Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM

2

3

4

5 İLK BAŞVURU BELGELERİ Başvuru Dilekçesi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Öğrenci İşlerinden Alınmış Güncel Transkript 1 Adet Vesikalık Fotoğraf 31 Mart – 1 Nisan 2016 tarihlerinde 2 gün süresince öğrenci danışma saatlerinde ofisimize teslim edilmeli.Başvuru dilekçesi el yazısı ile doldurulmamalı.

6 1) Application Form (Başvuru Formu) Yurtdışındaki üniversiteye başvuru yaparken doldurulan İngilizce belgedir. Karşı kurum formatında olabilir veya online başvuru formu şeklinde olabilir. Eğer bu seçeneklerden biri şeklinde değilse ofisimizin sayfasından doldurulmalıdır. Her üç seçenekte de bir kopyası ofisimize teslim edilmelidir.

7 2) Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) Yurtdışında alınacak derslerin ve KTÜ’de o derslere eşdeğer sayılacak derslerin yer aldığı İngilizce belgedir. Hem KTÜ hem de karşı kurum tarafından imzalı hali ofisimize teslim edilmelidir. Taranmış hali yeterlidir. ECTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi): Avrupa’da geçerliliği olan bir kredi ve not sistemidir. Herbir Erasmus+ öğrencisi lisans veya lisansüstü düzeyler için tek dönemde 30, iki dönemde 60 ECTS kredisi almakla yükümlüdür.

8 *3) Changes to Original Learning Agreement (Değiştirilmiş Öğrenim Anlaşması) Yurtdışına çıkıldıktan sonra ders değişikliği yapılması gerekirse hazırlanır. Ders değişikliği olmadıysa hazırlanmasına gerek yoktur. Yurtdışında çıkarılan ve eklenen derslerin gösterildiği İngilizce belgedir. Taranmış hali yeterlidir. Hem KTÜ hem de karşı kurum tarafından imzalı hali ofisimize teslim edilmelidir. 30 veya 60 ECTS kredisi yükümlülüğü bu belge içinde gereklidir.

9 4) Ders Tanınma Belgesi (Recognition Certificate) Akademik Tanınma(Recognition): Yurtdışında alınan derslerin öğrencinin kendi üniversitesinde eşdeğer sayılması demektir. Yurtdışında alınan derslerin KTÜ’de hangi derslere eşdeğer sayılacağını gösteren Türkçe belgedir. Yurtdışına gönderilmesine gerek yoktur. Taranmış hali yeterlidir. Yurtdışında alınan ECTS kredisiyle KTÜ’de eşdeğer sayılan derslerin ECTS kredisi denk olmalıdır.

10 5) Transcript of Records (Güncel Not Dökümü Belgesi) ECTS sistemine göre düzenlenmiş ve öğrencinin KTÜ’de şu ana kadar aldığı dersleri gösteren İngilizce not dökümü belgesidir. Hazırlanırken KTÜ BİLGİ PAKETİ kullanılabilir. Taranmış hali yeterlidir. Ofisimize teslim edilmesi zorunludur ancak karşı kuruma talep edilmesi durumunda gönderilir.


"HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları