Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri. EYLÜL AYI FAALİYETLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri. EYLÜL AYI FAALİYETLERİ."— Sunum transkripti:

1 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2 EYLÜL AYI FAALİYETLERİ

3 1.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 2. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRÜNLERİN ÜRETİM VE İMALATI GRUBU KURBAN BAYRAMINDA HAYVAN KESİMLERİNDE ÇEVREMİZİ VE İNSAN SAĞLIĞINI KÖTÜ YÖNDE ETKİLİYECEK GİRİŞİMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ KONUSUNDA TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYE YETKİLİLERİ İLE İRTİBATA GEÇİLMESİ, İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ, Y.Y.Ü, TARIM BAKANLIĞI, GÜMRÜK BAKANLIĞI VE ZİRAAT ODALARI İLE YAPILAN YAZIŞMALAR İNCELENDİ.

4 MOTORLU ARAÇLARIN ALIM SATIM YEDEK PARÇA TİCARETİ GRUBU CUMHURİYET CADDESİNDE SERGİLENEN SATILIK VE KİRALIK ARAÇLARIN CADDE ÜZERİNDEN KALDIRILMASI İLE İLGİLİ YETKİLİ KURUMLARLA İRTİBATA GEÇİLMESİ, GALERİCİLER SİTESİ DIŞINDA FAALİYETTE BULUNANLARIN UYARILARAK GALERİCİLER SİTESİNE YÖNLENDİRİLMESİ KONUSUNDA GİRŞİMİLERDE BULUNULMASI, GALERİCİLER İSTESİNİN TAPULARININ HAK SAHİPLERİNE VERİLMESİ KONUSUNDA GİRİŞİMLERDE BULUNULMASI, SANAYİ SİTESİNDE PAZAR GÜNLERİ YAPILAN KAÇAK ARABA YARIŞLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İLE İLGİLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULMASI, TUŞBA BELEDİYESİNE SANAYİ SİTESİNDE YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR YAZISI YAZILMASI, ŞEHİRİÇİ ULAŞIM ARAÇLARININ DURAK DIŞI İNDİRME BİNDİRME YAPMASI NEDENİYLE TRAFİKTE MEYDANA GELEN AKSAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ KONUSUNDA GİRİŞİMLERDE BULUNULMASI, 3.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

5 4. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI İNŞAAT TAAHHÜT MADENCİLİK İŞLERİ GRUBU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN FAYDALANAN İNŞAAT SAHİPLERİNİN SU VE KANALİZASYON KATILIM BEDELLERİNİN YÜKSEK OLMASININ SEBEPLERİNİN ARAŞTIRILMASINA, 5 YIL OLAN İNŞAAT RUHSAT SÜRESİNİN NEDENLERİNİN ARAŞTIRILMASINA, 5. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI EV VE BÜRO AMAÇLI ÜRÜNLERİ VE TEKSTİL GİYİM TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ GRUBU MESLEK GRUBUNDA YER ALAN SEKTÖRLERİN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SIKINTILI SÜREÇTEN NE KADAR ETKİLENDİKLERİ KONUSUNDA RAPOR HAZIRLAMAK ÜZERE KOMİTE ÜYELERİ TARAFINDAN ODA ÜYELERİNİN ZİYARET EDİLMESİ, 6.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI GIDA YİYECEK İÇECEK VE YAŞ SEBZE MEYVE GRUBU 11.09.2015 TARİHİNDE ODAMIZ ÖNCÜLÜĞÜNDE PER-DER ÜYELERİ İLE YAPILAN TOPLANTIDA GÜNDEME ALINAN KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ, PER-DER TOPLANTISINDA ALINAN KARAR GEREĞİ PERAKENDECİLERİN AYDA BİR DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ODAMIZDA TOPLANMASI KONUSUNDA KOMİTE ÜYELERİNİN ÖNCÜLÜK YAPMASI,

6 7.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI SAĞLIK VE VETERİNERLİK ECZANE VE FİNANS MEDİKAL FAALİYETLERİ GRUBU SEGEM SINAVLARININ VAN’DA YAPILMASI İLE İLGİLİ YAPILAN YAZIŞMALAR İNCELENEREK, SON YAZIŞMALARIN İLGİ TUTULARAK TEKRAR GÖNDERİLMESİ, 8.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI İNŞAAT SARF MALZEMELERİ TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ GRUBU MESLEK KOMİTESİNİN YAPMIŞ ODUĞU YAZIŞMALAR VE ALINAN GEÇMİŞ KARARALAR DEĞERLENDİRİLDİ. 9.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI NAKLİYE YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞI GRUBU VAN ASKERİ HASTANESİNİN 15.09.2015 TARİHLİ 326 SAYILI YOLCU TAŞIMACILIĞI İLE İLGİLİ GÖNDERMİŞ OLDUĞU RAYİÇ BEDELİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPILMIŞTIR.

7 10.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI KONAKLAMA RESTORAN VE TURİZM HİZMETLERİ GRUBU 10-13 EYLÜL TARİHLERİNDE İLİMİZDE GERÇEKLEŞEN TURİZM FUARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ, SINIR KAPISININ AKTİF HALE GELMESİ YÖNÜNDE ODA YÖNETİM KURULUMUZUN GİRİŞİMLERİNİ TOBB BİRLİKTELİĞİ İLE ARTIRMASI 11.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI DIŞ TİCARET VE SERMAYE ŞİRKETLERİ GRUBU İLİMİZİN EN ÖNEMLİ EKONOMİK KAYNAKLARINDAN OLAN KAPIKÖY SINIR KAPISININ TEKRAR AÇILMASI İLE İLGİLİ GİRİŞİMLERİN ARTIRILMASI, 12.MESLEK KOMİTESİ KARARLARI AKARYAKIT LPG KÖMÜR TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ GRUBU TOBB DAN GELEN 11.09.2015 TARİHLİ 17143 SAYILI YAZIDA YER ALAN TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ İLE İLGİLİ KONU İNCELENMİŞTİR.

8 DİĞER FAALİYETLER

9 B20 zirvesi için Ankara’da bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ve Bölge Oda Başkanları, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü. Yapılan görüşmede bölgede yaşanan çatışmalı sürecin durdurulması, bununla birlikte yapısal ekonomik reformlar yapılması talebi dile getirildi. Oda Başkanımız tarafından yeni bir toplantı yapılması konusunda talepte bulunulmuştur.

10 Yönetim Kurulu Başkanımızın talebi üzerine Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun katılımı ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Oda ve Borsa Başkanları Değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortam ve bölgeye etkisi görüşüldü.

11 Van Ticaret ve Sanayi Odası, MAZLUM-DER ve Van Otomobilciler ve Şoförler Odası, kentte bulunan Otobüs Firmalarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin birçok yerinde ırkçı saldırılara maruz kalan Van otobüs firmalarını yerlerinde ziyaret eden heyet sağduyu çağrısında bulundu.

12 Hopa'da Yaşanan sel felaketinden dolayı Van Genç Girişimciler Kurulu tarafından toplanan yardımlar Hopa’ya ulaştırıldı.( Nakdi yardım, 2000 adet Kıyafet)

13 İlimizde faaliyet gösteren otel işletmecilerinin yaşadığı sıkıntılara ilişkin Odamız tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kapıköy Sınır Kapısının acilen açılması talep edildi.

14 Son dönemde yaşanan çatışmalı ortamın son bulmasına yönelik Van Barış İnisiyatifi basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirmiştir.

15 Odamız İle VAN PERDER Üyeleri arasında İstişare Toplantısı Yapıldı. Toplantıda sektörün mevcut sorunları ele alındı.

16 DTK tarafından düzenlenen Sivil Toplum Örgütleri Toplantısına Odamız Meclis Üyesi Sayın Lütfü Kıran katılım sağlamıştır.

17 KAPIKÖY SINIR KAPISININ AÇILMASINA YÖNELİK ODAMIZ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALAR

18 Başbakan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ile 2 kez toplantı yapılmıştır.

19 Van Milletvekilleri ile gerekli görüşmeler ve yazışmalar yapılmıştır.

20 Van Barış İnisiyatifi olarak 2 Basın Açıklaması 1 Yürüyüş 1 Kez de Oturma Eylemi Gerçekleştirilmiştir.

21 Van Valisi Sayın İbrahim Taşyapan ile görüşme yapılmıştır.

22 Kapıköy Sınır Kapısının açılmasına yönelik talebimiz 24 Ulusal, 11 Bölgesel ve 86 Yerel Gazetede haber oldu

23

24

25

26 TEŞEKKÜRLER


"2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri. EYLÜL AYI FAALİYETLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları