Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA"— Sunum transkripti:

1 ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ

2 Ödevler bütün gece sürüyor, eğlenceye zaman kalmıyor mu?
Birden yatma saatiniz geliveriyor, ödevleri yetiştiremiyor musunuz? Ödevleri unutuyor musunuz? Televizyonun başından kalkamıyor musunuz?

3 ZAMANIMIZ SINIRLIDIR, PLANLI YAŞAMAZSAK BOŞA UÇAR GİDER!
Bir gün 24 saat ile sınırlıdır. 8 saat okuldayız. 9-10 saatinde uyuyoruz. Geriye 5-6 saatimiz kalıyor. Kalan zamanımızda dinlenmeli, ödevlerimizi yapmalı, oyun oynamalı, spor yapmalıyız. Bunların hepsinin yetişmesi için planlı olmak gereklidir. Planlı olmazsak günümüz boşa akıp gider…

4 Başlangıç olarak gün içindeki tüm aktivitelerimizi, hangi etkinliğe ne kadar vakit ayırdığımızı tespit edelim!

5 ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMA
Program hazırlarken, dk.’lık ders çalışma, bu sürenin ardından 15’er dakikalık mola zamanları ayarlayın. Ödevler ayrılan zamanı aşmamalı ve erken bitmemelidir! Ödev erken biterse ders tekrarı yapılarak süre tam doldurulmalıdır.

6 Programda yazdığınız zaman mola verin.
15 DAKİKALIK MOLALARDA… Programda yazdığınız zaman mola verin. Molalarda bir şey için, meyve yiyin, tuvalete gidin, gezinin. Ama asla televizyon izlemeyin! Çünkü 15 dakika sonra televizyonun başından kalkmamız mümkün olmaz.

7 TV zaman kaybına neden olan en büyük etkendir.
Kişiye özgü olarak zaman kaybına neden olan başka etkenler varsa tespit edilmeli, bu duruma ilişkin daha değişik düzenlemeler yapılmalıdır!

8 OYUN-EĞLENCE ZAMANINDA…
Ödev zamanında ödevlerinizi bitirin. Böylece eğlence zamanında keyifle oyun oynayabilirsiniz! Hafta içi televizyon izleme ve bilgisayar oynama yerine oyuncak, puzzle, lego gibi oyuncaklarla oynamayı tercih edin. Programınıza uymak, saatleri aşmamak böylece daha kolay olacaktır.

9 HAYDİ ŞİMDİ GÜN İÇİNDE NELER YAPIYORUZ BİR DÜŞÜNELİM VE GÖRELİM…

10 ÖDEVLERİN PROGRAMLANMASI (15 dakika)
ÖRNEK GÜN 08:30 15:45 OKUL 16:30 18:00 DİNLENME (1 buçuk saat) 18:15 ÖDEVLERİN PROGRAMLANMASI (15 dakika) 18:45 ÖDEV ZAMANI (30 dakika) 19:00 MOLA (15 dakika) 19:30 20.00 AKŞAM YEMEĞİ 20:00 20:30 DERS TEKRARI- YARINA HAZIRLIK 21:00 OYUN-EĞLENCE 21.15 KİTAP OKUMA 21:15 21:30 UYKUYA GEÇİŞ

11 EĞER ÖDEV YOKSA… Bugün öğrenilenlerin tekrarını yapabilirsiniz.
Yarın işlenecek konulara göz gezdirebilirsiniz. Okulistik çalışmaları yapabilirsiniz. Test çözebilirsiniz. Kitap okuyabilirsiniz.

12 UNUTMAYIN! Yaptığınız her ekstra çalışma sizi hedefinize bir adım daha yaklaştırır!

13 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…
PDR UZMANI ZEYNEP GÖKALP


"ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları