Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇALIŞKANLIK ÖDÜLLENDİRİLİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇALIŞKANLIK ÖDÜLLENDİRİLİR"— Sunum transkripti:

1 ÇALIŞKANLIK ÖDÜLLENDİRİLİR

2 İHTİYAÇ DURUM ANALİZİ Projenin uygulanmasının planlandığı Polis Amca İlköğretim Okulu’nun bulunduğu yerleşkenin, ekonomik yönden zayıf olan ailelerin yaşadığı bölge olduğu bilinmektedir. Ekonomik yönden zayıf durumda olan bu ailelerin; çocuklarının eğitim yaşamalarına çoğunlukla katkıda bulanamadıkları, hatta çocuklarının günlük yaşamda vazgeçilmez olan ihtiyaçlarını karşılamakta da güçlük çektikleri görülmektedir. Aile içi sıkıntılara şahit olan ve bunlardan bizzat muzdarip olan çocuklar, kendilerini yeterince derslerine veremedikleri, bu durumdan pay çıkartarak sorumluluk üstlenmeye çalıştıkları, kabul edilebilir yollardan gelir getiren bir işte çalışmak yerine kimi zaman kısa yoldan kazanç sağlama yollarını tercih edebildikleri ve yanlışa gidebildikleri anlaşılmaktadır. Tüm yaşanan zorlukların insan yaşamında birçok noktayı etkileyebildiği ve yönlendirebildiğinden hareketle; söz konusu okulda okuyan ve bahsi geçen sıkıntıları yaşayan öğrencilere yapılacak olan ayakkabı yardımı ile bu çocukların eğitim yaşamlarına önemli ölçüde katkıda sağlanacağı planlanmaktadır.

3 PROJENİN AMAÇLARI Polis teşkilatı ile birlikte, diğer çevresel kurumların bu gibi projelerde yapmış olduğu ortaklığını ve birlikteliği sergileyerek kamuoyuna sorumlu bir bakış açısı yansıtmak Söz konusu bölgede yaşayan öğrencilerin Polis ve diğer birimler ile ilgili olan olumsuz görüş ve düşüncelerinin değişmesine katkı sağlayarak onlara doğru bir rol- model oluşturabilmek Bölgede, polisin varlığını ve desteğini hissettirerek masum ve mazlumlara güven vermek Bu tür projeler aracılığı ile suçlulara gözdağı vermek Yaşama dair olumsuz alışkanlıkların değişmesine katkı sağlamak

4 İmkânsızlıklar ve eksikliklerden pay çıkararak gençleri yanlış yönlere sevk edenlerin önüne geçebilmek Çeşitli sıkıntılar içinde olan ailelerin çocuklarına ümit aşılayarak özgüven duygularını geliştirmek Öğrencilerin eğitim yaşamlarına destek olarak, etik değerler kapsamında başarı duygusunu öğrenmelerine yardımcı olmak Öğrencilerin, derslerinin dışında farklı şeyleri düşünerek eğitim yaşamlarını ihmal etmelerine engel olmak Başarı ve gayretlerin mutlaka ödüllendirileceği bilincini aşılamak

5 PROJE KAPSAMINDA ŞİMDİYE KADAR YAPILANLAR
Çarşamba günü şube müdürümüzün odasında yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Ankara’da imalatçı konumunda bulunan ayakkabı firmaları araştırıldı. Polis amca ilköğretim okulu ile irtibata geçilerek okullarına daha önce bu tür yardımların yapılıp yapılamadığı konusunda bilgi edinildi Okuldan alınan bilgiler doğrultusunda tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinden Gülay YEŞİLAY ile irtibata geçilerek söz konusu okula bu sene yardım yapılıp yapılamayacağı soruldu. Gülay Hanım, okulun başvurusunun bulunduğunu ancak istenilen 1600 çift ayakkabı yardımının depolarındaki yetersizlikten dolayı yapılamayacağı, bu sene ancak 200 çift ayakkabı yardımında bulunabileceklerini iletti.

6 Ardından sayıyı biraz daha arttırabilmek için daha önce araştırılan 34 firma ile irtibata geçilerek projemize destek olup olamayacakları konusunda bilgi edinildi. Bunların içinden sadece Yakupoğlu Ayakkabı Firmasından olumlu yanıt alında ancak yalnızca 250 Çift ayakkabı yardımında bulunabilecekleri öğrenildi. Uygun görülen bir tarihte Yakupoğlu Ayakkabı Firmasından alınacak olan bu ayakkabılar Polis Amca İlköğretim Okulunda Okuyan ve başarı sıralamasında ilk beşe giren toplam 215 öğrenciye dağıtımı gerçekleştirilecektir.

7 Salı günü; Polis Amca İlköğretim okuluna gidilmiş ve öğrenciler eğitim yaşamalarında göstermiş oldukları başarılardan ötürü ödüllendirilmiştir. Bu kapsamda Polis amca ilköğretim Okulunda okuyan ve sınıflarında ilk 5’e girerek başarılı olan 196 öğrenciye ayakkabı dağıtımı yapılmıştır.


"ÇALIŞKANLIK ÖDÜLLENDİRİLİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları