Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar"— Sunum transkripti:

1 İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar

2 İlköğretim Haftası Okulların açıldığı ilk hafta ilköğretim haftası olarak kutlanır.Bu haftada okuma yazmanın önemi üzerinde durulur.

3 Yangın Haftası 25 eylül-1ekim tarihleri arasında yangın haftası olarak kutlanır.Bu hafta içerisinde yangından korunma yolları ve yangının zararları anlatılır.

4 Hayvanları Koruma Günü
Her yıl 4 ekim gününü hayvanları koruma günü olarak kutlarız.Bu günde hayvanlara karşı nasıl davranmamız gerektiği anlatılır.Hayvanları sevip korumalıyız.

5 Dünya Çocuk Günü Çocuklar,dünyanın en değerli varlıklarıdır. Toplumun temeli, ailenin neşe kaynağıdır .Ekim ayının ilk pazartesi günü dünya çocuk Günü’dür.Çocuklara önem vermeliyiz.

6 Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk
Atatürk 29 ekim 1923 te cumhuriyeti ilan etti. Devletimizin adı Türkiye cumhuriyeti oldu.Biz’ her yıl 29 Ekim’de cumhuriyet bayramını kutluyoruz yaşasın cumhuriyet !

7 Kızılay Haftası Yurdumuzda her yıl 29 ekim-4 kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nı kutluyoruz.Kızılay bir yardım kurumudur. Doğal afetler sonucunda insanların yardımına koşar .

8 Atatürk Haftası 10-16 kasım arası Atatürk Haftası’dır bu haftada Atatürk’ün kişiliği , çeşitli özellikleri ve yurdumuz için yaptıkları anlatılır. Onun fikirlerini ve eserlerini yaşatacağız.

9 Öğretmenler Günü 24 kasım 1928’de Atatürk”millet mekteplerini”açtı.O günün anısına her yıl 24 kasım “öğretmenler günü” olarak kutlanır. Öğretmenlere duyduğumuz sevgi ve saygı sonsuzdur.

10 Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası
Parayı ve zamanı dikkatli kullanmaya tutum denir.Bu nedenle yurdumuzda her yıl tarihleri arasında”tutum yatırım ve Türk malları Haftası’nı kutlarız.

11 Yeşilay Haftası Yeşilay kurumu uyuşturucu maddelerin insan sağlığına yaptığı kötü etkileri anlatır. Yurdumuzda 1-7 mart tarihleri arasında Yeşilay haftası kutlanır.

12 Orman Haftası Her yıl mart tarihleri arasında orman haftası olarak kutlanır.Ormanların yararları ve koruma yolları anlatılır.Orman ülkemizin önemli zenginlik kaynağıdır. Orman havayı temizler çevremizi

13 Kütüphaneler Haftası Mart ayının son pazartesi başlayan hafta kütüphaneler haftası olarak kutlanır.Hafta boyunca okumanın önemi anlatılır. Her kütüphane bir okuldur.

14 Bizim Bayramımız 23 Nisan
23 nisan 1920 de TBMM kuruldu.Atatürk meclis başkanı seçildi.Büyük Atatürk 23 nisan Günü’nü çocuklara bayram olarak armağan etti.

15 Trafik Haftası Mayıs ayının ilk cumartesi ile başlayan hafta trafik haftası olarak kutlanır.Trafik kazalarını önlemek için trafik kurallarını bilmek , kurallara uymak zorundayız.

16 Anneler Günü Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü “anneler günü “ olarak kutlanır. Anne sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Anneler Günü’nde annemizin ellerini öper,bir çiçekle gönüllerini alırız.

17 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve spor Bayramı
19 mayıs,yalnızca kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı değil,aynı zamanda milli uyanış ve heyecanın başlangıcıdır.Her yıl 19 Mayıs’ı büyük bir coşku içinde kutluyoruz.

18 Çevre Koruma Günü Haziran ayının 2. Pazartesi günü başlayan hafta çevre koruma haftası olarak kutlanır. Çevremizi korumak hepimizin görevi, temiz bir dünyada yaşamak hepimizin hakkıdır.


"İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları