Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0."— Sunum transkripti:

1 Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0

2 Copyright 2007 Thomson Corporation 2 EndNote Web – öğrenciler, öğretim üyeleri, araştırmacılar ve yazarlar ISI Web of Knowledge’ı tamamlayan ve bütünleyen web tabanlı bir bibliyografik çözümdür, bu sayede kullanıcılar büyük kolaylıkla araştırma ve yazılanlar arasında dolaşabilir.

3 Copyright 2007 Thomson Corporation 3 ISI Web of Knowledge’dan sonuçları kolayca kaydetme. İlgilenilen kayıtları seç EndNote Web’e kayıt için tıkla EndNote Web giriş

4 Copyright 2007 Thomson Corporation 4 EndNote Web Ana sayfa  başlama rehberini görüntüleyebilir ya da gizleyebilirsiniz  Sekmeler kullanıcı seçenekleri gibi sayfanın üzerinde yer alır. Tüm Endnote Web seçenekleri, sekmeler açıkça gözlemlenir

5 Copyright 2007 Thomson Corporation 5 Endnote Web’e sadece ISI Web of Knowledge platformunda değil, her zaman erişilebilir ve çalıştırılabilir. EndNote Web eklentisi indirilebilir. Microsoft Word programına yerleştirilebildiği gibi IE Explorer ya da FireFox web tarayıcılarına EndNote Web düğmeleri eklenip, erişilebilir.

6 Copyright 2007 Thomson Corporation 6 ISI Web of Knowledge’dan EndNote Web’e kayıt edilen referanslar “Unfiled” klasörüne kaydedilir – basitçe yeni klasörler oluşturup gruplarınızı düzenlenebilir.

7 Copyright 2007 Thomson Corporation 7 EndNote Web yardım sayfası son derece yararlıdır. Hızlı Arama gibi özellikler üzerine pratik bilgiler sunar. “My References” sekmesi, herhangi bir klasördeki kayıtlara erişmeyi sağlayan Hızlı Arama (yazar, anahtar kelime, dergi adı v.b.) gibi hızlı ve kolay biçimde tüm klasörlere erişim sağlar. All My References klasörü tüm klasörleri kapsar.

8 Copyright 2007 Thomson Corporation 8 Bilgiye erişmek için orijinal ISI Web of Knowledge veritabanının içinden linkler kullanın, örneğin— Web of Science içerisinden Atıf sayısı, İlgili Kayıtlar, ya da Tam Metin

9 Copyright 2007 Thomson Corporation 9 Endnote Web’e aktardığınız tüm bilgilere bir tıklama ile ulaşabilirsiniz.

10 Copyright 2007 Thomson Corporation 10 “Edit” özelliği ile kayıtlarda, ilave notlarda ve Araştırma Notlarında düzenlemeler yapılabilir ve klasör gruplarında yeniden düzenlemeler yapılabilir.

11 Copyright 2007 Thomson Corporation 11 Collect sekmesinin sunduğu seçenekler:  online veritabanlarında referans araması ve otomatik olarak aktarım.  Yeni Referanslar oluşturma  var olan dosyalardan referans aktarımı Online arama seçeneklerinden yüzlercesi sunulur, gerçi kullanıcılar ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş listeye sahiptirler.

12 Copyright 2007 Thomson Corporation 12 Organize sekmesi seçenekleri:  kurumunuzdaki diğer EndNote Web kullanıcılarıyla klasörleri paylaşma.  yeni grup oluşturma, yeniden adlandırma ve silme.  diğer kullanıcılar tarafından paylaşılan “diğer grupları” görüntülenebilir  grubunuz içinde tekrarlanan referanslar bulunabilir. Grup paylaşımı --  Proje ya da evraklarda işbirliği  Okuma listesi verme – örnekler için öğretim üyeleri veya kütüphaneciler tarafından hazırlanır  Belirli bir alandaki önemli çalışmalara meslektaş uyarısı. Kurum içinde grubunuzu paylaşmak istediğiniz kişinin adresini basit bir şekilde girebilirsiniz j.madison@hunter.edu, x.fernandez@hunter.edu

13 Copyright 2007 Thomson Corporation 13 Format sekmesi çalışmanın her aşamasındaki kullanıcılar için EndNote Web’in geniş yayarlı özelliklerini sunar. Referans klasörü, Bibliyografik biçimi ve dosya biçimini seçin. Çoğunlukla kullanılan bibliyografik örnekler yazarlara çok yardımcıdır. EndNote Web tarafından 2,500ün üzerinde biçim sunulur.

14 Copyright 2007 Thomson Corporation 14 Format sekmesi çalışmanın her aşamasındaki kullanıcılar için EndNote Web’in geniş yayarlı özelliklerini sunar. Hızlı ve kolayca bibliyografya oluşturun.  MS Word Rich Text document olarak kayıt  Ön izleme, bir dokümana kopyala yapıştır ya da yazdırma.  biçimlendirilmiş bilgileri E-mail gönderme.

15 Copyright 2007 Thomson Corporation 15 References Yazarken Atıf yapma ™ MS Word’de yazarken EndNote Web araç çubuğunu kullanma: EN Web klasörlerinde arama ve “Atıf Bulma” ve… -- metin içine uygun referansı koymak ve… -- Otomatik olarak çalışmanın bibliyografisinde tam atıf referansı koyma … -- seçeceğiniz biçimde.

16 Copyright 2007 Thomson Corporation 16 References Yazarken Atıf yapma ™ Yazarken Atıf Yapma ( The Cite While You Write™ ) özelliği tek bir MS Word dokümanı ile EndNote Web ve EndNote desktop’un birinden yararlanmaya izin verecektir. Araç çubuğunu kullanarak her birinden referanslar alınabilir.

17 Copyright 2007 Thomson Corporation 17 Format Paper – Ms Word’dan başka bir yazılımla yazıyorsanız bu ürün EndNote Web eklentisi olmadan çalışmanıza atıf eklemenin bir yoludur. Export References – bir biçim seçilmiş klasör ile referans kaydedebilme ve aktarabilme sağlar– EndNote, Reference Manager, BibTex, Medline ve daha fazla. Options – şifre değiştirme, e-mail adres, profil bilgileri.


"Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları