Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?"— Sunum transkripti:

1 Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?

2 Kimler Başvurabilir? Yaşlılık aylığı alabilmek için ilgili kanunlarındaki koşulları yerine getiren sigortalılar başvuru yapabilmektedir. Ancak bağ-kur sigortalılarına malullük, yaşlılık ve ölüm aylığı bağlanabilmesi için talepte bulundukları tarihte prim ve prime ilişkin borcunun herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekmektedir.

3 Sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için;
Sigortalıların çalıştığı işinden ayrılması ve en son çalıştığı işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne doğrudan veya e-devlet üzerinden yazılı istekte bulunması gerekmektedir.

4 Müracaat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi - 1 adet fotoğraf - Gelir vergisinden muafiyet belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için) - Sigortalı İşten Ayrılış Belgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)

5 Aylık Bağlandığında Nasıl Bilgi Alınır?
Aylık bağlama işlemi tamamlandığında kişiye bilgi yazısı ve sms gönderilmektedir. SMS Bilgilendirme hizmetinden yararlanabilmek için Kullanıcıların, SGK web sayfası E-SGK/SMS Bilgilendirme butonu altında yer alan SMS Hizmetleri için Bilgi Giriş ve Güncelleme seçeneğinden giriş yapmaları gerekmektedir. Aylık bağlamaya ilişkin süreç e-devlet üzerinden de takip edilebilmektedir.

6 İlk Aylık Hangi Bankadan Alınır
İlk Aylık Hangi Bankadan Alınır? İlk aylık kişinin ikamet adresine en yakın PTT şubesine gönderilmektedir. Gelir/Aylık Ödemeleri Nasıl Yapılmaktadır? Gelir/aylık ödemeleri Banka/PTT Genel Müdürlükleri ile Kurumumuz arasında imzalanan protokoller çerçevesinde yapılır. Ödeme günü Cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayan grubun ödemesi Pazartesi günkü grup ile birleştirilerek yapılmaktadır. Hizmet akdi kapsamında emekli ve hak sahiplerinin gelir/aylıkları tahsis numaralarının son rakamlarına göre ayın 17’si ila 26’ncı günleri arasında 10 günde ödenir.

7 Aylık Alınan Banka Nasıl Değiştirilir?
Emekli, dul ve yetimler tarafından, banka/şube değişikliği için İl/Merkez Müdürlüklerimize verilecek dilekçe ile anlaşmalı bankalardan herhangi birisine aylıkların nakli yapılarak banka/şube değişikliği gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca, banka/PTT şube değişikliği talepleri “ internet adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile yapılacak giriş sonrasında gerçekleştirilebilmektedir.

8

9 ELEKTRONİK ORTAMDA TAHSİS BAŞVURUSUNUN ESAS-LARI
SGK, tarihi itibariyle emeklilik taleplerinin alınmasında 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalı ve hak sahipleri için elektronik başvuru sistemine geçmiş bulunmaktadır. e-Tahsis sistemi olarak adlandırılan yeni sisteme göre belirtilen statülere tabi sigortalılar “Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesini” artık internet ortamında, ıslak imza aranmaksızın, online olarak verebileceklerdir.

10 Tahsis talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin internet ortamında verilebilmesi
PTT’lerden alınacak e-Devlet şifresi ile Tahsis programına, adresinden sırasıyla, “e-hizmetler”, “Sosyal Güvenlik Kurumu”, “Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler”, “Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi” seçeneklerine girilmek suretiyle ulaşılmaktadır. Söz konusu menüden giriş işlemi tamamlandıktan sonra Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin barkod numaralı dökümü yine internet ortamında sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınacak ve Kurum’ca belgenin alındığına dair ilgililere SMS gönderilecektir.


"Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları