Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ."— Sunum transkripti:

1 HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.

3 GELECEĞİNİZLE İLGİLİ YOL AYRIMINDASINIZ…. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINI TANIMADAN KARAR VERMEYİNİZ!

4 HER MESLEK BİR ALTIN BİLEZİKTİR. SAHİP OLACAĞINIZ MESLEK İLE HAYATA DAHA DA GÜVENLE BAKABİLECEKSİNİZ

5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda 2 adet Bilişim Teknolojileri Alanı Atölyesi bulunmaktadır.

6 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN ŞEFİMİZ FATİH YÜKSEK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN ÖĞRETMENİMİZ ÖZDEN GANAL

7 Bilişim Teknolojileri  Bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ancak günümüzde birçok farklı bileşen ile birlikte geniş alanlara yayılmıştır.

8 Bilişim Teknolojileri Alanı altında 4 dal mevcuttur. WWeb Tasarım Dalı BBilgisayar Teknik Servisi VVeri Tabanı Programcılığı BBilgisayar Teknik Servisi

9  Okulumuzda mevcut olan dal WEB PROGRAMCILIĞI dalıdır.

10 BBilişim Teknolojileri Alanı olarak amacımız: Günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında öğrencilerimizin yazılım ve donanıma hakim doğru kararlar verebilen bireyler olabilmelerini sağlamak ve bu sayede istihdam alanında tercih edilen bireyler olmalarını sağlamaktır.

11 12.Sınıfta İşletmelerde Beceri Eğitimi Dersi İle Öğrencilerimiz Staj Eğitimi Yapmaktadırlar. Bu dalımızda öğrencilerimiz OOfis Programları PProgramlama Temelleri WWeb Programlama WWeb Tasarım GGrafik ve Animasyon gibi çeşitli derslerle alanlarında kendilerini uzmanlaştırmaktadırlar.

12

13

14  Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencilerimiz Ne Tür Bir Ortamda Ders İşlemektedirler?

15 AAtölyelerimizde toplam 30 adet bilgisayar 22 projeksiyon makinesi 22 adet yazıcı BBilgisayar donanımına ait olan tüm malzemeler mevcuttur. ÖÖğrencilerimiz bu donanımları görme ve kullanma imkanına sahip olmaktadır.

16 Bölümde bilgisayarların iç yapısını Bilgisayar toplama Bakım ve onarım Ve benzeri bir çok teknolojik bilgi teknolojinin tüm imkanları kullanılarak sistematik bir biçimde öğretilmektedir.

17 Bölümümüzde Programlama, Web Tasarım ve Paket Programlama, gibi yazılım odaklı dersler eş zamanlı olarak uygulama ağırlıklı öğretilmektedir.

18 AVANTAJLARı GGeleceğin meslekleri arasında birinci sırada yer alır. OOkulumuzda diplomayı aldıktan sonra çok düşük bir sermaye ile işyeri açabileceğiniz tek alan BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

19 KKendinizi geliştirdiğiniz taktirde çok kısa sürede çok maaş alabileceğiniz okulumuzdaki bir bölümdür. Çünkü dünyada en çok para kazandıran sektör BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

20  Derslerin tamamı laboratuvarda işlenmektedir. Bu yüzden en zevkli ders işleyebileceğiniz alan yine BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

21 KENDİ İŞİNİZİ KURABİLİRSİNİZ

22 ÜÜniversite Sınavlarında YGS-1 puan türünden Bilişim ile alakalı bir bölüm tercih edildiğinde BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ mezunlarına büyük avantaj sağlanmaktadır. MMeslek Yüksek Okullarına direkt geçiş imkanı vardır. MM.T.O.K ile SADECE meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olanların seçebildiği MÜHENDİSLİK programlarına yerleşebilme imkanı.

23  M.T.O.K. NEDİR ?  Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.  M.T.O.K. bölümlerine o alana giriş hakkı olan mesleki teknik eğitim öğrencileri dışında başka mesleki teknik eğitim öğrencileri ve normal lise eğitimi almış öğrenciler seçim yapamazlar, tercih yapıp M.T.O.K. bölümlerini kazansalar bile bu bölümlerde okuyamazlar. Bu M.T.O.K. bölümlerini tercih edecek mesleki ve teknik eğitim almış öğrencilerin OBP (ortaöğretim başarı puanları) 0,12 ile çarpılır ve bunun dışında ek puan ya da ayrıcalık tanınmaz.  Bu fakültelere yerleşen öğrenciler eksik oldukları matematik ve fen dersleri için bir yıl intibak eğitimi alacaklardır. Bu fakültelerde eğitim daha çok uygulamaya dayalı olacaktır. 8 dönemlik eğitimlerinin son döneminde bu öğrenciler iş yeri eğitimi alacaklardır.

24  BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ (Anadolu)  -Bilgi Teknolojileri Yüksekokulu (4 Yıl) _ (YGS-1)  -Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Yüksekokulu (4 yıl)_ (YGS-1)  -Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (4 yıl)_ (YGS-1)  -Yönetim Bilişim Sistemleri (yüksekokul) (4 yıl)_(TM-1)

25  SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU VE AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI  -Basım ve Yayın Teknolojileri (2 yıl)_(YGS-5)  -Bilgi Güvenliği ve Teknolojileri (2 yl)_(YGS-1)  -Bilgi Yönetimi (2yl)_(YGS-6)  -Bilgisayar Operatörlüğü (2yl)_(YGS-1)  -Bilgisayar programcılığı (2yl) –(YGS-1)  -Bilgisayar Teknolojisi (2yl) _(YGS-1)  -Coğrafi Bilgi Sistemleri (2yl)_(YGS-1)  -İnternet ve Ağ teknolojileri (2yl)_(YGS-1)  -Pazarlama (2yl)_(YGS-6)

26  TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ  (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Programlarının Anadolu ve Teknik bölümleri için geçerli olan kontenjan dahilinde AOBP” 0,12 “ ile çarpılarak girebilecekleri bölümler.)  -Bilgisayar Mühendisliği (YGS-1)  -Elektrik-Elektronik Mühendisliği (YGS-1)  -Yazılım Mühendisliği (YGS-1)

27 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN 4 YILLIK YGS SINAVI İLE GİREBİLECEKLERİ BÖLÜMLER  BİLGİ TEKNOLOJİSİ(YGS 1)  BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ(YGS1)  BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ(YGS 1)  BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ(YGS)

28 Bölümümüz İş olanakları: KKurumlarda bilgi işlem bölümlerinde BBilgisayar firmalarında teknik servis-destek birimlerinde YYazılım birimlerinde GGrafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda … yyani bilişimle alakalı birçok birimde rahatlıkla iş imkanına sahip olabilirler.

29 VERECEĞİNİZ KARARIN


"HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları