Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KOCAELİ – KARTEPE İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 8 inci Sınıf Öğrencileri İçin Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Tanıtımı

2 Geleceğinizle İlgili Yol Ayrımındasınız
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIMADAN KARAR VERMEYİN

3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Giriş
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine TEOG puanına göre öğrenci alınmaktadır

4 Okullarımız MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ,
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZLERİ İLE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSELERİNDEN OLUŞMAKTADIR

5 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VERİLMEKTEDİR
Meslek Çeşitliliği KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Okullarımızda 29 Alanda MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VERİLMEKTEDİR

6 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN 9 UNCU SINIFINDA DİĞER LİSELERLE
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN 9 UNCU SINIFINDA DİĞER LİSELERLE (Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Liseleri,…,vb) AYNI DERSLER OKUTULMAKTADIR

7 Mesleğe İlk Adım 10 UNCU SINIFTA ALAN EĞİTİMİNE BAŞLANMAKTADIR
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 10 UNCU SINIFTA ALAN EĞİTİMİNE BAŞLANMAKTADIR

8 Meslekte uzmanlık 11 VE 12 NCİ SINIFLARDA
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 11 VE 12 NCİ SINIFLARDA MESLEK ALANINA BAĞLI OLARAK DAL EĞİTİMİ YAPILMAKTADIR

9 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar

10 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı sıhhi tesisat, ısıtma ve doğal gaz bina içi tesisatı, ev ve ticari tip soğutucular, soğuk oda ve depolar, frigorifik araç ve araç klimaları, ev tipi klima cihazları ile iklimlendirme sistemlerinin montajı, devreye alınması, arıza ve bakım işleri ile ilgili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

11 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme; insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için temel ihtiyaç olan suyu sağlıklı bir şekilde kullanmaları, ısınma ihtiyaçlarının karşılanması, kapalı ortamlarda insan hayatının daha rahat sürdürülmesi, sağlıklı çalışması, endüstri dallarında zorunlu olan hava şartlarının en uygun seviyelerde tutulması, gıda maddelerinin ve tıbbi ürünlerin, bozulmadan uzun süre muhafaza edilmesi işlemlerini kapsar ve hedefler.

12 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Alanın Altında Yer Alan Dallar Yapı Tesisat Sistemleri, Soğutma Sistemleri, İklimlendirme Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir.

13 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek eğitimi, meslek liselerinin bu alanın diploma programında verilmektedir. Lise öğrenimlerini bu alanlarda tamamlayan öğrenciler, meslek yüksekokullarının alanının devamı niteliğindeki bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler.

14 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Kimya Teknolojisi Alanı, endüstriyel işletmelerin tamamında üretim ve kalite kontrol bölümlerinde amaç doğrultusunda nitel ve nicel analizlerin yapılmasını sağlayan yeterlikleri kazandıran tekniker ve teknisyen pozisyonlarında çalışan ara eleman ile istekliler arasından yükseköğretime devam edecek öğrencilerin yetiştirilmelerine çalışır.

15 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Kimya Teknolojisi Alanının Dalları Kimya Laboratuarı Boya Üretimi ve Uygulama Lastik Üretimi Petrol-Rafineri Petrol-Petrokimya Deri İşleme Kimya Proses

16 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ *Mesleği yapmak için fiziksel ve sıhhi özel bir şart gerekmemektedir. Öğrencilerin sağlık durumu, kimya teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır. *Alanın ilgili olduğu akademik alan Matematik, fizik *Mezuniyet sonrası öğrencilerin durumu Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları doğrultusunda yetişen mezunlarımız, devletin ve özel sektörün çeşitli kurumlarında görev yapmanın yanında, ülkemizin kalkınmasının dinamiğini teşkil eden özel sektörde iş adamı olarak ta çalışmaktadırlar.

17 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Mesleğin ilimizdeki istihdam kabiliyeti Mezunlarımız çevredeki işletmelerdeki üretim ve kalite bölümlerinin laboratuvarlarında teknisyen /tekniker olarak çalışmaktadırlar. Çalıştıkları işletmeler; *Cam fabrikaları *Çimento fabrikaları *Kağıt fabrikaları *Şeker fabrikaları *İlaç sektörü *Gübre fabrikaları *Otomotiv fabrikaları vb. işletmelerde çalışabilirler.

18 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

19 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

20 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

21 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Web programcıları ve veritabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

22 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Elektrik- Elektronik alanı birçok alanı etkilerken ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır.

23 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Bobinaj, Büro Makineleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Endüstriyel Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri,

24 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

25 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamuya veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilirler, kendi iş yerlerini de açabilirler.

26 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı; otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

27 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Akaryakıt istasyonları, motorlu taşıtlar sektörüne yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, kara yolu ve deniz taşımacılığı, inşaat ve tarım hizmetleri, otopark hizmetleri, yedek parça, satış ve satış sonrası hizmetler gibi sektörle ilişkili iş kolları düşünüldüğünde büyük bir istihdam yaratıldığı da bir gerçektir.

28 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar - Otomotiv Elektromekanik, - Otomotiv Gövde, - Otomotiv Boya, - İş Makineleri dallarının eğitimi verilmektedir.

29 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Eğitimini tamamlayan meslek elemanları, motorlu araçların bakım ve onarımı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.


"İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları