Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni
T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Servisi BOŞ ODA PROJESİ Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

2 1. PROJENİN ADI : Bireylerin hayat akışları içinde karşılaşmaları muhtemel sorunlarına yapıcı çözüm üretmeleri adına sorunları ile derinlemesine baş başa kalabildikleri bir ortam olarak düşünülen mekan sebebi ile projenin ismi “BOŞ ODA PROJESİ” olarak düşünülmüştür.

3 2. PROJENİN KONUSU : Sosyal bir varlık olan insan dünyaya geldiği günden hayatının sona ereceği güne kadar geçen süre içinde tekdüze bir duygusal yaşam sürmemektedir. Hayat denen serüvenli yolculukta bazen fırtınalı anlarda olabilmektedir. Ard arda yaşanan bazı olumsuzluklarda insanların hayatlarının sonuna kadar böyle bir akışın olacağı yönünde olumsuz düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlayabilir. Toplumsal yaşamda zaman içinde oluşmuş bazı düşüncelerde bunu destekleyebilir. ( battı balık yangider. …… gibi ) Proje şuanda yaşanmakta olan ya da geçmişte yaşanmış ve bireyi etkileyen olumsuz olayların bireyin kendisi aracılığı ile yapıcı bir biçimde çözümlenmesini içermektedir.

4 3. PROJENİN GEREKÇESİ : Bireylerin yaşam süreçleri içinde karşılaştıkları durum ve sorunlara anlık tepki göstermesi ve anlık kararlar alması olumlu sonuçlara ulaşamamaları sonucunu doğurmaktadır. Bu durum yaşam kalitesinin düşmesine, çaresizlik duygularının yaşanmasına ve olumsuz bir benlik tasarımına yol açıyor olması.

5 4. SORUMLU BİRİM : Proje Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanıp uygulanacaktır.

6 5. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİMLER : Proje kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer okullardaki Rehberlik Servisleri ile işbirliği ve paylaşım içinde olunacaktır.

7 6. PROJEDEN BEKLENEN FAYDALAR: Boş Oda Projesi ile hayatında karar verme güçlüğü yaşayan, verdiği karlar sonrasında yaşam kalitesini düşüren, kendisine yeterince güven oluşturamayan, kendisini tanıma güçlüğü yaşayan, bireylerin ilgili olumsuzluklardan kurtularak daha anlamlı ve mutlu bir yaşam standardına kavuşmaları amaçlanmaktadır.

8 7. PROJENİN HEDEF KİTLESİ : Okulda uygulanan bir proje olduğu için projenin hedef kitlesi olarak öğrenciler görülse bile okul ile ilişki içindeki tüm bireyler öğretmenler, aileler, okulda çalışan diğer personel, servis şoförleri, öğrencilerin barındıkları pansiyon görevlileri hedef kitlesini oluşturmaktadır.

9 8. PROJE KAPASİTESİ VE UYGULANMASI : Boş Oda Projesi projenin uygulanış şeklinin belirlenmesi ve tanıtılması, boş oda olarak kullanılacak yerin belirlenmesi ve düzenlenmesi aşamalarının ardından uygulamaya geçilecektir.


"Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları