Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

hazIrlIk programI tanItImI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "hazIrlIk programI tanItImI"— Sunum transkripti:

1 2017-2018 hazIrlIk programI tanItImI
WELCOME!

2 Hocalarınız Okt. Mustafa UĞURLU (Müdür Yardımcısı)
Okt. Zuhal GÖKBEL (Bölüm Başkanı) Okt. Neşe ARSLAN (Bölüm Başkan Yardımcısı) Okt. Zeynep KOÇALİ Okt. Songül TAŞ Okt. Betül ERGİNBAŞ

3 Önemli Tarihler I. Yarıyıl başlangıç: 18 Eylül 2017
I. Yarıyıl bitiş: Ocak 2018 1. Midterm: Kasım 2017 2. Midterm: Ocak 2018 II. Yarıyıl başlangıç: Ocak 2018 II. Yarıyıl bitiş: Mayıs 2018 3. Midterm: Mart 2018 4. Midterm: Mayıs 2018 Final Exam: Mayıs 2018 Her bir dönem 16 haftalık ders döneminden oluşmaktadır.

4 SINIFLAR SINIFLARIMIZ İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA: RED: NORMAL ÖĞRETİM BLUE: İKİNCİ ÖĞRETİMİ TEMSİL EDER. A: BEGINNER SEVİYESİNİ B: BEGINNER SEVİYESİNİ C: ELEMENTARY SEVİYESİNİ TEMSİL EDER. RED-A / RED- B / RED-C BLUE-A / BLUE- B / BLUE-C

5 DERS İÇERİKLERİ MAIN COURSE: New English File ders kitapları takip edilecek. READING & WRITING: TRIO 1,2,3 kitapları takip edilecek. LISTENING & SPEAKING: New English File ders kitaplarının şarkı ve diyalogları işlenecek. REVIEW: Ödev kontrolü ve laboratuar online sistem çalışmaları. Beginner:14 saat Main Course + 4 saat Reading & Writing + 4 saat Listening & Speaking + 2 saat Review = 24 saat Elementary:12 saat Main Course + 4 saat Reading & Writing + 4 saat Listening & Speaking saat Review = 22 saat

6 DEVAMSIZLIK Beginner: 77 saat Elementary: 70 saat
Sağlık raporu devam yükümlülüğünü kaldırmaz. Öğrenciler kendi şubeleri dışında başka şubelerde derse giremez. Ders materyali eksik olan öğrenci derse kabul edilmez. Daha fazla bilgi için Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Sınav Yönetmeliğine bakın.

7 Ders Kitapları Beginner: 535 TL Elementary: 450 TL
Beginner: TL Elementary: 450 TL

8 Ders Kitapları Üye Olmak Internet Alışverişi:
Üye Olmak Internet Alışverişi: Beginner için: Okul Kodu: AHIEVRAN Okul Parolası: 4. Elementary için: Okul Kodu: AHIEVRAN Okul Parolası: 5. Kitap Siparişi: Pazartesi, Salı, Çarşamba -- Perşembe teslim Kitap Siparişi: Perşembe, Cuma, Cumartesi – Pazartesi teslim 6. Teslim Adresi: Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü

9 SINAVLAR Her bir dönemde 2 ara sınav olmak üzere toplam 4 ara sınav yapılacaktır. Sınav tarihleri I. Midterm: Kasım 2017 II. Midterm: Ocak 2018 III. Midterm: Mart 2018 IV. Midterm: 17 Mayıs 2018 Final Exam: Mayıs 2018 Bütünleme sınavı : Mayıs 2018 Her bir sınavın % 80’i yazılı ve % 20’u sözlü şekilde olacaktır.

10 Kısa Sınavlar (Quiz) Quiz sınavları haberli veya habersiz yapılan sınavlardır. Her bir dönem en az 5 adet olmak üzerE quiz sınavı yapılacaktır. Bu sınavların yüzdesi dönem sonu notunun %15’idir.

11 Portfolyo Yazma dersi için portfolyo oluşturulacak.
Güz Döneminde 9 portfolyo ve 3 paper hazırlanacaktır. Portfolyo: Ünite sonu kısa yazma ödevleri Paper: Bir taslak ve bir final hali olarak teslim edilecek yazma ödevleri Portfolyolar danışman hocalarınıza belli tarihlerde teslim edilecek. Teslim tarihlerine dikkat edin. Portfolyo değerlendirilmesi: Her sınavın WRITING bölümünü 10 puan üzerinden etkiler.

12 Sunum Listening & Speaking dersinde yapılacaktır.
Güz ve bahar dönemleri olmak üzere iki sunum yapılacaktır. Sunumlar belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Tarih değişikliği mümkün değildir. Sunum değerlendirilmesi: Midterm II ve Midtem IV sınavlarının Speaking bölümlerine10 puan üzerinden eklenecektir.

13 Online System Dil laboratuarında yapılacaktır.
Online sistemi kullanabilmek için kaynak kitabın alınması gerekmektedir. Online sistemde çeşitli dinleme ve konuşma aktiviteleri bulunmaktadır. Online sistem değerlendirilmesi: Başarı notu hesaplamasında %5 etkili olacaktır.

14 Başarı Notun Hesaplanması
Bir öğrencinin hazırlık sınıfını geçebilmesi için başarı notunun 100 üzerinden 60 olması gerekir. Bu başarı notunun hesaplanmasında; Ara sınavlar % 40 (her biri %10) Quiz sınavları % 15 Online Sistem ve Ödevler % 5 Yıl sonu veya bütünleme sınavı % 40 oranında etkili olacaktır. Yıl sonu veya bütünleme sınavından en az 50 puan alınması gerekir.

15 Örnek Başarı Notu Hesaplanması
I. Midterm II. Midterm III. Midterm IV. Midterm Ortalama % 40 27 80 62 75 55 68 Quiz Sınavları % 15 8 Online sistem ve Ödevler % 5 4 Final Exam 22 Başarı notu Toplam= 61

16 İstenmeyen Sonuçlardan Örnekler
Öğrenci X I. Midterm II. Midterm III. Midterm IV. Midterm Ortalama % 40 23,25 64 62 53,5 53 58 Quiz Sınavları 52 % 15 7,8 Online sistem ve Ödevler 40 % 5 2 Final Exam 25,6 Başarı notu Toplam= 59

17 İstenmeyen Sonuçlardan Örnekler
Öğrenci Y I. Midterm II. Midterm III. Midterm IV. Midterm Ortalama % 40 53 49 40 F2 Quiz Sınavları 43 % 15 6,45 Online sistem ve Ödevler F1 % 5 Final Exam Başarı notu Toplam= Kaldı

18 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarılı olan öğrenciler bölüme kayıt yaptırarak derslerine devam ederler.

19 Yıl sonu başarı/başarısızlık senaryoları
Başarısız olan öğrenciler hazırlık programını tekrar eder. Hazırlık sınıfını 2 yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin programla ilişiği kesilir.

20 Mutlaka Okuyun ve Kontrol edin!
Ahi Evran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim-Eğitim ve Sınav Yönetmeliği Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Dil ve Hazırlık Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ahievran.edu.tr ydyo.ahievran.edu.tr

21 Kurallar Ders materyaller (Kitaplar, fotokopi) mutlaka derse getirilecek. Ders materyallerini getirmeyen öğrenciler derse alınmayacaktır. (3. haftadan itibaren) Derslere zamanında gelinecek. Derslere hocadan sonra gelen kişi devamsız sayılacak. (İlk ders başlama saati; 1. Öğretim 8.30, 2. Öğretim ) Ders esnasında telefon sadece sözlük amaçlı kullanılabilir. DERS ESNASINDA HERHANGİ BİR SEBEPLE DIŞARI ÇIKMAK YASAKTIR. Sınav öncesi telefonlar toplanacaktır.

22 Kurallar Derste dikkat dağıtıcı hareketlerde bulunmak, sakız çiğnemek ve uyumak hoş karşılanmaz. Yoklama listesine imzalar sadece ders sırasında atılacak. Ders sonrasında imza listesini istemek, başkasının yerine imza atmak ya da hocanın çizdiği satır üzerine imza atmak yasal değildir. Devamsızlığın takibi tamamen öğrencinin sorumluluğudur, hocalar kesinlikle bu konuyla ilgili bilgi vermeyecektir ve bu konuda müsamaha gösterilmeyecektir.

23 Kurallar Derslerin büyük kısmı ( %99) İngilizce işlenecektir.
İNTERNET KAYNAKLARINDAN ÖDEVLERİNİZ İÇİN FAYDALANABİLİRSİNİZ ANCAK COPY PASTE  YASAL BİR DURUM DEĞİLDİR. Portfolyo, sunum ve ödevler zamanında teslim etmek öğrencinin sorumluluğudur. Tarihinden sonra getirilen hiçbir materyal kabul edilmeyecektir. Haftalık ve dönem sonu kontrolleri yapılacaktır.

24 İç Kontrol ve Kalite Yönetimi Formlar
GEREKLİ FORMLARA NASIL ULAŞABİLİRİM? İç Kontrol ve Kalite Yönetimi Formlar /formlar

25 Sorusu olan var mı???

26 Başarılı bir dönem geçirmemiz dileğiyle…
YDYO Müdürlüğü


"hazIrlIk programI tanItImI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları