Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/2009 - Unutulmaz bir hafta -

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/2009 - Unutulmaz bir hafta -"— Sunum transkripti:

1 Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/2009 - Unutulmaz bir hafta -

2 Hannover‘e Hosgeldiniz/ Herzlich Willkommen in Hannover Hersey 16.Kasim.2008‘de Havalimanindaki uzun bekleyisimizin ardindan saat 16:25‘de kapilarin acilmasi ile basladi. 12 Ögrenci ve 3 Ögretim görevlisi önce anlayamadigimiz fakat bir o kadar da icten oldugu anlasilan sarkilariyla kapidan ciktilar. Türk ve Alman bayraklari havada dalgalandi, bu bizim aramizda ki bagin güclü bir simgesiydi. Ilk tanismanin ardindan evlerimize dogru yola ciktik, bu yolculuk Türk misafirlerimiz ile gecirecegimiz macera dolu, eglenceli, uykusuz ve unutulmayacak bir sekiz günün baslangici idi.

3 Ilk aksamimizda „Misafir kizkardeslerimize“evlerini tanittik ve beraber programlar yaptik. Kimimiz Hannover‘in gece hayatini tanimaya cikti, bazilarimizda evlerde toplanip Wii oyunu ile keyifli saatler gecirdi.

4 Bizler Pazartesinden Persembeye kadar derslerimize devam ederken, misafirlerimizin de cok dolu bir programi vardi. Mesela, Belediye binasina misafir oldular. Degisik dersleri ziyaret ettiler ve aktif yer aldilar. Bayan Meyer‘in kursunda degisik teknik ve malzemeleri deneme imkanini buldular. Hannover ve cevresindeki bircok cocuk yuvasini ziyaret ettiler ( Waldorf kindergarten gibi) Gezdikleri yuvalarin hepsi farkli Konseptteydiler.

5 Bize kendi kültürlerini yakindan tanitmak isteyen misafirlerimiz, ögretmenleri ile birlikte bizim icin güzel bir Tiyatro gösterisi hazirladilar. Geleneksel Türk kiz isteme töreninin canlandirildigi bu gösteriye karsilik, biz de St.Martin‘in hikayesini kisa bir süre icinde anlatmaya calistik. Cok güldük, cok eglendik, Atölyemizi bir dans pistine cevirdik. Eglencemizin ardindan, en icten duygularimizi bir kagidin üstüne resmetmeye calistik

6 Bayan Babuli misafirlerimizin bu hareketli günlerinde, fiziksel güclerini toplamasina yardimci oldu.

7 Aksamüstlerimizi alis-veris maratonu olarak ilan ettik. Misafirlerimiz Almanya‘dan aile ve arkadaslarina kücük hediyeler aldilar. Biz de bu kosusturmadan büyük keyif aldik.

8 19 Kasim‘da „Uyum Ödülü“nün dagitildigi Galaya davetliydik. Bu önemli gecede Asagi Saksonya Basbakani Christian Wullf ile tanisma firsati bulduk.

9 20 Kasim saat 18‘den itibaren renkli bir geceye ev sahipligi yaptik. Bayan Tönges‘in drama grubu misafirlerimz icin Türkce bir sarkiyi hazirlayarak, sundu. Büfemizdeki sayisiz Türk ve Alman yemekleri gecemize ayri bir renk katti. Emegi gecen herkese tek tek tesekkürler edildi. Gecenin ardindan bazilarimiz eglenceye DAX‘da devam etti.

10 Haftasonu hep beraber Berlin‘e gittik. Görülüp gezilecek cok yer vardi, Meclis binasi, Kiliseler ve Berlin Duvari gibi. Onlarin yani sira bos zamanlarimizda oldu. Grubumuzun bir kismi bu zamani alis-veris ile degerlendirirken, kimisi de Bayan Tussand müzesini ziyaret etti. Uykusuz gecen gecelerden ve uzun süre Diskoda dans etmekten yorgun düsenlerde Hotel Bernhard‘a geri döndüler. Otelimiz Berlin‘in önemli merkezlerinden Bundesplatz‘a yakindi.

11 23 Kasim, Pazar günü saatler 15‘e yaklasirken gözyaslarimizi tutamaz olmustuk. Veda etmek zorundaydik. Tek tesellimiz bu vedanin bir „son“olmamasiydi. Tekrar arkadaslarimiza kavusacagimiz gün olan 16 Nisan‘i sabirsizlik ve büyük bir heyecan ile bekliyoruz. Sizi seviyoruz!!! © Sarah Dreger ve Anja Dreytza Türkcesi: N.Canan Kanbur


"Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/2009 - Unutulmaz bir hafta -" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları