Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mart ayının ilk haftası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mart ayının ilk haftası"— Sunum transkripti:

1 Mart ayının ilk haftası
Girişimcilik Haftası Mart ayının ilk haftası

2 Girişimcilik Nedir? Risk alma, yenilikleri yakalama,
fırsatları değerlendirme ve tüm bunların hayata geçirilme sürecine girişimcilik denir.

3 İnsanın düşüncesinin ve emeğinin ekonomik değerlere dönüşmesidir.
YANİ GİRİŞİMCİLİK İnsanın düşüncesinin ve emeğinin ekonomik değerlere dönüşmesidir.

4 GİRİŞİMCİ KİMDİR? En genel ifade ile girişimci, kar amacıyla riski üzerine alan kişi olarak tanımlanabilir.

5 En Girişimci Kişiler ve Fikirler
Daha önce hayatımızda olmayan ama hayatımıza yeni girmiş girişimci fikirler şunlardır.

6 Malezya'dan ülkemize doğru esen girişim rüzgarı bardakta mısırı Türkiye'ye sevdirdi, artık her alışveriş merkezinde en az bir tane bulunur hale geldi. Girişimciler için halen cazipliğini koruyor. Sektördeki firmalar her geçen gün artıyor.

7 Etsiz Çiğ Köfte kavramı yaygınlaştı, köşe başındaki dükkanında kendisi üretip satan firmalar markalaşıp şube sayısını arttırdı ve fabrikalaştı. Çiğköftem, Komagene, Çiğ Köfteci Ömer Usta yakında size en yakın caddede açılmaya aday markalar.

8 Bankaların otomatik ödeme konusunda yaptığı kampanyalara inat Fatura Ödeme Merkezleri çoğalıyor. 2008'de olgunlaşma dönemi yaşayan sektör güven eksikliğini aşmış durumda. Fatura Vizyon, Kredix Shop, Satışmatik, Fatura Express ilk akla gelen markalar, Fatura Ödeme merkezi açmanın maliyeti TL civarında

9 2008'de hayatımıza mobil araç yıkama kavramı girdi
2008'de hayatımıza mobil araç yıkama kavramı girdi. Telefon ediyorsunuz aracınız kapınızın önünde çok az su harcanarak ve çevreye zarar vermeden yıkanıyor. Büyük bir servis ağı gerektirdiği için bu sektör henüz yapılanma sürecinde.

10 Karışımı yapılacak meyveleri seçin ve siz gazetenizi okurken 5 dakikada taze sıkılmış olarak size ikram edilsin. Taze sıkılmış meyve suyu cafeleri her alışveriş merkezi için biçilmiş kaftan.

11 Küresel ısınmanın getirdiği olumsuzluklar suyun değerini daha iyi anlamamıza sağladı. Su tasarrufunun önemini anlatan kampanyalar oluşturuldu bu durum aynı zamanda bir girişimcilik fırsatı doğurdu. Mevcut musluğunuza bağladığınız fotoselli su tasarruf cihazı su tüketiminizi azaltıyor.

12 Kavrulmuş fındık, bardakta mısırdan öncede vardı ama bardakta mısırın gelmesiyle oda arabalı standa girdi ve çeşitleri arttı.

13 İnternet ortamından yapılan alışveriş sayısının artması ve artık firmaların e-ticareti keşfetmesiyle pazar genişledi. Bir e-ticaret yazılımı satın alıp, üretici firmalarla bağlantı kurarak internet üzerinden ürün pazarlayabilirsiniz.

14 İnternetteki Girişimci Siteler
İnternet ortamında birçok yeni site ortaya çıktı ve bu siteler çok kısa zamanda dünyanın en zengin şirketleri arasına girdiler. İşte bunlardan bazı örnekler…

15 Facebook

16 Facebook Daha önce Facebook yoktu. İsrailli bir girişimci bu fikri ortaya attı ve internet sitesini kurdu. Biraz reklam yaptı Ve şu anda dünyanın en çok girilen ve en çok reklam alan siteleri arasında.

17 google

18 Google Google de bir kaç sene evvel yoktu.
Önce bir evin araba garajında birkaç genç öğrenci tarafından kuruldu. Ve şu anda dünyanın en zengin şirketlerinden birisi.

19 İŞTE SİZE DÜNYAYA NAM SALMIŞ ÖRNEK BİRKAÇ GİRİŞİMCİ
EN GİRİŞİMCİ KİŞİLER İŞTE SİZE DÜNYAYA NAM SALMIŞ ÖRNEK BİRKAÇ GİRİŞİMCİ

20 Amerikalı Bill Gates Microsoft şirketinin kurucularındandır
Amerikalı Bill Gates Microsoft şirketinin kurucularındandır. Şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Forbes dergisine göre 2009'da Bill Gates dünyanın en zengin kişisiydi.

21 Hintli iş adamı Mukesh Ambani (2011 yılında 27 milyar dolar ile Asya'nın en zengin dünyanın 19. en zengin kişisidir.)

22 Fatih Sultan Mehmet Büyük topları icat etti ve surları yıkarak İstanbul’u fethetti.

23 Mustafa Kemal ATATÜRK Girişimci yönüyle ülkemiz için
Mustafa Kemal ATATÜRK Girişimci yönüyle ülkemiz için birçok yenilikler yaptı.

24 Burada neden sizin adınız olmasın?
Ve sizin resminiz. Unutmayın onlarda hepimiz gibi çocuktular, gençtiler, yaşlandılar. Arkalarında koca bir isim bıraktılar.

25 YENİDOĞAN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Teşekkür ederiz.


"Mart ayının ilk haftası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları