Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Ebru GÖKTEKİN – Şeyho BOZKUŞ –

2 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

3 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AMACI NEDİR?
Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamak Üniversitelerin birbirleri ile işbirliği yapmalarına katkıda bulunmak Programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını sağlamak Şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmak Farklı kültürleri tanıma imkanı sunmak Kişisel gelişimi güçlendirmek İstihdam olanakları sağlamak Avrupa'da yükseköğretimin kalitesini artırmak

4 KOORDİNASYON AB Komisyonu
Avrupa Birliği Bakanlığı – Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)  Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Bölüm Koordinatörleri Öğrencilerimiz

5 ÖĞRENCİ/PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
1) Öğrenci Hareketliliği: a) Öğrenim Hareketliliği b) Staj Hareketliliği 2) Personel Hareketliliği: a) Ders Verme Hareketliliği b) Eğitim Alma Hareketliliği

6 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Öğrenim Hareketliliği Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlar arası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi) Güsem tarafından talebimiz üzerine her yıl “Erasmus Yabancı Dil Sınavı” yapılır.

7 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR
- Ders uyumu - Dönemlik kredi miktarı 30 AKTS - Eş değerlilik (Bölüm dönen öğrencinin 1 ay içerisinde Fakülte Yönetim Kurul Kararını almalıdır.) - Öğrencinin aldığı tüm derslerin üniversitemiz tarafından tanınması zorunludur. - Gidilen üniversiteden alınan dersler üniversitemiz transkriptinde dersin orjinal kodu, ismi ve kredisi ile görünmelidir. Öğrenci programa seçildikten sonra bu hakkı elinden alınamaz. - Öğrencinin kesinlikle yurtdışında alamayacağı dersler var ise bu dersler için başvuru öncesinde bölüm tarafından FYK alınmış olup öğrenciye bilgi verilmelidir.

8 STAJ HAREKETLİLİĞİ - Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede yada kurumda staj yapmasıdır. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi)

9 STAJ HAREKETLİLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
- Öğrencinin stajı zorunlu ya da gönüllü olabilir. - Öğrencinin staj yapacağı kurum, bölüm koordinatörü tarafından incelenir ve yine bölüm tarafından uygunluk verilir. - Alınan stajın üniversitemizde AKTS karşılığı olmalı - Yapılan staj tanınarak öğrencinin transkriptine yansıtılmalıdır. - Öğrenci programa seçildikten sonra bu hakkı elinden alınamaz.

10 ERASMUS+ İKİLİ ANLAŞMA/BILATERAL AGREEMENT
İkili Anlaşma; İki kurum arasındaki protokol Bölüm, anlaşma yapmaya karar verdiği üniversitenin bölümünün ders katalogunu inceler. Her iki bölüm, anlaşma yapmak üzere hem fikir olur ise, İkili anlaşma formunun hazırlanması için UİO ile irtibata geçilir. İkili anlaşmayı bölüm yapar. İkili anlaşma bölüm koordinatörleri tarafından yapılabileceği gibi öğretim üyeleri tarafından da bağlı oldukları birim koordinatörünün ve bölüm başkanının bilgisi dâhilinde gerçekleştirilebilinir.

11 Anlaşma sırasında ortak üniversitenin Akademik takviminin incelenmesi Birim Erasmus Koordinatörünün konu ile ilgili bilgi sahibi olması açısından önemlidir. Karşı kurumun ders içerikleri mutlaka anlaşma YAPILMADAN ÖNCE incelenmeli, olası denklik sorunu yaşanma ihtimali ortadan kaldırılmış olarak anlaşma kesinleştirilmelidir. Var olan anlaşma ile ilgili bir sorun var ise, seçimlerden önce anlaşmanın iptali için UİO’ya resmi yazı ile iletilmelidir.

12 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBE MİKTARLARI

13 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
a) Ders Verme Hareketliliği - Yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde Erasmus Üniversite Beyannamesine (EÜB) sahip bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkan sağlayan faaliyet alanıdır.

14 a) Eğitim Alma Hareketliliği
- Türkiye’de Erasmus Üniversite Beyannamesine (EÜB) sahip bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkan sağlayan faaliyet alanıdır.

15 DERS VERME-EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuru yapabilmek için ilgili bölüme ait ikili anlaşmanın olması gerekir, Tercih yaparken sadece ilgili bölümün anlaşmalı olduğu üniversiteler tercih edilebilir, Gidilmek üzere seçildikten sonra gidilecek kurumdan 5 iş gününü kapsayan davetiye alınıp UİO’ya teslim edilmesi gerekir,

16 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ HİBE MİKTARI

17 SEYAHAT GİDERİ HESAPLAMA

18 BAŞLANGIÇTAN GÜNÜMÜZE
Giden öğrenim öğrenci sayı: 1052 Giden staj öğrenci sayısı:121 Giden personel sayısı: 230 Gelen öğrenci sayısı: 105 Anlaşma sayıları: 57 Ülke sayısı: 22 Bölüm sayısı: 28 Toplam bugüne kadar aldığımız hibe miktarı: €

19 KURAL Erasmus+ Programının kural ve çerçevelerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) her yıl yayınlamış olduğu Erasmus Uygulama El Kitapçığı belirler Erasmus Beyannamesi imzalayan üniversiteler bu kuralların dışına çıkamazlar. Bu kitapçık Eramus+ Programı’nın anayasasıdır.

20 Teşekkür ederiz…


"ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları