Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan

2 Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. 

3 Para çalışarak kazanılan ve akıllıca harcanması gerken bir şeydir
Para çalışarak kazanılan ve akıllıca harcanması gerken bir şeydir.   Sam Walton

4 Sam Walton’ın, 1950 yılında Bentonvill, Arkansas’ta Walton’s 5&10 adındaki ilk mağazasını açmasıyla hikaye başlıyor.   

5 Mağazaya daha çok müşteri çekmek için aletler buldu.
Boş zamanlarını , neyi nasıl yaptıklarını öğrenmek için diğer dükkanları gizlice gözetleyerek değerlendirirdi. Başka bir mağazanın daha ucuza sattığı bir ürün bulsa , telaşla mağazasına döner , aynı ürünün fiyatını aynı fiyata düşürürdü. Mağazaya daha çok müşteri çekmek için aletler buldu. Dışaraya , kaldırıma patlamış mısır makinası koydu.yeni patlatılmış taze mısır kokusu , hava aracılığıyla , mıknatıs gibi içeri çekti insanları. 

6 Bugün bu mağaza, firmanın yeni yerinin yanında, müze olarak kalmıştır.

7 daima düşük fiyat, daima en ucuz.
Wal-Mart'ın terk ettiği ürün merkezli sloganı "Always Low Prices" yani daima düşük fiyat, daima en ucuz.

8 "Save Money, Live Better ” paranı koru daha iyi yaşa
Şu an geçerli, olan müşteri merkezli sloganı: "Save Money, Live Better ” paranı koru daha iyi yaşa 

9 “Tek bir patron tanırım: Müşteri
“Tek bir patron tanırım: Müşteri! İnanın kızdırmaya gelmez yoksa hepimizi işten atar!”         Sam WALTON  

10 Ürünlerini olabilecek en düşük fiyattan satma politikasını izleyen Walmart 66 yıllık geçmişinde büyük başarılara imza atmıştır! 

11

12 Sam Walton’ın amacı düşük fiyatlarla daha fazla ürün satarak daha çok kullanıcıya ulaşmaktı ve  1967 yılında Arkansas genelinde kısa sürede 24 mağaza açtı ve 12,6 milyon dolarlık satış yapma başarısını gösterdi.  1968‘de de Arkansas’ın dışındaki ilk mağazasını açan şirket, büyümesine hız kesmeden devam etti.

13 1990 yılında Amerika’nın bir numaralı perakendecisi haline gelen şirket, 1991 yılında da yurt dışına ilk adımını attı. Meksikalı bir perakende şirketiyle ortaklık anlaşması imzalayan Walmart, uluslararası arenaya açılma fırsatı yakalamış oldu.

14 Walton 1992 yılında hayata gözlerini yumdu, 1993 yılında şirketinin bir hafta içinde 1 milyar dolarlık satış yapışını göremedi. Sam Walton’ın ardından yönetim kurulunun başına ise Rob Walton geçti.  

15 2000 yılında şirket Amerika’daki tüketicilere internetten alışveriş yapma imkanı sunduğu Walmart.com’u yayına aldı.   

16

17

18 2007’de online tarafa da yatırım yapmaya başlayan Sam Walton’ın şirketi, kullanıcılarına internette ödeme yapıp, ürünü mağazadan teslim alabilecekleri bir hizmet sunmaya başladı.  

19 Walmart, fiziki mağazalarında yakaladığı başarıyı online mecrada yakalabilmiş değil. 2011’deki satışlarının sadece %2’lik bir kısmının onlinedan geldi.

20 Pazarlama Sırları

21 Fazlaca ürün bulundurma.
Sıradan bir Wal-Mart’ta en az 150 bin ürün bulunuyor. Eğer her gün, 50 değişik ürün alsanız bile aynı ürüne sıra gelmesi için 7,5 yıl beklemeniz gerekiyor. Her hafta Wal-Mart’tan 127 milyon Amerikalı alışveriş ediyor. Saatte 40 milyon dolar ciro yapıyor ve her dakika 23 bin dolar kâr ediyor.       Fazlaca ürün bulundurma.

22

23 Tüm mağazalar 7 gün 24 saat açık
Tüm mağazalar 7 gün 24 saat açık. Bir mağazada ne kadar tadilat olsa bile bir gün dahi mağaza kapatılmaz. Her sene Amerikalıların yüzde 93’ü en az bir kere Wal-Mart’ta alışveriş yapıyor. Süreklilik.

24 Wal-Mart’ın muazzam depoları vardır ve eksilen malları anında yerine koyar. Kendi Dağıtım ağını kendi kurar ve nakliyeden tasarruf eder. Kamyonlar gece-gündüz yol yapar, mal yetiştirmeye çalışırlar. Mükemmel dağıtım ağı.

25

26 İlkelerinden vazgeçmeyerek rakiplerine acımaz, girdiği her yerde bir çok büyük-küçük firma iflas eder.

27 Sadece ABD `de yönetim her hafta 5 bin 500 toplantı düzenliyor.
Bütün kademelerdeki çalışanların katıldığı eğlenceli ve ciddi geçen toplantılarda Walmart’ı daha ileri seviyeye getirmenin yolları aranıyor ve iyi çalışanların ödüllendirilerek motivasyon arttırılıyor. Toplantılar

28

29 Başarılı ve daima tutkulu olmak için “bağlan”
* Başarını; sana yardımcı olanlarla “paylaşmasını” bil  * Kendini ve başkalarını; rüyalarına, hedeflerine ulaşmak için “motive” et  * İnsanlara; onları önemsediğini göster, “iletişim” kur  * İnsanları; çabaları ve ulaştıkları sonuçlar için “takdir” etmeyi bil  * Kendi başarını ve çalışma arkadaşlarınızın başarısını “kutla”  * Diğerlerini “dinle” ve onların fikirlerinden bir şeyler öğren  * Başkalarının beklentilerini; daha yüksek standartlar oluşturarak “aş”  * Harcamalarını ve zenginliğe ulaşma yolunu “kontrol et” * Farklı ol ve statükoya meydan oku. “Yukarı çık”.

30 Teşekkürler! Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan


"Hazırlayan ve Sunan Ayşegül Arslan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları