Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM."— Sunum transkripti:

1 KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM

2 Meslek seçme aşamasında olan gençlere meslek seçmenin önemini vurgulamak, sınavla ve sınavsız öğrenci alan okulları tanıtmak ve meslek seçiminde sağlıklı karar vermelerine yardımcı olmak.

3

4

5 Meslek seçimi, yaşamımızda aldığımız önemli kararlardan biridir. Günümüzün büyük bir bölümünün iş ortamında ve işe yönelik faaliyetlerle geçtiğini düşünürsek, meslek seçiminin ne kadar önemli bir karar olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Bireyin seçtiği meslek gelecekteki yaşam standardını, tarzını ve sosyal yaşantılarını belirleyici bir rol oynamaktadır. Mesleğe adım attıktan sonraki yaşam, genellikle, seçilen meslek çevresinde gelişir. İleriki dönemlerde meslek ya da iş değiştirme şansımız olsa da, ülkemiz koşulları, bireysel kabullenmişlik ya da riski göze alamama gibi nedenlerle bu iş değiştirme alternatifini kullanan kişi sayısı oldukça azdır. Bu nedenle meslek seçimi ile ilgili vereceğimiz karar bir anlamda geleceğimizle ilgili vereceğimiz önemli bir karardır. Doğru kararlar mutlu ve istendik bir yaşam demektir.

6

7

8

9

10 BEN NELERİ YAPMAKTAN MUTLU OLURUM ? (İLGİLERİM) İnsanların herhangi bir zorlama olmaksızın yapmaktan hoşlandıkları faaliyetlere ilgi denir. Elektrik mühendisi matematiğe, elektrik devrelerine ve elektronik eşyalara karşı ilgili olmalıdır. Avukat, sözel derslere ve kanunlara karşı ilgili olmalıdır. Tarihçinin tarihe, sanatçının sanata, gazetecinin araştırmaya ilgisi olduğu gibi seçeceğimiz mesleğin gereken nitelikleri ile ilgilerimizin uyuşması o işi severek yapmamızı ve başarılı olmamızı sağlar.

11  Doğuştan gelen, çevre ve eğitimin etkisi ile geliştirilebilen öğrenme gücüne yetenek denir.  Yeteneklerimiz anlamakta ve yapmakta başarılı olduğumuz alanları temsil eder.  Her birimizin farklı yetenekleri vardır.  Bazılarımız sözelde yetenekliyken, bazılarımız sayısalda daha yetenekliyiz.

12 İçe dönük müyüz, sosyal bir insan mıyız? Lider özelliklere sahip miyiz? Sabırlı mıyız yoksa aceleci miyiz? Bireysel mi çalışmayı seviyoruz, takım arkadaşları ile mi? Sinirli miyiz yoksa sakin miyiz? Kişilik özelliklerimiz ile seçeceğimiz mesleğin koşullarının uyumlu olması işte başarı olmamızı sağlar.

13 Seçmeyi düşündüğümüz meslek için gerekli olan fiziksel özelliklere sahip olmamız gerekmektedir. Her insanın vücut yapısı nasıl ki her spora uygun değilse, her insanın vücut yapısı da her türlü mesleği yapmasına uygun değildir.

14

15

16

17

18

19

20 http://e-ogrenme.iskur.gov.tr/oyscontent/Courses/Course162/

21

22 Servet Akaydın Ortaokulu Rehberlik Servisi Facebook Grubunda A-dan Z Ye Tüm Meslekleri Bulabilirsiniz Servet Akaydın Ortaokulu Rehberlik Servisi Facebook Grubunda A-dan Z Ye Tüm Meslekleri Bulabilirsiniz

23

24 Okul rehber öğretmeninden (Psikolojik danışmanlardan) Öğretmenlerden Anne - babamızdan İş ve meslek danışmanlarından (İŞKUR ) Meslek danışmanlığı için öncelikle rehber öğretmenlerinizden yardım isteyiniz. Ayrıca ; www.ıskur.gov.tr www.meb.gov.tr www.osym.gov.tr siteleri de meslek danışmanlığı konusunda sizlere yardımcı olabilecek bilgilere ulaşabilirsiniz.

25

26

27

28

29


"KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları