Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HER ŞEYE RAĞMEN. Bu resimde gördüğünüz kişi kimdir? Edison ampulü bulmasaydı yaşantımız nasıl olurdu? Thomas Alva EDİSON.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HER ŞEYE RAĞMEN. Bu resimde gördüğünüz kişi kimdir? Edison ampulü bulmasaydı yaşantımız nasıl olurdu? Thomas Alva EDİSON."— Sunum transkripti:

1 HER ŞEYE RAĞMEN

2 Bu resimde gördüğünüz kişi kimdir? Edison ampulü bulmasaydı yaşantımız nasıl olurdu? Thomas Alva EDİSON

3 Bilim insanları zorluklarla karşılaştıklarında vazgeçselerdi ne olurdu?

4 Bir işte başarılı olamadığınızda siz ne yaparsınız?

5 Bilim insanları da insanlığa faydalı olmak için çalışırken pek çok güçlükle karşılaşmışlardır. Bazen başaramayacağım kaygısına düşmüşler ama asla vazgeçmemişler deneylere devam etmişler ve yeni buluşlarını tamamlamışlardır.

6 İnsanlar kaybetmeyi göze olmasalardı hiçbir buluş, yenilik gerçekleşemezdi. Bilim insanları buluşları üzerinde çalışırken çoğu kez başarısız olmuştur. Ama denemekten vazgeçmemişlerdir. Ben şimdiden küçük bir bilim insanı gibi çalışıyorum. Bazı konularda buluşlar yapmak istiyorum. Birçoğunda başarısız oluyorum. Bu beni yeniden denemekten vazgeçiremiyor. Deneyerek birçok şey öğreniyorum. Gittikçe daha az hata yapıyorum.

7 YAŞANMIŞ BİR OLAY

8 Yusuf Anadolu'dan İstanbul'a göç etmiş, yoksul bir ailenin çocuğuymuş. Yusuf okula gitmeyi ve başarılı olmayı çok istiyormuş. Yoksulluk nedeniyle gündüz okula gidiyor okul çıkışında bir elektrikçi de çıraklık yapıyormuş. Ortaokul sıralarında çok başarılı bir öğrenciymiş. Elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybetmiş, yılmamış çok çalışmış. Liseyi bitirmiş. Bu genç. doktor olmak istiyormuş.

9 Çevresindekiler sakatlığı nedeniyle yapamazsın demişler. Ama Yusuf aldırmamış daha da hırslanarak çok çalışmış. Yusuf tıp fakültesine girmeyi başarmış. Ama fakültede kolunun sakatlığı nedeniyle çok zorlanmış. Meyvelere enjeksiyon yapmayı deneyerek tek koluyla enjeksiyon yapmayı bile öğrenmiş. Yusuf okulda olduğu kadar sporda da başarılıymış. Çok iyi futbol oynadığı için üniversite takımına seçilmiş. Hocaları onun çabası ve yenilikleri deneme cesareti karşısında çok şaşırıyorlarmış. Yusuf okulu başarıyla bitirmiş ve doktor olmuş.

10 Şimdi ise İstanbul'un başarılı cildiye (cilt) doktorlarından biri olmuş. Yusuf evlenmiş ve üç çocuk sahibi olmuş. Hayatını mutlu bir şekilde devam ettiriyormuş.

11 Yusuf kolunu kaybetmesine rağmen neler hissediyordu?

12 Neredeyse imkânsız olabilecek bir durumda Yusuf neler yapmıştır ve bunu nasıl başarmıştır?

13 Yusuf’un yaşadığı duygu ve düşünceler neler olabilir sizce?

14 Yusuf fiziksel engeline rağmen hangi yenilikleri deniyor?

15 Başarısız olma ihtimaline rağmen Yusuf'un yenilikleri deneme arzusunu neye bağlıyorsunuz?

16 Çevrenizde buna benzer bildiğiniz örnekler var mı? Varsa anlatır mısınız?

17 Siz başarısız olduğunuzda neler yaparsınız? Cesaretinizi kaybeder misiniz?

18 AZMETTİLE R BAŞARDILA R

19

20

21

22 İşte azmin zaferi... Takma 2 bacakla gelen zafer Pekin Olimpiyatları'nda bayrak takımına dahil edilmeyen, iki dizinden aşağısı protez olan atlet Oscar Pistorius, 400 metrede birinciliği elde etti. İşte azmin zaferi...

23 Ben asla yapamam demem Jessica, anne karnında doktorların da ne olduğunu belirleyemediği bir hastalığa maruz kaldı ve kolsuz doğdu. 25 yaşındaki Jessica, şimdilerde sadece ayaklarını kullanarak bir uçağı uçurabilen ilk pilot olmanın gururunu yaşıyor. Jessica, yazı yazabiliyor,araba kullanabiliyor,saçlarını tarayıp sadece ayaklarını kullanarak telefonda konuşabiliyor. Engeline takılmayıp yaşamına devam ederek herkese ders veren Jessica sırrını şöyle açıklıyor: "Ben asla yapamam demem, sadece biraz üstünde çalışmalıyım derim.Şimdi listemde kaya tırmanışı ve saçlarımı at kuyruğu yapmak var."

24 6 yıl önce yüksek gerilime kapılarak iki kolu ve bir bacağını kaybeden Yusuf okuma azmi takdir ediliyor. 2000 yılında çobanlık yaptığı sırada yüksek gerilime kapılarak, iki kolunu ve bir bacağını kaybeden Yusuf Oğur (18), okuma azmi ile herkesin taktirini topluyor. Genç öğrenci, okuldaki başarısıyla dikkat çekiyor. Bugüne kadar 2 Üstün Başarı Belgesi, 9 takdir ve 1 teşekkür belgesi almış.

25 Tavşan ile kaplumbağanın öyküsünü biliyor musunuz? Anlatınız. Tavşan hızlı koşan, kaplumbağa ise yavaş yürüyen bir hayvandır. Ancak….

26 Yarışı kazanan kaplumbağa olmuştur. Çünkü başarmak için cesaretli olmak, azimli ve kararlı olmak gerekir. Engeller karşısında asla pes etmemeli. Kaplumbağa kararlıydı ve KAZANDI.

27 ‘’Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz.’’ Atalarımız ne güzel demişler:

28 ‘Kaybetmekten korkmayın yenilikleri deneyin.’’ SONUÇ OLARAK

29

30 Korkarak hiçbir şeyi başaramazsınız. Biraz cesaretli olun yeter. ÇÜNKÜ


"HER ŞEYE RAĞMEN. Bu resimde gördüğünüz kişi kimdir? Edison ampulü bulmasaydı yaşantımız nasıl olurdu? Thomas Alva EDİSON." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları