Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARICILIK KAYIT SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARICILIK KAYIT SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 ARICILIK KAYIT SİSTEMİ

2 http://aks.tarim.gov.tr /
internet adresinden sisteme ulaşılmaktadır

3 Arıcılık Kayıt Sisteminde yer alan;
a) Sabit Arıcı: Tüm yıl boyunca kolonilerini aynı yerde bulunduran arıcıyı, b) Gezginci Arıcı: Bitkilerdeki farklı çiçeklenme döneminden üst düzeyde faydalanmak ve kış koşullarından arıyı korumak maksadıyla kolonilerini yer değiştiren arıcıyı, c) Arılık: Arıcıya ait arı ve arıcılık ekipmanlarının yerleştirilmiş olduğu açık alan, kapalı tesisleri ve taşınabilir araçları, ç) Ana Arı Üreticisi: Ana Arı Yetiştiricisi Sertifikası sahibi olup, ana arı üretip satan kişi veya tüzel kişileri, d) Aktif Koloni: Yumurtlayan ana arısı bulunan ve koloni faaliyetlerinin sürdürüldüğü arı ailesini, e) İşletme numarası: Bakanlık Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan işletmelere verilen sayıyı, f) İşletme Adresi: Arıcının işletme numarasını aldığı, kayıtlı olduğu il/ilçe de bulunan sabit adresi g) Pasif koloni: Koloni faaliyeti bulunmayan boş kovanları ifade eder.

4 1-Her il müdürlüğü ve il birliğinden birer kişi il sistem sorumlusu olarak belirlenmiş ve kullanıcı adları ve şifreleri gönderilmiştir.

5 2-Sistem sorumlusu olarak sisteme giriş yapıldığında aşağıdaki sayfa açılacaktır.

6 3-Kullanıcı yönetimi bölümünde şifre değiştirilmektedir.

7 4- İçerik yönetimi bölümü açıldığında aşağıdaki ekran açılacaktır
4- İçerik yönetimi bölümü açıldığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Buradan kullanıcı ekle bölümü açarak ilinizde kendiniz de dahil yeteri kadar ‘’Veri Giriş Elemanı’’ görevlendirmelisiniz.

8 5- Görevlendirilecek veri giriş elemanına ait bilgiler aşağıdaki kutucuklara yazılmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre sistem sorumluları tarafından belirlenecektir. Kullanıcı adı olarak kişinin ‘’adı.soyadı ‘’ verilebilir. Aynı kullanıcı adı bir defa kullanılabilir. Veri giriş elemanı herhangi bir sebeple ayrıldığında pasif hale getirilmelidir.

9 6- Sistemi tam olarak kullanmak için sistemi veri giriş elemanı olarak açmak gereklidir. Sistem açıldığında aşağıdaki ekran açılacaktır. Kullanıcı yönetimi bölümünde şifrenizi değiştirebilirsiniz.

10 7-Kayıt yönetimi bölümü açıldığında ilinizden hiç kayıt yapılmamışsa aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu bölümde sisteme gerçek veya tüzel işletmeler eklenebilir. Sisteme işletme eklemeye Bakanlık personeli yetkilidir. İşletme eklemek için ‘’gerçek işletme ekle’’ bölümü açılmalıdır.

11 8- Sistemde işletme açılacak kişinin T. C
8- Sistemde işletme açılacak kişinin T.C. kimlik numarası açılan kutuya yazılarak ilerlenmelidir. T.C. kimlik numarası yanlış yazıldığında sistem uyarı vermektedir.

12 9- T.C. kimlik numarası yazılan kişi ÇKS’ye kayıtlı ise bilgileri kendiliğinden gelecektir. ÇKS kaydı yok ise işletme hakkında istenilen bilgiler veri giriş elemanları tarafından doldurulacaktır. Burada istenilen bilgiler işletmenin daimi adresine aittir. İşletme numarası TURKVET numarasıdır.

13 10- Kaydını yaptığımız son işletmeler ekranda aşağıdaki gibi görünecektir.

14 11-Sisteme kayıtlı işletmelere arılık kaydı yapılmaktadır
11-Sisteme kayıtlı işletmelere arılık kaydı yapılmaktadır. Arılık kayıtları, arılığın bulunduğu il birliği ve il müdürlüğü tarafından yapılabilmektedir. Arılık açılacak olan işletme bulunur veya açılır.

15 12-İşletme açıldığında aşağıdaki ekran görülür
12-İşletme açıldığında aşağıdaki ekran görülür. Bu ekrandaki ‘’arılık ekle ‘’ bölümü açılır. İşletmenin kayıtlı olduğu il ve arıcının konakladığı il müdürlüğü yada birliği işletmeye arılık ekleyebilir.

16 13- Arılığa ait istenilen bilgiler sisteme girilir
13- Arılığa ait istenilen bilgiler sisteme girilir. Arılık numarası sistem tarafından verilebildiği gibi kullanıcı tarafından da verilebilir.

17 14- İşletmeye arılık eklendiğinde ekran aşağıdaki gibi görünmektedir
14- İşletmeye arılık eklendiğinde ekran aşağıdaki gibi görünmektedir. İşletmeye bir ya da daha fazla arılık eklenebilir.

18 15- Arılık açıldığında, açılan sayfada arılık transferi ve koloni varlığı girişi yapılır.

19 16- Arılığı kendi ilinize transfer edebilirsiniz
16- Arılığı kendi ilinize transfer edebilirsiniz. Sadece gezginci olan arılıklar transfer edilebilir. İlinize arılık transferi yapmak için ‘’arılığı transfer et’’ yazısı tıklanarak açılır. Arılığın yeni adres bilgileri girilerek işlem tamamlanır.

20 17-Koloni varlığı girişleri birlikler tarafından yapılacaktır
17-Koloni varlığı girişleri birlikler tarafından yapılacaktır. Koloni varlığı eklemek için ‘’koloni varlığı ekle’’ yazısı tıklanarak açılır.

21 18- Koloni bilgileri bu bölümden sisteme eklenir.

22 19- Pasif koloni (kovanlar) aşağıdaki şekilde sisteme eklenir.

23 20-Koloni transferi: Transfer edilecek koloni numarası transfer edileceği işletmeye ait arılıkta koloni ekleme şeklinde yapılır. 21- İşletme kaydı yapılırken, arıcının adres bilgileri mutlaka işletme numarasını aldığı il/ilçe ve köy olarak kaydedilmelidir. 22- Arılık adresi , arıcıya ait arı ve arıcılık ekipmanlarının yerleştirilmiş olduğu açık alan, kapalı tesisleri ve taşınabilir araçların bulunduğu adres olarak sisteme kaydedilmelidir. 23- Bazı illerde yapılan işletme kayıtlarında, işletme adresi yerine arılık adresi kaydedilmiştir. Bu kayıtların düzeltilmesi gerekmektedir.


"ARICILIK KAYIT SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları