Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ"— Sunum transkripti:

1 REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
ESKİŞEHİR REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU İCLAL ERTEN TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ 4/A

2 ESKİŞEHİR Eskişehir ili, Türkiye’nin başkenti olan Ankara’nın batısında ve İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerine ev sahipliği yapar. İlde önemli oranda Tatar Vatandaşlarımız mevcuttur.

3 ESKİŞEHİR Tarihteki eski adı Dorlion'dur. Selçuklu ve Osmanlı Dönemi'nde de önemli bir kavşak noktası olmuştur.

4 ESKİŞEHİR Lületaşı çıkarımının tamamına yakını bu ildedir. Eskişehir sanayisi, eğitim düzeyi, ekonomik seviyesi, mimari ve tarihi önemiyle zenginliklere sahip bir şehirdir.

5 ESKİŞEHİR Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük illerin Eskişehire yakın oluşunun yanında demiryolu ağının Eskişehir'den geçerek batı ve doğunun birleşmesinde bir kavşak olması Eskişehir'in coğrafi ve ekonomik yapısına ayrı bir renk katar.

6 ESKİŞEHİR Maden yataklarının ve işletmelerinin oldukça fazla olduğu söylenebilir. Türkiye'deki hatta Dünyadaki Bor rezervinin önemli bir bölümü Eskişehir de çıkartılmaktadır.

7 ESKİŞEHİR Demiryollarının bel kemiğini oluşturan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi, Askeri ana jet üssü, uçak bakım ve üretimi, Türkiye ve dünyada marka olmuş bir çok firmanın fabrikası ve ana merkezi bulunan bir şehirdir.

8 ESKİŞEHİR Porsuk nehri şehir merkezini ortadan ikiye böler. Son yıllarda yapılan düzenleme lerle nehir güzelleştirilerek, şehre ayrı bir çehre ve ulaşım yolu olarak ön plana çıkmıştır.

9 ESKİŞEHİR Şehir toplu ulaşımında otobüs ve botların yanında oldukça modern olan tramvay sistemi önemli yer tutmaktadır.

10 ESKİŞEHİR İklim : Eskişehirde sert bir kara iklimi hakimdir. Kışlar sert ve süreklidir. Yaz ayları ise gündüzleri sıcak, geceleri serindir. Gece ve gündüz sıcaklıkları arasında büyük farklılıklar gözlenir. İlin yıllık ortalama sıcaklığı 11 °C civarındadır.

11 ESKİŞEHİR Sakar Ilıcaları : Eskişehir'in kuzeyinde yer alır. Eskişehir'e uzaklığı 32 km.'dir. Orman içerisinde turistik belgeli tesisin yanı sıra çadır alanları da vardır. Doğa ile iç içe olunabilecek bir kaplıca merkezidir

12 ESKİŞEHİR Hasırca: Porsuk Barajı üzerinde çam ormanları içerisinde cilt hastalıklarına iyi gelen; birisi açık iki tane de havuzun yer aldığı bir mekandır.

13 ESKİŞEHİR Karahisar Kaplıcaları: Sivrihisar-Polatlı yolunda Eskişehir'in Karahisar Köyü'ndedir. Cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

14 ESKİŞEHİR Kızılinler: Eskişehir'in merkezine 14 km uzaklıktadır. Zengin sıcak su kaynaklarına sahiptir. Kaplıca suyu başta cilt hastalıkları olmak üzere mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

15 ESKİŞEHİR Müzeler : Sivil Havacılık müzesi, Demiryolları Müzesi, Etnografya Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Osmanlı Tarihinin parçası olan Odunpazarı evleri vs. Eskişehir tarihine ışık tutarak ziyaretçi akınına uğrayan yerlerdir.

16 ESKİŞEHİR Mesire yerleri: Yeşil alan ve mesire yerlerinin herkesime hitap ettiği şehirde; Fidanlık orman içi dinlenme yeri, Bademlik, Musaözü Barajı, Son yıllarda yapımı tamamlanana Kentpark ile Türkiye'nin ilk denizi olamayan plajı halkın kullanımına sunulmuştur. Ayrıca hizmete açılan Sazova Bilim ve Kültür Parkı da oldukça ilgi çeken parklar arasındadır.

17 ESKİŞEHİR Külliyeler: Seyit Battal Gazi Külliyesi, Kurşunlu Külliyesi Seyitgazi yolundaki büyük küllüye. Odunpazarı Evleri Eskişehir'in ilk yerleşim yerini oluşturan Osmanlı Dönemi'nden kalma tarihi evlerdir.

18 ESKİŞEHİR Frigya Vadisi: Antik Frigya‘ nın kalbi olan Midas Anıtı yada diğer adıyla Yazılıkaya, Eskişehir il merkezine 80 km uzaklıkta olup, Han ilçesi sınırları içerisindedir. Bölgede kapadokya bölgesindeki peribacalarını andıran bir çok anıt ve doğal coğrafik yontuya rastlamak mümkündür.

19 ESKİŞEHİR Eğer yolunuz bir gün ESKİŞEHİRE düşerse tatarlara özgü yemeklerin başında gelen Çiğbörek (Şırbörek) yemeden dönmeyin.

20


"REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları