Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB"— Sunum transkripti:

1 Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB
Windows veya Macintosh işlemcileriyle uyumlu çalışabilen bir bibliyografik veritabanı ve referans yönetme programıdır. En kısa tabiriyle; bibliyografik alıntılarınızı(referansları) yönetmek için üretilmiş yazılımdır. EndNote Web’ in anında kaydedebilme özelliği ile bibliyografik veritabanlarından, kütüphane kataloglarından, tam metin veritabanlarından indirdiğiniz referanslarınızı EndNote Web’ e kaydedebilir, Microsoft word ile entegre çalışarak çeşitli formatlarda kendi bibliyograrfyalarınızı yaratabilirsiniz.Web tabanlı bir hizmet olduğundan sisteme bir kez kaydolduktan sonra internet erişimi olan her yerden referans kütüphanenize kolayca erişebilirsiniz. EndNote Web; Öğrenciler, araştırmacılar, kütüphaneciler için bir “Kişisel Referans Yazım Editörü” dür. EndNote Web tüm İTÜ üyelerinin erişimine açıktır.İTÜ, Web of Science abonesi olduğundan kullanıcılarımız bu web hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmaktadır. Programı kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki 2 işlemi gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. 1- EndNote Web’ de Hesap oluşturma: Mutlaka İTÜ kampüsleri içerisinden adresine bağlanarak “Sign Up for an account” linkine tıklayarak sisteme kaydınızı gerçekleştirin. Web of Science’ da hesabı bulunan; ISI Web of Knowledge içindeki veri tabanlarından (SSCI,SCI, AHCI) kendine önceden hesap oluşturmuş olan araştırmacılarımız adresinden aynı giriş bilgileriyle girerek bu hizmetten faydalanabilmektedir.

2 ENDNOTE WEB Araç Çubuğu (Cite While You Write Plug-In)
2-Araç çubuğunu Kurma: Araç çubuğu, siz Word’ de çalışmanızı yazarken EndNote Web’ den istediğiniz yazım stilinde metninize direkt atıf eklemenizi sağlar. Araç çubuğu kurulum yönergesi Tüm word dokümanlarınızı kapatın. a giriş yapın. Herhangi bir ENW sayfasının alt ortasında yer alan” Download installers” linkine tıklayın. Kullandığınız yazılıma uygun seçeneğe giderek örneğin; “Download Microsoft Windows” linkine tıklayın ve “EndNote Web.exe.” dokümanını indirin. “Run” butonuna tıklayın.Aynı zamanda hesap oluşturduktan sonra EndNote Web içerisindeki “Format” menüsünde yer alan CWYW Plug-In linkinden de programı indirebilirsiniz. Word dokümanını açtığınızda EndNote Web araç çubuğunu görüntüleyemiyorsanız; Görünüm Araç çubukları EndNote Web araç çubuğunu masaüstünüze taşımış olursunuz. Önemli Not: Web of Science kullanıcıları Web of Science’ da önceden hesap oluşturmuşlar ise aynı kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapabilirler.Yeniden EndNote Web’ de hesap oluşturmalarına gerek yoktur.

3 Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB
EndNote Web kütüphanenizi oluştururken referans aktarımını çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.Bunlar; WoS içerisinden yaptığınız arama sonuçlarınızı EndNote Web’ e aktarma, EndNote Web’ de el ile(manuel) referans girişi, Dışarıdan referans aktarımı olarak sayılabilir. EndNote Web’ de kayıt saklanabilir.

4 Web of Science’ da aramanızı gerçekleştirin.

5 EndNote Web’e giriş WoS’dan kayıtları EndNote Web’ e kaydetme.”Save to EndNote Web” butonuna tıklayın. İlgilenilen kayıtları seç.

6 WoS kullanıcıları kendi hesap bilgileriyle giriş yapabilirler, yeniden kayıt olmanıza gerek yoktur.
Kayıtlı değilseniz kayıt olunuz ya da Web of Knowledge arayüzünde “sign in” butonuna girerek kaydınızı gerçekleştiriniz.

7 Taramanız sonucunda seçilen kayıtlarınız EndNote Web’e aktarılıyor, kısa bir süre bekleyiniz.
Arama sonuçlarınıza dönmek için “back to results” butonuna tıklayınız.

8 Aktarılan kayıtlar yanlarındaki EndNote Web logosuyla belirtilir.

9 WoS’dan EndNote Web’e aktarılan kayıtlar “Unfiled” klasörüne kaydedilir, bu kayıtlarınızı başka klasörler oluşturup diğer EndNote Web kullanıcılarıyla paylaşabilirsiniz.

10 “My References” sekmesi herhangi bir klasördeki dosyalara erişmeyi sağlayan “hızlı arama” (yazar, anahtar kelime, dergi adı vb.) gibi tüm klasörlere erişim sağlar. “All my references” klasörü tüm klasörleri kapsar.

11 Sayfanın sağ üstündeki EndNote Web yardım sayfası son derece yararlıdır.

12 “Edit” özelliği ile kayıtlarda, ilave notlarında ve araştırma notlarında düzenlemeler yapılabilir.

13 “Collect” sekmesinin sunduğu seçenekler:
1-Online veritabanlarında referans araması ve otomatik aktarım, 2-Yeni referanslar oluşturma, 3-Dosyalardan referans aktarımı. Çok sayıda online arama seçeneği sunulur; kullanıcılar genellikle kişiselleştirdikleri arama ekranını (customize this list) kullanırlar.

14

15 “Organize” sekmesi; Kurumunuzdaki diğer EndNote Web kullanıcılarıyla klasörleri paylaşma, Yeni grup oluşturma, yeniden adlandırma ve silme, Grubunuz içinde dublike referansları bulmanızı sağlar.

16 Grup paylaşımı, Proje ya da evraklarda işbirliği, Okuma listesi verme, bir noktaya vurguda bulunma, Kurum içinde paylaşmak istediğiniz kişinin e-postasını basitçe ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. Grup paylaşımı için; Manage sharing Start sharing this grup Add adress aşamaları izlenir.

17 “Format” sekmesi çalışmanın her aşamasındaki kullanıcılar için EndNote Web’in yararlı özelliklerini sunar.

18 “Referans” klasörü ile oluşturduğunuz dosyaları istediğiniz yazım stiline göre şekillendirebilirsiniz. Çok kullanılan yazım stilleri yazarlara çok yardımcıdır. Program 2500’ün üzerinde yazım stili seçeneği sunar. Çok kullanılan yazım stilleri

19 Bibliyografya dosyası
“Save” butonu ile önceden oluşturduğunuz bibliyografyanızı word dosyasına kaydediniz. “Ms Word Rich Text Document” olarak kayıt önerilir. Biçimlendirilmiş bilgileri ile gönderme Print etme Bibliyografya dosyası Word dosyası

20 Word’ de yazarken atıf yapma
MS Word’de yazarken EndNote Web araç çubuğunun; EndNote web klasörlerinde arama, Atıf bulma, Metin içine uygun referansı koymak, Otomatik olarak çalışmanın bibliyografisinde seçeceğiniz yazım stilinde tam atıf referansı koyma şeklinde fonksiyonları bulunmaktadır. Word’ de yazarken atıf yapma EndNote Web Araç çubuğu kurulumu; 1- Format sekmesi’nde bulunan “Cite While You Write Plug-in” butonuna tıklanarak indirilebilir. 2- EndNote Web içerisindeki her bir sayfanın sonunda yer alan “Download Installers” linkinden indirebilir. EndNote Web araç çubuğu

21 EndNote Web araç çubuğu
MS Word’de yazarken EndNote Web araç çubuğunu kullanma: EndNote web klasörlerinde arama ve “Atıf bulma”

22 Şifre değiştirme, adres, e-mail, profil bilgileri
Format paper: Word’den başka bir yazılımda yazıyorsanız bu ürün Endnote Web eklentisi olmadan çalışmanıza atıf ekleme olanağı sağlar.


"Bibliyografyalar oluşturma ve yönetim programı ENDNOTE WEB" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları