Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU 2006 03 87.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU 2006 03 87."— Sunum transkripti:

1 CEIT 418 TEACHERTUBE

2 HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU 2006 03 87

3 TEACHERTUBE NEDİR? ► Eğitimle ilgili mpeg, wmv, avi, mov, mpg, flv, mp4, ram formatlarındaki videoları, doc, ppt, txt, rtf, xls, pdf, formatlarındaki dökümanları, mp3, wma, formatlarındaki ses dosyalarını ve fotoğrafları yükleyerek herkesle paylaşabileceğimiz bir multimedya paylaşım sitesidir.

4 TEACHERTUBE KULLANIM AMACI ► Bu site gerek öğrencilere gerekse öğretmen veya öğretim adaylarına her konuda gerek video, gerek doks, gerek audio, gerek photos, gerek channels, community ve classifieds hakkında genel kapsam da bir bilgi sunumunu sağlayan bir sitedir. ► Bu site gerek öğrencilere gerekse öğretmen veya öğretim adaylarına her konuda gerek video, gerek doks, gerek audio, gerek photos, gerek channels, community ve classifieds hakkında genel kapsam da bir bilgi sunumunu sağlayan bir sitedir.

5 TEACHERTUBE KULLANIM AMACI ► Bu sitede genellikle öğretmenler veya öğretim elemanları öğrencilerine ders anlatacaklarında veya anlattıkları konuları doks veya fotolarını ekleyerek öğrencilerine buradan ders notlarını verebilirler, bu amaçla öğrenciler notlarını derse gelmeden önce alıp çalışıp sınıfına o şekil gidiyor ve öğretmenler de dersi yaparken öğrencilerle birlikte çok iyi etkileşim kura biliyorlar.

6 TEACHERTUBE  Yandaki sayfada www.teachertube.com un ana sayfasını görüyoruz burada da görüldüğü gibi kolayca üye olup istediğimiz alanda aradığımız bilgileri rahatlıkla bulabiliyoruz. www.teachertube.com www.teachertube.com

7 TEACHERTUBE YARARLARI ► Ücretsiz abone olunabilir. ► Birçok dosya formatını destekler. ► Sitede paylaşılan dosyaları facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşabiliriz. ► Site içinde kendi profilimizi ve arkadaş grubumuzu oluşturabiliriz.

8 TEACHERTUBE EKSİLERİ ► Sitede ingiizceden baska bir dil seçeneğinin olmaması. ► Boyutu 100mb’tan büyük video, 50mb’tan büyük ses klibi ve 50mb’tan büyük doküman yüklememize izin vermiyor.

9 İLERDE BİZE NE YARARI OLUR? ► İleriki yaşantımızda öğrencilerimizle bigi paylaşımı yapmamızı sağlayacak. ► Tanımadığımız insanlara bilgilerimizi ulaştırmamızda yardımcı olacak yani hem öğrencilerimizle hem de başkalarıyla bilgilerimizi paylaşmamızı sağlayacak.

10 İLERDE BİZE NE YARARI OLUR? ► TEACHERTUBE ve buna benzeyen siteler sayensinde eğitim çok daha iyi bir düzeye sahip olacak.

11 TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK ► Siteye üye olmak için; 1- Anasayfanın sağ üst köşesindeki kırmızı okla gösterilen free sign up ‘ a tıklıyoruz

12 TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 2- Karşımıza gelen ekranda bizden istenilen bilgileri yazıp aşağıda kırmızı okla gösterilen SUBMİT’e tıklayıp devam ediyoruz.

13 TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 3-Üçüncü adımda karşımıza çıkan bu sayfada googlesearch’ü yüklemek istiyorsak AddGoogleSearch ü tıklıyoruz istemiyorsak no thanks’e tıklayıp devam ediyoruz

14 TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 4-dördüncü adımda kayıtta girdiğimiz kullanıcı adı ve şifreyi tekrar yazıp SUBMİT’e tıklayıp siteye giriş yapıyoruz

15 TECAHERTUBE’A ÜYE OLMAK 5- Beşinci adımda Açılan sayfa bizim profil sayfamızdır buradan kişisel ayarları yapabiliriz.

16 TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME ► Dosya eklemek için; ► 1-Profilimizden kırımızı ile gösterilen home’un üzerine gidiyoruz ve oradan dosya türünü seçiyoruz.

17 TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME 2- Dosyamızın türünü seçtikten sonra karşımıza gelen bu ekrandan dosyamızın türüne göre bilgileri yazıp ‘Continue Uploding’ e tıklıyoruz.

18 TEACHERTUBE’A DOSYA EKLEME ► Yükleme işlemi bittikten sonra istersek belgemizi facebook’ta paylaşabiliriz. Bunun için belgenin sağ tarafındaki facebook işaretine tıklamak yeterlidir. ► Çıkış yapmak için ekranın sağ köşesindeki logout butonuna tıklıyoruz.


"CEIT 418 TEACHERTUBE. HAZIRLAYAN FATOŞ BORANSU 2006 03 87." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları