Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran."— Sunum transkripti:

1  Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran durumlardan, kimselerden ve konulardan kaçınmaya çalı ş ın. Kızgınlık, sinirlenme ve korku kalbinizin fazla çalı ş masına yol açar.

2  Faaliyetlerinizi kalbinizin dinlenmesine zaman ayıracak ş ekilde düzenleyin. Örne ğ in: Günün veya haftanın i ş ini planlayın. A ğ ır i ş leri gün içinde da ğ ıtın ve araya hafif i ş ler koyun.  Yorulursanız, her ne yapıyor olursanız olun, 15-20 dakika kadar dinlenin. Örne ğ in bahçe i ş lerinin tümünü birden yapmak için kendinizi zorlamayın.

3  Acele etmemeye çalı ş ın. Günlük i ş lerinizi planlayın, böylece acele etmeden ve sinirlenmeden bütün i ş lerinizi tamamlayın. Bir i ş i kısa sürede tamamlamanız gerekti ğ ini dü ş ünmeyin.  Sabah ve ö ğ leden sonra olmak üzere en az 2 kere 20-30 dakika istirahat edin. Bunun için yatmanız gerekmez, yalnız dinlenin.

4  Her gece alı ş ık oldu ğ unuz kadar uyuyun. En az 6-8 saat uyumaya çalı ş ın. Bir gece geç saatlere kadar oturup, ertesi gece bunu telafi etmeye çalı ş mayın. Geç yataca ğ ınız gece gündüz bir süre uyumaya çalı ş ın.  Çalı ş ırken kollarınız omuz düzeyinin üstünde olursa, kalbinizin fazla çalı ş masına sebep olur. Pencere silmek, çama ş ır asmak gibi i ş lerden kaçının.


" Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları