Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)"— Sunum transkripti:

1 Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Hikmet SIRMA

2 Benim boyum neden arkadaşımın ki gibi uzun değil, kendimden nefret ediyorum.

3 Merhaba arkadaşlar, Kendinizi beğeniyor musunuz
Merhaba arkadaşlar, Kendinizi beğeniyor musunuz? En çok beğendiğiniz fiziksel özelliğiniz nedir? Ben en çok boyumun uzun oluşunu seviyorum. Arkadaşlarım boyumun uzun oluşu ile çok alay ederlerdi. Ama ben boyumdan memnunum.

4 Unutmayın kendi fiziksel özellikleri- nizle gurur duymalısınız
Unutmayın kendi fiziksel özellikleri- nizle gurur duymalısınız. Çünkü sizi siz yapan bu özelliklerinizdir. İster zayıf ister şişman olun siz bu halinizle özel birisiniz. İsterseniz tam yeri gelmişken size bu konu ile ilgili bir öykü anlatayım da dinleyin.

5 Sevimli bir kaplumbağa otlar ve çiçekler arasında gezinmekteymiş
Sevimli bir kaplumbağa otlar ve çiçekler arasında gezinmekteymiş. Bir taraftan da çiçekler üzerinde salına salına uçuşan kelebekleri izliyormuş. - Ah keşke ben de uçabilseydim. Sırtımdaki şu kocaman evimin yerine incecik renkli kanatlarım olsaydı diye düşünmüş.

6 Kendi durumundan hep yakınır, sürekli kelebeklere benzemek istermiş
Kendi durumundan hep yakınır, sürekli kelebeklere benzemek istermiş. Yine böyle bir gün gökyüzünü kara kara bulutlar kaplamış. Rüzgâr, toz, fırtına derken şiddetli bir yağmur yağmaya başlamış.

7 Durumundan şikâyet eden bizim kaplumbağa başını ve ayaklarını kabuğunun içine çekivermiş. Yağmurun dinmesini beklemiş. Bu arada bizim zavallı kelebekler öyle çok ıslanmışlar ki yerlere yapışıp uçamaz olmuşlar

8 Onların bu durumunu gören kaplumbağa; -İyi ki sağlam bir yuvam varmış
Onların bu durumunu gören kaplumbağa; -İyi ki sağlam bir yuvam varmış. Sırtımda yük olarak taşısam da artık ondan çok memnunum. Ya benim de kanatlarım olsaydı şimdi ölmüş olacaktım, demiş. Bu olaydan sonra kendisini başkalarıyla kıyaslamamış, sahip olduğu fiziksel özelliklerinden dolayı bir daha hiç üzülmemiş.

9 Vücudumun çok zayıf olduğunu düşünüyordum
Vücudumun çok zayıf olduğunu düşünüyordum. İnce yapılı, zayıf olduğum için arkadaşlarım tarafından hiç ama hiç beğenilmediğimi sanıyordum. Ne kadar yesem de kilo alamıyor, buna çok üzülüyordum.

10 Bir gün arkadaşlarımla birlikte evimizin arkasındaki arsada voleybol oynuyorduk. Top yandaki duvarın üzerinden komşumuz Ahmet amcanın bahçesine düştü. Komşumuz evde yoktu üstelik duvarda çok yüksekti. Demir parmaklıklı kapıdan az ileride duran topumuza bakıyorduk. Onu nasıl alacağımızı bilmiyor, oyunumuza devam edemiyor, üzülüyorduk.

11 Birden bir şey farkettim. Parmaklıkların arasına sığabilirdim
Birden bir şey farkettim. Parmaklıkların arasına sığabilirdim. Demir parmaklıkların arasından yavaşça geçip bahçeye girdim. Topu alıp geri döndüm. Arkadaşlarım beni tebrik ettiler. O an arkadaşlarımın yapamadığı bir işi başarmıştım.

12 Bu olaydan sonra eski düşüncelerim değişti
Bu olaydan sonra eski düşüncelerim değişti. Artık hiç kimseye benzemeye çalışmıyorum. Ben benim çünkü. Artık kendimi daha çok beğeniyorum. Kendimle barışık birisi oldum.

13 Arkadaşlar siz de sizi diğerlerinden ayıran özelliklerinizi tanıyın
Arkadaşlar siz de sizi diğerlerinden ayıran özelliklerinizi tanıyın. Çünkü sizlerin her biri farklı fiziksel özellikleriniz olsa bile özelsiniz, tek ve eşsizsiniz.

14 Bir çok arkadaşınız farklı fiziksel özelliklerinden dolayı hep şanslı(avantajlı) olmuşlardır. Tıpkı Ayşe gibi. Ayşe’nin hem boyu uzun, hem de ince yapılı bu yüzden bale eğitimi alıyor. İleride iyi bir balerin olacak.

15 Mert çok hızlı koşuyor, boyu da uzun olduğu için bu fiziksel özelliklerinden dolayı okulun basketbol takımına seçilerek alındı. O şimdi ilerde en iyi takımlarda oynamak istiyor.

16 Tamer ile Samet’te engelli olmalarını sorun etmediler
Tamer ile Samet’te engelli olmalarını sorun etmediler. Aksine kendileri ile hep barışıktılar. Engelli olmalarına rağmen çok iyi basketbol oynuyorlardı. Boyları da uzundu. Şimdi takıma alınmayı bekliyorlar.

17 Unutmayın fiziksel özellikleriniz ne olursa olsun hepinizden dünyada sadece bir tane var. Farklı fiziksel özelliklerinizin olması Bedeninizi değerli yapıyor. Hepinizin bedeni değerlidir. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin ve sevin. Kendinizle barışık olun.

18 İnsanların farklı bedensel özelliklerinin olması farklı işler yapmalarını sağlar.
Futbolcu, basketbolcu, kaleci, piyanist, balerin, polis, subay vs gibi farklı meslekler farklı fiziksel özellikler gerektirir.

19 Herkesin farklı özel bir yeteneği ve fiziksel özellikleri vardır
Herkesin farklı özel bir yeteneği ve fiziksel özellikleri vardır. Önemli olan kaplumbağa gibi başkalarına benzemeye çalışmak değil, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmektir. Böyle yaparsak daha MUTLU oluruz.

20 Adım Hilâl. Fiziksel özelliklerimi biliyorum
Adım Hilâl. Fiziksel özelliklerimi biliyorum. Başkalarından farklı fiziksel özelliklerim olabilir. Bu özelliklerimden dolayı mutsuz değilim. Kendimi olduğum gibi görüyor ve kabul ediyorum.

21 Fiziksel özellikleri tanımak:
Bir kimsenin sahip olduğu gözle görünebilen özelliklerin farkında olması, onları tanıması bilmesi ne denir. Bedeniyle barışık olmak ne demek?: Bedeniyle, bedeninin özelliklerini tanıyıp kendisini olduğu haliyle kabul etmesi demektir.

22


"Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları