsamı Nedir ? Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan tüm durumlar için geçerlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kısmen karşılanacak tedavi masraflarının artan kısmını Sağlık Sigortası Genel şartları ve poliçe özel şartları dahilinde bu poliçe ile teminat kapsamına alıyoruz . Ancak sağlık hizmetlerinden yararlananların ödemekle yükümlü oldukları katılım payları bu poliçe kapsamında değerlendirilmeyecektir.

4 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Sigorta Süresi Ve Sigortaya Kabul Sigorta süresi 1 yıldır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul edilir. Poliçe başlangıç tarihi itibariyle 60 yaşın altında olması şarttır. Poliçeye ilk giriş tarihindeki sigortalı yaşının 56 ve üzeri olması durumda , poliçe 60 yaşından sonra yenilenmeyecektir. 55 yaş ve öncesinde TSS poliçe kapsamındaki ilk defa sigortalanan kişilerin poliçeleri , kesintisiz olarak devam etmesi halinde 60 yaşından sonra da yenilenebilecektir. Sigorta Ettiren / Sigortalı başvuru formunu eksiksiz ve ıslak imzalı doldurulması gerekmektedir.

5 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Teminat Kapsamı YATARAK TEDAVİ TEMİNATI AYAKTA TEDAVİ TEMİNATI Dahili ve/veya cerrahi yatış Küçük Müdahale Doktor Muayene Tahlil Radyoloji Modern Teşhis Yöntemleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ayakta Tedavi Teminatı yıllık 8 kez limitlidir. Her bir muayene işlemi ve ilişkili diğer işlemler 1 kez olarak değerlendirilir. Tercih edilirse sadece yatarak tedavi teminatı satın alınabilir.

6 YATARAK+AYAKTA TEDAVİ
Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Primler / İstanbul BÖLGE DURUM YAŞ YATARAK TEDAVİ YATARAK+AYAKTA TEDAVİ İstanbul Çalışan 18-35 313 TL 782 TL 36-50 390 TL 975 TL 51-60 463 TL 1.157 TL Bağımlı 0-6 475 TL 1.188TL 7-17 370 TL 925 TL 976 TL 488 TL 1.219 TL 578 TL 1.446 TL

7 Primler / İstanbul Dışı AYAKTA+YATARAK TEDAVİ
Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Primler / İstanbul Dışı BÖLGE DURUM YAŞ YATARAK TEDAVİ AYAKTA+YATARAK TEDAVİ İstanbul Dışı Çalışan 18-35 210 TL 525 TL 36-50 263 TL 657 TL 51-60 310 TL 775 TL Bağımlı 0-6 275 TL 688 TL 7-17 248 TL 619 TL 328 TL 821 TL 388 TL 969 TL

8 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Doğum Teminatı Doğum teminatı, yatarak / yatarak+ayakta tedavi teminatı mevcut olan sigortalılar için ek prim ile poliçe kapsamına alınabilecektir. Doğum ek teminatı için bekleme süresi uygulanmayacaktır.

9 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Doğum Teminatı Gebelik süresince yapılacak rutin kontrollerde her bir muayene ve ilişkili yapılacak yapılacak tetkikler 1 kez olarak değerlendirecektir ve ayakta tedavi teminatındaki yıllık 8 kez kullanım limitinden düşecektir. Doğum eylemi ( normal ve sezaryen) ise limitsiz % 100 ödenecektir. Doğum teminatı, poliçe vade ortasında eklenebilecek olup, mevcut hamilelikte de teminat geçerli olacaktır. Doğum teminatı ek primi bir poliçe için alınacak olup ,doğum eylemi ilgili poliçe döneminde gerçekleşmese bile, ek doğum primine gerek olmadan bir sonraki yenilemede de teminat geçerli olacaktır.

10 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurum Fark Yok Sağlık Sigortası; Mapfre Genel Sigorta A.Ş.’nin belirlediği Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli / protokollü olan sağlık kurumlarında geçerlidir. Poliçede belirtilmiş olan kurumlar dışında durum acil olsa dahi yapılacak harcamalar teminat kapsamı dışındadır.

11 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurum İL ADET ADANA 4 ADIYAMAN 1 AFYON ANKARA 28 ANTALYA 12 AYDIN 3 BALIKESİR BATMAN BİNGÖL BOLU 2 BURSA 10 ÇANAKKALE ÇANKIRI ÇORUM DENİZLİ DİYARBAKIR EDİRNE ELAZIĞ İL ADET ERZİNCAN 1 ESKİŞEHİR 3 GAZİANTEP 10 GİRESUN HATAY 2 ISPARTA İSTANBUL 103 İZMİR 9 KAHRAMANMARAŞ KARABÜK KARAMAN KAYSERİ KIRIKKALE KIRKLARELİ KOCAELİ 7 KONYA 8 KÜTAHYA MALATYA MANİSA 6 İL ADET MARDİN 1 MERSİN 5 MUĞLA NEVŞEHİR ORDU 2 OSMANİYE SAKARYA SAMSUN 7 SİVAS ŞANLIURFA TEKİRDAĞ 4 TOKAT TRABZON UŞAK VAN YALOVA 3 YOZGAT ZONGULDAK TOPLAM 286

12 Bekleme Süresi // Kazanılmış Haklar
Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Bekleme Süresi // Kazanılmış Haklar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan bekleme süreleri (SGK ilk kayıt itibariyle 30 gün) haricinde bu poliçede herhangi bir bekleme süresi uygulanmaz.

13 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Risk Değerlendirme Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalık ve bunlara bağlı nüks ve komplikasyonlar poliçe teminat kapsamı dışındadır. Sigortalıların başvuru formunda beyan edilmiş olsa dahi poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıkları ile ilgili herhangi bir risk analizi yapılmayacaktır.

14 Ömür Boyu Yenileme Garantisi
Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ömür Boyu Yenileme Garantisi 3.Yılın sonunda (Son 3 yıl baz alınacak şekilde) kişi başı H/P oranı ortalamasının %80’ın altında olması gerekmektedir. Sigortalının bu üründe 3.yılını doldurması üzerine U/W yapılarak verilebilir. 55 yaşından önce sigortalanmış kişiler için uygulanır.

15 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Üretim Ve Tazminat Süreci Satış kanalı,sigortalı adayına başvuru formu doldurtur Poliçenin düzenlenmesi ve peşinatın ödenmesi ile teminat yürürlüğe girer. Sigortalı Anlaşmalı kurum’a başvurur. Kurum tarafından T.C kimlik no ile işlem yapılır. SGK kapsamı aktif ise; SGK kapsamı aktif değil ise ; SGK işlemi yapılır. Sigortalı muayene için 12 TL katılım payı öder, İşlem yapamaz.Tazminat ödenmez. SGK üzerindeki fark ücreti , Mapfre Genel Sigorta A.Ş. tarafından onaylanır.Sigortalı fark ödemeden kurumdan ayrılır.

16 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Ödeme Şekli Poliçe primi kredi kartı ile ödenmektedir; kredi kartı ile ödeme blokeli şekilde gerçekleşecektir. Peşin ya da 9 eşit taksit şeklinde uygulanabilmektedir. Peşin ödeme indirimi yapılmayacaktır. Sigorta teminatları; başvurunun Sigortacı tarafından kabul edilip poliçenin düzenlenmesi ve peşinatın ödenmesi ile yürürlüğe girer.

17 Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Tazminat Ödemeleri Provizyon sonrası ödemeler doğrudan anlaşmalı kuruma yapılacaktır. Sigortalı’nın kendi yaptığı harcamalara ilişkin faturalar hiçbir durumda ödenmeyecektir.


"FARK YOK TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları