Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)"— Sunum transkripti:

1 MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)

2 10.SINIFTAN 11.SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİN ALANLARINA GÖRE DAL SEÇİM İŞLEMLERİ 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 11.sınıfta öğrenim görecek öğrenciler,10.sınıfta seçmiş oldukları ve halen öğrenim gördükleri alana ait dal seçimi yapacaklardır.

3 DAL SEÇİMİ NASIL YAPILACAK ? Dal seçimi yapacak öğrenciler Ek-2 formu dolduracak imzalayacak,velisine ve alan şefine imzalatarak öğrencisi oldukları okul müdürlüğüne başvuracaklardır. Öğrenciler; Öğrenim gördükleri alana ait okullarında faaliyet gösteren dallardan öncelik sırasına göre girmek istedikleri dalları formda belirteceklerdir.

4 BAŞVURU SAYISININ KONTENJANIN ÜSTÜNDE OLMASI DURUMUNDA; Aynı dalı tercih eden öğrenciler arasından 10.sınıf yıl sonu başarı ortalaması en yüksek olandan başlanarak yapılan sıralamaya göre yerleştirme yapılacaktır. Aynı dalı tercih eden öğrencilerin 10.sınıf yıl sonu başarı puanlarının eşit olması durumunda 9.sınıf yıl sonu başarı puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

5 DİĞER KRİTERLER Belirtilen süreler içinde dallara geçiş için başvuru yapamayan öğrenciler,kontenjanı uygun olan ve yıl sonu başarı puanının yeterli olduğu bir dalda eğitime alınacaklardır. Bir dalda eğitime başlanabilmesi için başvuran öğrenci sayısının en az 12 olması gerekir. İlgili alanda öğrenci sayısının 12 in altında olması durumunda,çoğunluğun tercih ettiği bir dalda eğitime devam edeceklerdir.

6 Bilişim teknolojileri dalların tanıtımı Web programcılığı:bilgisayar sistemlerin donanım ve yazılım olarak kurulumu,bilgilerin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli eleman yetiştirmek

7 Bilişim teknolojileri dalların tanıtımı Ağ işletmenliği: :bilgisayar sistemlerin donanım ve yazılım olarak kurulumu,yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar,çözüm yolları,geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapan nitelikli eleman yetiştirmek

8 İş bulma imkanları Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, 2. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

9


"MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları