Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri
İpek Cebeci EMOD Enerji Sistemleri, Selçuk, İzmir E-posta: Tel: Solarex-2014, İstanbul 12/04/2014 Sirketimizin tanitim sunumuna hosgeldiniz. Sirketimiz, EMOD Enerji Sistemleri, Izmir’’in selcuk ilcesinde Agustos, 2013 ten beri Ar-ge faaliyetini surduruyor. Ekibimiz profosyonel muhendislik ve deneyimin birlestigi guclu bir kadroya sahiptir. Bize emodsolar.com adresinden ulasabilirsiniz.

2 Sunum Taslağı Şirket amacımız Geliştirdigimiz ürünler
Yoğunlaştırıcılı güneş enerji sistemi Güneş takip sistemi ve otomasyon Termal enerji depolama sistemi Isıtma sistemi Soğutma sistemi İçme suyu üretim sistemi Bu sunumda sizlere once sirket amacimiz ve gelistirdigimiz urunleri anlatacagim. Daha sonra yogunlastiricli gunes enerji sistemimiz, ekibimizin gelistirdigi gunes takip sistemi, termal enerji depolama sistem tasarimimiz ve isitma/sogutma/icme suyu uretimi icin sistem tasarimlarimizdan bahsedegim.

3 Amacımız Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini verimli bir şekilde kullanarak enerji üretim ve depolama sistemleri geliştirmek. Geliştirdiğimiz sistemlerin; Isıtma /Soğutma, Vakum pompa, Elektrik üretimi, Deniz suyu arıtımı ve içme suyu üretimi, için kullanımını sağlamak ve bu ürünleri kullanıcıya ulaştırmak.

4 Amacımız Seralar, Balık üretim çiftlikleri, Soguk hava depoları,
Tavukçuluk sektörü, Büyük işletmeler/apartmanlar için ısıtma/soğutma işlevlerini karşılamayı hedefliyoruz. Gelistirdigimiz sistemlere ihtiyac duyabilecek sektorden firmalarla yakinen calismayi ve firmalarin talepleri dogrultusunda sistemimize sekil vermeyi amaçlıyoruz.

5 Geliştirmekte Olduğumuz Ürünler
Yoğunlaştırıcılı güneş enerji sistemi Güneş takip sistemi Dikey eksenli rüzgar türbinleri Termal enerji depolama sistemi Buhar enjektörleri Gelistiridgimiz urunler… sayarsin. Sonra eklersin, termal enerji depolama sistemimiz enerji talebini stabil sekilde karsilayabilmek icin cok onemlidir. Sogutma ve vakum kompresor islevlerini ise buhar enjektor tasarimimizla saglamayi amacliyoruz. Bunlarin yani sira dikey eksenli ruzgar turbinleri gelistiriyor ve mekanik enerjinin direkt isi enerjisine donusturulup depolanmasi konusunda calismalarimizi surduruyoruz.

6 Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemi
Kuzey-güney yönünde uzanan aynalar otomatik olarak tek eksenli hareket yaparak güneş ışıgını ısıtıcı bölgesinde yoğunlaştırır. Deneysel düzenegimiz 9 metre boyunda 6 metre genişliktedir. Sistemimize gelen güneş ışınları ısıtıcı bölgesindeki siyah krom kaplı paslanmaz çelik borularda toplanıp, suyun ısınması ve buharlaştırılması ile thermal enerji depolama tankına transfer edilir. Thermal enerji depolama tankımızın çalışma basıncı 10 bar sıcaklığı 180 ºC. Sistemimiz yüksek termal verime sahiptir. Sistemdeki akışkan dolaşımını bir pompa ile yada doğal konveksiyon ile sağlayabiliriz. Pompa, motor, valflerin kontrolleri icin otomatik kontrol sistemleri geliştiriyoruz. Sistemimizi kireç ve korozyona karşı, kimyasal kullanarak koruyoruz. Yere yakin, kuzey guney yonunde uzanan 50 santime 9 metrelik aynalarimiz motorlar yardimiyla dogudan batiya tek eksenli rotasyon yaparak gunesin isitici bolgesine odaklanmasini saglar. Isiticidan gecen su, buharlasarak enerjinin termal depoya transferini saglar. Isitici bolgesindeki borularimiz siyah krom kaplidir. Isitici ici aynalar dusuk demirlidir. Sistemimiz max basinc 10 bar, max sicaklik 180 derece olarak tasarlanmistir. Ileride elektrik uretimi amaciyla tamamen paslanmaz celik sistem kullanarak yaklasik 70 bar basinc 280 derece sicakliga ulasabilecegiz. Sistemimizde termal verim yuksektir. Su anda 70 % mertebesindedir. Sistemdeki akışkan dolaşımını ufak bir pompa ile yada doğal konveksiyon ile sağlayabiliriz. Pompa, motor, valflerin kontrolleri icin otomatik kontrol sistemleri geliştiriyoruz. Sistemimiz kireç ve korozyona karşı kimyasal kullanılarak korunmaktadır.

7 Otomasyon ve günes takip sistemi
Zamana bağlı günes takip sistemi ekibimizce dünyanın kendi ekseninde ve güneş etrafındaki hareketini simüle ederek geliştirilmiştir. PLC kontrol sistemimiz, zamana bağlı olarak aynanın doğu yönüyle yaptıgı açıyı tablodan okuyup motorun kontrüksiyonunu doğru açıya getirmesini sağlıyor. Dönme hızı cok düsük olduğu icin, yüksek redüktor kullanımını uygun buluyoruz. Motorları tek PLC den döndürebilmemiz mümkün olup, güneş takip sistemimiz sistem maliyetinin 10 % undan daha düşüktür. Valf ve pompa kontrolleri ve sistemin otomatik olarak açılıp/kapanmasının otomasyon gereksinimleri ekibimizce sağlanmaktadır. Aynen okuyabilirsin.

8 Termal Enerji Depolama Sistemi
Ekibimiz ekonomik olacağını düşündügümüz yeraltı termal enerji depolama sistemleri geliştirmektedir. Enerji arzının stabil bir şekilde karşılanmasının saglanması güneş ve rüzgar enerji sistemlerinin yaygınlaştırılmasını çok kolaylaştırabilir. Bu sistemlerde enerji depolama için ucuz malzeme kullanılacağı için çok büyük ölçeklere çıkmak mümkün görünmektedir. Sisteme enerji aktarımı ve sistemden enerji çekilmesi U-borular, otomatik valfler ve pompalar aracılığıyla gerçekleşecektir. Aynen okuyabilirsin.

9 Isıtma Sistemi Kapalı döngü ısıtma sistemimiz suyun termal depo sistemine otomatik pompa veya valf kullanılarak gönderilip daha sonra sıcak suyun yada buharın hedef bölgeye ulaştırılmasıyla gerçekleşmektedir. Seralar ve balık üretim çiftlikleri ve ısıtma sistemine ihtiyaç duyan diğer sektörler için ideal bir sistem olabileceğini düşünüyoruz. Aynen oku. Sekilde goruldugu gibi su rezervuardan alinip termal enerji deposundan gecirilerek isinmasi saglaniyor. Daha sonra kontrollu bir sekilde hedef bolgeye gonderilip isitma islevi saglanabilir.

10 Soğutma sistemi Soğutma işlevi için buhar enjektörü kullanmaktayız.
Termal enerji depo sistemimizde ürettiğimiz basınçlı buharı kontrollü şekilde buhar enjektörüne göndererek, buhar enjektörüne bağlı tank basıncını düşürüp 2-3 ºC de soğuk su elde edebiliriz. Daha sonra soğuk suyun hedefe gönderilmesiyle soğutma işlevini sağlayabiliriz. Soğuk su sistemde dolaştıktan sonra ayrı bir rezervuarda tutulacaktır. Sistemin devamlılığı, çift soğuk su tankı kullanılarak sağlanabilir. Oku, sonra buhar enjektorunun calisma prensibinden biraz bahsedebilirsin. Buharin kesit alanini dusurup hizini arttiriyoruz. Yuksek hizda ve dusuk basincta giden buhar, etrafindaki hava ve nemi cekip, soguk su tankinin basincini dusuruyor.

11 İçme suyu üretim sistemi
Deniz suyunu buharlaştırma/yoğunlaştırma döngüsüyle tuzdan arıtabiliriz. Şekilde görüldüğü gibi deniz suyu once kondense bölgesinde buharı yoğunlaştırma görevini yerine getirip ısınır. Daha sonra termal enerji depo sistemine girip buharlaştırılır. Aynen yazildigi gibi. Sorularin olursa konusuruz.

12 Güneş Enerji Sistemimizin Avantajları
Yüksek termal verim Gelen radyasyonun % 70 ini ısı enerjisi olarak sistemimizde depolayabiliriz. Doğal konveksiyonlu sistem Güvenilir otomasyon Yerli üretim Alan tasarrufu Aynı miktarda thermal enerjiyi üretebilmek için fotovoltaik sistemlere göre yaklaşık beşte bir alana ihtiyaç duyar. Stabil enerji arzı Büyük ölçekli yeraltı thermal enerji depo sistemimizle birlikte enerji talebinin stabil şekilde karşılanmasının sağlanması.

13 Çalışma Planımız Isı transferi, akışkan dinamiği, malzeme bozulması, vibrasyon, sistem otomasyonu, ısıtma/soğutma sistemleriyle ile ilgili deneysel çalışmalarımızı Selçuk Sanayi Bölgesinde gerçekleştirmekteyiz. Aralık, 2014 tarihinden sonra 8 metre × 30 metre boyutlarında doğal konveksiyonlu ısı transfer özelliklerine sahip yaklaşık 300 kW thermal maksimum güçte calışan güneş enerji ünitemizin ve büyük olçekli termal enerji depolama sistemimizin kurulum çalışmalarına başlayacağız. Seracılık, tavuk ve balık üretim ciftlikleri, soğuk hava depolarının enerji ihtiyaçlarını stabil ve güvenilir olarak karşılamaya yönelik sistemler geliştirecegiz.

14 Teşekkürler… Sorularınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz…


"Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları