Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU"— Sunum transkripti:

1 DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU
PUSULA MEDİKAL KATKILARIYLA

2 Stapleri ambalajından dikkatli bir şekilde çıkarınız.

3 DİKKAT – Stapleri ambalaj kutusundan çıkartırken tutma kollarını kullanarak çıkarınız. Ateşleme kulakçığını ateşleme yapılacak ana kadar tutmamaya özen gösteriniz.

4 Staplerin iki bölümünü arkadaki siyah serbest bırakma düğmesine basarak birbirinden dikkatlice ayırınız.

5 Staplerin iki bölümünü bağlantı noktalarından ayırdıktan sonra kartuşun koruyucusu olan kırmızı emniyet plastiğini dikkatlice kartuştan ayırınız.

6 Stapler tam açık pozisyonda iken dokuyu ağzın içine aldıktan sonra kilitleme kolunu yukarı doğru çekiniz. Kapatma sonunda çıkan ses kilitlemenin doğru yapıldığını göstermektedir.

7 DİKKAT – Dokuyu staplerin kartuşu ve anvili arasında kapattıktan sonra ateşleme öncesi mutlaka uygun doku yerleşmesinin kontrolü yapılmalıdır.

8 Staplerin arka kısmında bulunan ateşleme kulakçığını staplere paralel pozisyondan dik pozisyona getirerek kaldırınız.

9 Panther staplerleri cerrahın ve staplerin pozisyonuna göre cihazın sağ ve sol tarafındaki ateşleme kulakçıkları ile ateşlenebilirler.

10 Ateşleme kulakçığını durana kadar staplerin arka kısmından ön kısmına doğru ilerletiniz.

11 Ateşleme kulakçığı ileri doğru itildikçe stapler 4 sıra titanyum zımba ile dokuyu anastomoz yapar ve tam ortadan dokuyu ikiye böler.

12 Ateşleme işlemi tamamlandıktan sonra ateşleme kulakçığını ilk pozisyona kadar geri çekiniz.

13 Ateşleme işlemi sonrası stapleri açmak için staplerin arka kısmında bulunan siyah serbest bırakma düğmesine basınız.

14 Staplerin iki ucunu açarken boş kartuşun tekrar ateşlenmemesi için plastik bıçak kını bıçağın üzerine kapanır. Bu güvenlik mekanizması boş kartuş yüklü staplerin kapanmasını önlemektir.

15 Sarı plastik indikatörler ateşlenmiş kartuşun üzerinde görülür hale gelmiştir.

16 Ateşlenmiş kartuşu, kartuş üzerinde bulunan parmak tutucuların olduğu yerden (kartuş bıçağının bulunduğu taraf) tek elle tutarak dikkatlice çıkarınız.

17 Dolu kartuşu yüklerken staplerin ucundaki yere kartuşun uç kısmını oturtarak yerleştiriyor ve kartuşun arka kısmını (bıçağın bulunduğu yer) sonra yerleştiriyoruz. Yerleşme işlemi sonrasında klik sesi duyulacaktır.

18 Kartuşu yerleştikten sonra yuvasında hafif bir şekilde yukarı aşağı oynamaktadır. Bu yanlış ateşleme olmaması için bir emniyet mekanizmasıdır.

19 Panter düz kapatıcı - kesici staplerler 7 kere yüklenebilme ve üzerinde gelen yüklenmiş kartuş ile toplam 8 defa ateşleme yapabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

20 Panther düz kapatıcı - kesici staplerler 2 farklı zımba bacak uzunluğuna sahip kartuşlarla kullanılabilmektedir. Mavi renk kodlu kartuşların bacak uzunluğu 3,8 mm. olup ateşleme sonrası bacak uzunluğu 1,5 mm. dir.

21 Yeşil renk kodlu kartuşların bacak uzunluğu 4,8 mm
Yeşil renk kodlu kartuşların bacak uzunluğu 4,8 mm. olup ateşleme sonrası bacak uzunluğu 2,0 mm. dir.

22 - SON - İLGİNİZ VE SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları