Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri"— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri
Uşak Üniversitesi Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri Öğr. Gör. Dr. Ozan Örmeci

2 TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ
1999 Helsinki Zirvesi ile Avrupa Birliği tam üyeliğine aday statüsü kazanan ülkemiz, 3 Ekim 2005 tarihinden bu yana Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapmaktadır. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak ülkemizde 2000’li yıllarda Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileriyle ilgilenen birçok yeni kürsü, birim, ofis ve araştırma merkezleri kurulmaya başlamış, Bologna süreci ile Avrupa üniversiteleri ile Türk üniversiteleri arasında müfredat ve sistem açısından bir standartlaşma ve bütünleşme süreci uygulamaya sokulmuştur.

3 UŞAK ÜNİVERSİTESİ 17 Mart 2006 tarihinde kurulan Uşak
Üniversitesi de Türkiye’nin Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecinde yeni bir üniversite olmasına karşın aktif bir rol almak istemiş, bu doğrultuda üniversite çatısı altında 1-) Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Ofisi ve 2-) Avrupa Birliği Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ABEAUM) adlı iki birim kurulmuştur.

4 1-) AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Öğr. Gör. Seydi Aktuğ’un kurum koordinatörü olduğu AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi, üniversitemizin yurtdışındaki üniversiteler ve eğitim ve araştırma faaliyetlerine katkı sağlayan kuruluşlarla ilişkilerini koordine eden ve geliştirmeyi amaçlayan bir birimdir. Bu çerçevede birim üniversitenin ikili anlaşmaları doğrultusunda öğrenci ve personel bazında Avrupa üniversiteleri ile değişim, araştırma ve staj programlarını hayata geçirmektedir.

5 2-) (ABEAUM) Kısa bir süre önce müdür olarak atandığım ABEAUM, üniversitemizin AB ilişkileri konusunda oluşturduğu ikinci birim olup amacı AB, AB-Türkiye ilişkileri ve aday ülkelere yönelik AB fonları konularında araştırmalar yürütmek, uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmak ve konu ile ilgili dokümantasyon hizmeti sunmaktır. ABEAUM’un vizyonu, Uşak'ta Avrupa Birliği ile ilgili olarak yapılan tüm çalışmalara Uşak Üniversitesi’nin katıldığı, üniversite personelinin ve öğrencilerinin AB projeleri ile ilgili farkındalık seviyesinin arttığı ve AB yapısal fonlarından Uşak ilinin aldığı payın azamiye çıktığı bir ortam oluşturmaktır.

6 ABEAUM ABEAUM Yrd. Doç. Dr. İsmail Acun’un müdürlüğünde ve rektörümüz Prof. Dr. Adnan Şişman’ın destekleriyle geçtiğimiz yıllarda birçok önemli ve başarılı projeye imza atmış ve Avrupa Birliği uyum süreci konusunda üniversitemizde ve Uşak şehrinde önemli bir farkındalık oluşmasını sağlamıştır.

7 ABEAUM PROJELERİ Çocuklar Liderliğe Koşuyor (hizmet sağlayıcı)
Feel The Europe Under Your Foot (Avrupa’yı Ayaklarınız Altında Hissedin) Don’t Waste Your Waste Avrupalılığı Anlamak ve Türkiye’de Avrupa Vatandaşlığını Teşvik Etmek Avrupa Birliği 7. Çerçeve Eğitim Semineri AB Eğitim Programları Semineri

8 ÇOCUKLAR LİDERLİĞE KOŞUYOR
ABEAUM’un destek sağladığı ilk organizasyonlardan biri Uşak İli Kalkınma Vakfı’nın sahibi olduğu “Çocuklar Liderliğe Koşuyor” adlı projedir. Hatice Demir tarafından koordine edilen ve Uşak’taki birçok kurumun iştirak ettiği proje ile Uşak’ta çocuk işçiliği ile mücadele konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır.

9 Feel The Europe Under Your Foot
Avrupa Birliği Gençlik Projesi (Feel the Europe Under Your foot) halı-kilim dokumacılığının kültürümüzdeki yerini tanıtma amacıyla Arş.Gör. Burcu Karabulut koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Litvanya, Letonya ve Polonya'dan gelen 18 kişilik öğrenci grubu üniversitemizin Eşme Meslek Yüksekokulu Halı Kilim Programında görevli Öğr.Gör. Nuray Pütkül’ün hazırladığı 10 günlük eğitim programındaki çalışmalarını Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda tamamlamışlardır.

10 Don’t Waste Your Waste Atık maddelerin okul öncesi dönem öğrencilerine uygun nitelikte, eğitim materyali olarak geri dönüştürülmesi konusunda gerçekleşen proje Şubat 2008 tarihinde tamamlanmıştır. Avrupa Birliği Gençlik Projesi Kapsamında üniversitemiz ile ortaklaşa, Ankara'da gerçekleştirilen projede, Arş.Gör. Burcu Karabulut ve Arş.Gör. Nur Leman Göz’ün hazırladığı 5 günlük eğitim programı ile yurt dışından gelen ve Eğitim Fakültesi öğrencisi olan 15 gence okul öncesi dönem öğrencilerine uygun eğitim materyali yapma konusunda eğitim verilmiştir.

11 Avrupalılığı Anlamak Avrupalılığı anlamak ve Avrupa Vatandaşlığını teşvik etmek için Uşak Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Leicester Üniversitesi arasında akademik bir ağ geliştirme amacıyla başlatılan Uşak Üniversitesi ABEAUM’un yaptığı bu en kapsamlı ve büyük bütçeli proje ile Uşak’ta birçok toplantı, seminer ve çalıştay düzenlenmiş, Türk ve İngiliz öğrencilerinin katılımıyla anketler yapılarak Türkiye-AB ilişkilerinin derinleştirilmesi konularında sosyolojik veriler elde edilmiştir.

12 Avrupalılığı Anlamak Yrd. Doç. Dr. İsmail Acun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen euro bütçeli ve 15 aylık proje büyük bir başarı ile gerçekleştirilmiş Uşak şehri ve Uşak Üniversitesi’nin yurtdışında tanınmasını ve ulusal basında yer almasını da sağlamıştır.

13 AB Eğitim Programları Semineri
Ulusal Ajans Uzmanlarının katıldığı bilgilendirme toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş ve bu sayede AB projeleri konusunda Uşak Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve Uşak halkı bilgilendirilmeye çalışılmıştır.

14 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Paneli
ABEAUM tarafından gerçekleştirilen bir diğer proje ise Avrupa Birliği 7. Çerçeve Eğitim Semineri’dir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panel ile eğitim alanında AB sürecindeki gelişmeler ele alınmıştır.

15 YENİ HEDEFLER Yeni kurulan onlarca üniversite arasında birçok alanda ilk sırada yer alan Uşak Üniversitesi, yeni dönemde de Türkiye-AB ilişkileri konusunda hassasiyet gösterecek, birçok projeye imza atacak ve destek olacaktır. Yeni döneme ilişkin hedefler Erasmus hareketliliği ve Avrupa ortaklı projeler ile Uşak’a daha fazla yabancı öğrenci getirilmesi ve daha çok sayıda öğrencimizin Avrupa’ya gönderilmesidir. Bunun yanında AB hibelerinden faydalanmak suretiyle yeni projeler geliştirilecek ve özellikle Uşak’ın tanıtım yılı ilan edilen 2011’in yoğun geçirilmesi sağlanacaktır.


"Avrupa Birliği Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyetleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları