Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARA BİRİKTİRİYORUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARA BİRİKTİRİYORUM."— Sunum transkripti:

1 PARA BİRİKTİRİYORUM

2 Bennu, ailesi ile alışverişe gittiğinde gördüğü elbiseyi almak istedi
Bennu, ailesi ile alışverişe gittiğinde gördüğü elbiseyi almak istedi. Ancak ailesi o gün bu elbiseyi almak için para ayıramadı.

3 Çünkü babasının kazandığı para ancak evin giderleri ve Bennu’nun okul masraflarına yetiyordu. Bennu istediği elbiseyi almak için biraz çaba göstermesi gerekiyordu.

4 Aklına bir fikir geldi. Her gün babasının verdiği harçlığı harcamayıp bir kumbarada biriktirirse istediği elbiseyi alabileceğini düşündü. Hem böylece ailesine de yük olmayacaktı.

5 Paralarını biriktirmek için önce bir kumbarası olmalıydı
Paralarını biriktirmek için önce bir kumbarası olmalıydı. Evde bulunan boş bir teneke kutunun iyi bir kumbara olabileceğini düşündü.

6 Hemen boş kutuyu alarak elişi kağıtları ile kapladı, yapıştırdı
Hemen boş kutuyu alarak elişi kağıtları ile kapladı, yapıştırdı. Üstünden de bir delik açtı. Artık kumbarası hazırdı. Para biriktirmeye başlayabilirdi.

7 Ertesi gün okula giderken babasının verdiği harçlığı okulda harcamadı
Ertesi gün okula giderken babasının verdiği harçlığı okulda harcamadı. Annesinin hazırladığı ve çantasına koyduğu yiyecekleri yedi. Hem böylece sağlıklı da beslenmiş oldu.

8 Okuldan eve gelir gelmez. Üzerini çıkarıp katlayarak dolabına koydu
Okuldan eve gelir gelmez .Üzerini çıkarıp katlayarak dolabına koydu. Cebindeki harçlığını da götürüp kumbarasına attı. Böylece ilk yaptığı tasarruf kumbarasına girmiş oldu.

9 Bir süre sonra kumbarası dolmuştu. Babası ile birlikte kumbarasını açtı. İçinde bulunan paraları saydılar. Elbisenin fiyatından fazla parası birikmişti.

10 Bir hafta sonu annesi ve babası ile alışverişe çıktılar
Bir hafta sonu annesi ve babası ile alışverişe çıktılar. Biriktirdiği paralarla çok istediği elbiseyi aldılar. Babası da Bennu’nun bu güzel davranışı karşısında hediye olarak ona bir çift ayakkabı aldı.

11 Sevgili arkadaşlar; mutlaka sizlerin de almak istediği şeyler vardır
Sevgili arkadaşlar; mutlaka sizlerin de almak istediği şeyler vardır. İnanın hiç zorlanmadan, hem aile bütçenize katkıda bulunabilir, hem de küçük yaşlarda öğrendiğiniz tutumlu olma alışkanlığınız ileride size çok yardımcı olacaktır.

12 Böylece, siz de benim gibi sadece paranızı tutumlu kullanmayı değil; zamanı, besinleri, eşyalarınızı, suyu, elektriği kısaca tüm kaynakları israf etmeden kullanmayı öğrenecek hayatınız boyunca sıkıntı çekmeden yaşayacaksınız.

13 Eğer evet bende yapabilirim diyorsanız işe bir kumbara yaparak başlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa başlayın o zaman ne duruyorsunuz. Hepinize kolay gelsin. Eminim sizin kumbaralarınız benimkinden de güzel olacaktır.


"PARA BİRİKTİRİYORUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları