Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Global yayın şirketinin Global propagandası:. İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Global yayın şirketinin Global propagandası:. İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!"— Sunum transkripti:

1 Global yayın şirketinin Global propagandası:

2 İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!

3 www.longman.com www.longman.com ‘Contact Us’ “choose your country” Dünyada ve Türkiye’deki İngilizce dil öğretimi ürünleri pazarının söz sahibi şirketlerinden Longman firmasının bir kitabı hakkında daha detaylı bilgi almak için firmanın www.longman.com resmi web sitesi adresinden ‘Contact Us’ bölümüne girdiğimde “choose your country” adı altında ülkemi seçmemi isteyen bir butonla karşılaştım.www.longman.com

4 “Cyprus (Occupied Territory of the Republic of Cyprus)”Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi! Türkiye’yi seçmek için ülkeler listesini açtığımda iki tane Kıbrıs olduğunu gördüm. Birisi “Cyprus” yani Kıbrıs, diğeri ise “Cyprus (Occupied Territory of the Republic of Cyprus)” yani Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!

5

6 Evet, aynen bu ifade… Evet, aynen bu ifade…

7 Aynı yayınevine bağlı başka bir sitede de aynı ifadeyi görmek olayın boyutunun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. İşte www.penguenreaders.com sitesindeki “contact us” bölümündeki ifade: www.penguenreaders.com

8

9 propaganda yöntemi Bu yayınevinin dünyada ve Türkiye’deki popülerliğini düşünürsek, ne kadar etkili bir propaganda yöntemi değil mi? Üstelik bu firmanın kitapları, ülkemizdeki birçok okulda yaygın kullanılan kitaplardan.

10 ‘İşgal Altındaki Bölge’ Türkiye’de de büyük iş yapan bu firmanın, Türk Bölgesi, Türk Yönetimi gibi ifadeleri kullanmayıp doğrudan ‘İşgal Altındaki Bölge’ demesinin firmanın politik tercihini göstermesi bakımından önemli olduğu fikrindeyim.

11 Ayrıca resmi web sitesinde böyle bir ibareyi bulunduran şirketin yayınladığı ders kitaplarında da bu türden yanlışların olmasının doğal olduğunu düşünüyorum.

12 işgalci şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum. Bu sebeple, hem bize işgalci diyen hem de yerli yabancı birçok alternatiflerine rağmen bize yıllardır kitap satıp para kazanan bu şirketi şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum.

13 Bu protestonun yaygınlaşmasını Türk milletinin haklarını koruma iradesinin bir göstergesi olarak düşündüğüm için ulaşabildiğim her yere ve herkese bunu duyurmaya çalışmaktayım.

14 Protestonun yaygınlaşması için lütfen özellikle İngilizce öğretmenleri ve ilgililere iletiniz…


"Global yayın şirketinin Global propagandası:. İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları