Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005."— Sunum transkripti:

1 ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005

2 Tarihçe Türkiye'nin ilk Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1967: Kuruluş; Elektronik Hesap Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Programı 1976: Lisans eğitimi Bugüne kadar 1600'ün üzerinde lisans, 300'ün üzerinde yüksek lisans ve 25 doktora mezunu vermiştir.

3 İstatistiksel Veriler Halen 82'si hazırlık okulunda 612 lisans, 190 yüksek lisans, 76 doktora öğrencisi vardır. 25 Doktoralı öğretim üyesi 40 Araştırma görevlisi Türkiye'nin eğitim kadrosu ve öğrenci sayısı açısından en büyük bilgisayar mühendisliği bölümü.

4 Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri ve 2004 ÖSS

5 Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi Bilgisayar bilimleri Bilgisayar donanımı Yazılım mühendisliği

6 Bilgisayar Bilimleri Veri barındıran ve bu veri üzerinde işlem yapılmasını sağlıyacak sistemlerde etkili veri işleme yöntem ve sınırlarını araştırır. Özellikle bilgisayar yazılımlarında etkin ve yüksek başarımlı çözümler üretebilmek için bilgisayar bilimleri altyapısı gereklidir. Matematik ve mantık ağırlıklı.

7 Bilgisayar Donanımı Sayısal bilgisayarların mantıksal devre düzeyinde tasarım, mimari ve organizasyonunu içerir.

8 Yazılım Mühendisliği Program: Küçük ölçekli; tek bir problemi çözmeye yönelik. Yazılım: Büyük ölçekli; belgelendirme, kurulum, destek gibi kavramlar içeren. Yazılım mühendisliği: yazılım üretim sürecinin analiz, gereksinim tespiti, tasarım, gerçekleştirme, sınama gibi adımlarla ve yapısal bir yaklaşım ve yöntembilim ile geliştirilmesi.

9 Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar bilimleri temeli üzerine kurulmuştur. Mühendislik bileşeni özellikle yazılım mimarisi ve üretim süreci, bilgisayar donanım ve yazılım bileşenleri içeren sistem çözümleri ağırlıklıdır. Elektronik cihaz geliştirme ağırlıklı değildir. Kapsamlı yazılım mühendisliği ve bilgisayar bilimleri eğitimleri sadece bilgisayar mühendisliği bölümlerinde verilmektedir.

10 Bilgisayar Mühendisliği Alanları Algoritmalar ve Veri Yapıları ( Algorithms and Data Structures ) Programlama Dilleri ( Programming Languages ) Bilgisayar Mimarisi ( Computer Architecture ) Nümerik ve Sembolik Hesaplama ( Numerical Computation ) İşletim Sistemleri ( Operating Systems ) Bilgi Yönetimi ( Information Management ) Grafik, Görüntüleme ve Çokluortam ( Graphics, Vision and Multimedia ) Akıllı Sistemler (Yapay Zeka) ( Artificial Intelligence ) Ağ-eksenel Bilişim ( Network and Data Communication ) Yazılım Mühendisliği ( Software Engineering ) Gömülü Sistemler ( Embedded Systems )

11 Bölüm Laboratuvar Olanakları 7 gün/24 Saat açık Toplam 5 laboratuvar odasında 110 iş istasyonu/kişisel bilgisayar Donanım laboratuvarı

12 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ders Programı 1. sınıf: temel bilimler (matematik, fizik, kimya) giriş ve programlama dili dersleri 2. sınıf: bilgisayar bilimleri ağırlıklı 3. sınıf: bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği dersleri 4. sınıf: uzmanlaşma dersleri, teknik seçmeliler ve bitirme projesi

13 Teknik Seçmeli Dersler Geniş bir teknik seçmeli listesinden 4 adet ders ile istenen dalda uzmanlaşma mümkün. – Sistem programlama ve destek ortamları – Hızlı uygulama geliştirme ortamları – Bilgi sistemleri analiz ve tasarımı – Doğal dil işlemeye giriş – Görüntü işleme tekniklerine giriş – Sistem benzetimi – Paralel hesaplamaya giriş – Sayısal hesaplama – Veri tabanı yönetim sistemleri – Yapay zeka – Bilgisayar bilimlerinde mantık – Öbek hesaplama – Robot programlama

14 Çift Anadal ve Yandal Olanakları Hemen hemen bütün bölümlerle yandal programı mümkündür. Matematik ve Elektrik Mühendisliği başta olmak üzere çift anadal programları yürütülmektedir.

15 Lisansüstü Programlar Master Programları (Msc) – Bilgisayar Mühendisliği – Bilgisayar Mühendisliği (tezsiz, ikinci program) – Yazılım Mühendisliği (tezsiz, ikinci program) Doktora Programı (Phd)

16 İleri Araştırma Alanları Yapay Zeka – Yapay Sinir Ağları – Robot Programlama – Evrimsel Programlama – Bilgisayarlı Görme Bilgisayarlı Grafik Paralel ve Dağıtık Sistemler Doğal Dil İşleme Modelleme ve Benzetim Yazılım Mimarisi Web hesaplama...

17 Mesleğin Gelişimi Amerikan iş kurumunun 2010 projeksiyonu, en yüksek maaş grubu, en fazla gelişme beklenen meslekler sıralaması (*1000 kişi) (www.bls.gov) Eğitimi sadece Bilg.Müh. bölümünde Bilg.Müh. ve/veya başka branşlar

18 Sizleri aramızda görebilmek dileğiyle


"ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları