Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI."— Sunum transkripti:

1

2 ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI

3

4 2011 Yılında “ERDEMLİ TARIM MESLEK LİSESİ” adıyla eğitim hayatına başlayan okulumuz, 2014 yılında “ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ” adını alarak eğitime devam etmektedir.

5 “ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ” Türkiye'de Ortaöğretimde “Tarım Alanı”nda eğitim veren 54 okuldan birisidir.

6 Akdeniz Bölgesinde, Ortaöğretim düzeyinde, tarımsal eğitim veren tek okul “ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ” dir

7 Okulumuzda, 2015-2016 Öğretim yılında 185 erkek öğrenci, 80 kız öğrenci olmak üzere Toplamda 265 öğrencimiz öğrenim görmektedir.

8 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) ile öğrenci almaktadır. TEOG Tercih Döneminde tercih ederek, oluşan taban puanın üzerinde yer almanız halinde yerleşebilirsiniz. 2015 TEOG yerleştirme sonuçlarına göre okulumuzun taban puan 252 dir. ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NASIL ÖĞRENCİ ALIYOR?

9 Başta İlçemiz Erdemli olmak üzere, Mersinimizin diğer ilçeleri ile Ülkemizin diğer illerinden de öğrencilerimiz burada eğitim almaktadır. Ayrıca istemeniz halinde, farklı okullara yerleşseniz bile nakil yoluyla okulumuza yerleşebilirsiniz. Bu durumda okul kontenjanında açık bulunması gerekmektedir.

10 ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE BARINMA OLANAKLARI NELERDİR? TEOG sınav sonucuna göre okulumuza kayıt hakkı kazanan, ilk 16 erkek öğrenci Devlet Parasız Yatılılık hakkı kazanmaktadır. Devlet Parasız Yatılı pansiyonu dışında özel yurtta barınan öğrencilerimiz de mevcuttur.

11 ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE ULAŞIM OLANAKLARI NELERDİR? Okulumuz, Erdemli İlçe merkezine 4 km mesafede Arpaçbahşiş Mahallesi Kargıcak Mevkisinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz, okulumuza taşımalı sistemle, servisle, toplu taşıma ile ya da kendi olanakları ulaşım sağlamaktadır.

12 KİMLER ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ SEÇMELİ? Fen bilimlerini, özellikle biyolojiyi sevenAçık alanda çalışmaktan hoşlanan Fiziksel olarak arazi koşullarında çalışmaya engeli olmayan Gözlem yapma becerisine sahip

13 Mesleki başarı yanında akademik başarıyı da hedefleyen Düzenli ve disiplinli çalışabilenTarımsal etkinliklere ilgi duyanTarımsal alanda kendini geliştirmeyi hedefleyen

14 ERDEMLİ MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE EĞİTİM Ülkemizde tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde 9. sınıf dersleri ortaktır. Sadece 2 saatlik “Mesleki Gelişim Dersi” okula göre değişiklik göstermektedir. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, 9. sınıf sonunda alana geçiş işlemleri yapılır. Okulumuzda “Tarım Alanı” bulunmaktadır.

15 Öğrencilerimiz ders uygulama eğitimlerini Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uygulama sahasında yapmaktadır.

16 Öğrencilerimizin mesleki ve akademik gelişimlerine katkıda bulunacak etkinler bizim için önemlidir. Tarım fuarları ziyaretleri, eğitim gezileri, üniversite tanıtımları…

17 Okulumuz öğrencilerinin, Avrupa Birliği ülkelerindeki gelişmeleri yakından takip edebilmelerini, bilgi ve kültür düzeylerini artırmalarına katkı sağlayan AB ERASMUS+ projeleri yapılmaktadır. 2014 yılında Çek Cumhuriyetine giderek 10 öğrencimiz Erasmus+ projesi kapsamında kendilerini geliştirme şansı buldular.

18

19 2015 Yılı Haziran Ayında 20 öğrencimiz Belçika merkezli diğer Avrupa Birliği üye ülkelerindeki, mesleki yenilikleri ve çalışmaları yerinde gördüler.

20

21 2016 yılında onaylanmış 3 adet AB Erasmus+ Projemizin hazırlıkları devam etmektedir 2016 yılında onaylanmış 3 adet AB Erasmus+ Projemizin hazırlıkları devam etmektedir

22 BAHÇE BİTKİLERİ DALI TARLA BİTKİLERİ DALI SÜS BİTKİLERİ DALI PEYZAJ DALI

23 Okulumuz Tarım Alanından mezun olan öğrencilerimiz “Tarım Teknisyeni” ünvanı ile “Meslek Lisesi Diploması” ve “ İşyeri Açma Belgesi” alırlar.

24 MEZUN OLDUKTAN SONRA? Tarım Teknisyeni olarak İş Hayatı YGS ve LYS sınavları ile Yüksek Öğrenime devam…

25 Tarım Teknisyenleri Nerelerde Çalışabilirler? Kendi İşletmelerinde Üretim Seralarında Fide ve Fidan Üretim Firmalarında Tarımsal Amaçlı Kooperatif ve Üretici Birliklerinde

26 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bünyesinde Belediyelerde Tarım Makineleri İşletmelerinde Zirai İlaç, Gübre ve Tohum Bayilerinde

27 Tarımsal Amaçlı İthalat ve İhracat Firmalarında Toprak Mahsulleri Ofisinde Ziraat Odalarında Üniversitelerde

28 * Ülkemiz Tarım Alanında TÜİK 2015 verilerine göre 5.467.000 insan çalışmaktadır. * Tarımın ekonomimizde payı %20,5 tir

29 Ek Puan Verilen Lisans Bölümleri * Organik Tarım İşletmeciliği (YO) YGS-6 * Tütün Eksperliği (YO) YGS-2

30 İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ www.erdemlitml.meb.k12.tr0324 545 51 88

31 TEŞEKKÜRLER…


"ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları