Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1)Doğru Orantı İki çokluktan biri artarken buna bağlı olarak diğeri de aynı oranda artıyorsa veya biri azalırken diğeri de aynı oranda azalıyorsa bu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1)Doğru Orantı İki çokluktan biri artarken buna bağlı olarak diğeri de aynı oranda artıyorsa veya biri azalırken diğeri de aynı oranda azalıyorsa bu."— Sunum transkripti:

1 1)Doğru Orantı İki çokluktan biri artarken buna bağlı olarak diğeri de aynı oranda artıyorsa veya biri azalırken diğeri de aynı oranda azalıyorsa bu iki çokluk birbirleriyle doğru orantılıdır. (doğru orantı)

2 Doğru bende inanmazsan aç!
Sıra Sende Sermet’in yaşının Rafet’in yaşına oranı 2/3‘tür.Sermet 40 yaşında ise Rafet’in yaşını hesaplayınız? A) B) C) D)98 Beni Tıkla! Sana sürprizim var. Yorum yok! Doğru bende inanmazsan aç!

3 Sazan Gibi Atlama! Seni gidi sazan sorudaki 40’ı görünce hemen atladın değil mi? Dön soruyu iyice oku oran 2/3‘tü. Sermet’le Rafet’in aynı yaşta olması imkansız…

4 Sürpriz Falan Yok Oran 2/3 olduğuna göre Rafet Sermet’ten küçük olamaz. İstersen soruyu tekrar oku!

5 Bir Kere Daha Düşün! ? Mantıklı düşünmeye çalış Rafet o kadar yaşlı mı?

6 İşte Bu Kadar! Bir Halley’i hak ettin valla sen.!
Çözüm’e bak bakalım sende mi bu şekilde yaptın. Yakala !

7 ? Çözüm Sermet’in yaşı=S Rafet’in yaşı=R
S yerine 40 yazılır.Sermet’in yaşı artarken Rafet’inki de artacağından doğru orantıdır. 60=(Rafet’in yaşı)


"1)Doğru Orantı İki çokluktan biri artarken buna bağlı olarak diğeri de aynı oranda artıyorsa veya biri azalırken diğeri de aynı oranda azalıyorsa bu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları