Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip."— Sunum transkripti:

1 Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip “Log In” kutucuğunu tıklayın.

2 Data on Demand Abone olunan dergilerin listesini ve link adres bilgisi, derginin konusu gibi bir takım bilgileri sunan bir rapor almak için “Client Center” giriş sayfasında “Data on Demand” yazısını tıklayın.

3 Hazırlama Sağ taraftaki “Generate New Report” kutucuğunu tıklayın
“Report Encoding” için MUTLAKA “UTF-8” i seçin! Dergilerin konuları hakkında ne kadar detay istediğinize bağlı olarak; sırasıyla “konu sütunu” olmadan, tek “konu sütunuyla” ya da 1’ den fazla “konu sütunu” seçeneklerinden birini işaretleyip sağ üstteki “Save” kutucuğunu tıklayın

4 Kaydetme Raporun hazırlanması birkaç dakika sürer. Hazır olup olmadığını kontrol etmek için pencereyi yenileyin veya “Client Center” başlangıç sayfasına geri dönüp tekrar “Data on Demand” yazısını tıklayın. Rapor hazır hale geldikten sonra sol tarafta mavi harflerle yazılmış “.csv” uzantılı rapor dosyasının üzerini tıklayın. Bu sayfada sadece 1 tane rapor tutulduğun, yeni bir rapor hazırladığınızda önceki dosya silinecektir. Gelen pencerede dosyayı “sabit diske kaydet” i işaretleyip “Tamam” kutucuğunu tıklayın. Kaydettiğiniz yer kolay bulabileceğiniz bir klasör veya dosya olsun. Örn. Masaüstü

5 Excel’ de Dosyayı Açma Boş bir Excel tablosu açın. Veri sekmesinde “Dış Veri Al” grubunda “Metinden” seçeneğini tıklayın. MS Office 2003 için de yol aynıdır. Görünüm olarak biraz daha farklı olsa da “Veri” sekmesi altında “Dış Veri Al” ve “Metinden” seçeneği ile gene buna benzer bir pencere açılır. Sabit diske kaydettiğiniz “.csv” uzantılı dosyayı bulup seçin ve “Aç” veya “Al” kutucuğunu tıklayın

6 Excel’ de Dosyayı Açma Gelen pencerede ilk seçenek olan “Sınırlandırılmış - …” seçeneğini seçip başka bir değişiklik yapmadan “İleri” kutucuğunu tıklayın.

7 Excel’ de Dosyayı Açma İkinci adım olarak gelen pencerede “Sekme” ve “Virgül” seçeneklerini işaretleyip “Son” kutucuğunu tıklayın. Son adımda bir değişiklik yapmaya gerek olmadığından bir sonraki adıma geçmeye gerek yoktur.

8 Rapor sayfasının görünümü aşağıdaki gibidir.
Görüntüleme Son olarak gelen pencerede verilerin sıralanmaya başlayacağı ilk noktayı belirleyin. Raporda bir düzenleme veya değişiklik yapmayı düşünmüyorsanız, başlangıç noktası olarak “A1” i bırakabilirsiniz. Rapor sayfasının görünümü aşağıdaki gibidir.


"Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları