Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım."— Sunum transkripti:

1

2 Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım.

3 OKUMA METNİ Teknolojinin son yüzyıldaki en önemli buluşlarından bir tanesi de muhakkak ki cep telefonudur. Cep telefonu ile tanışmamız 1990’lı yıllarda olmuştur. Yaklaşık 15 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen Türkiye’deki cep telefonu kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Cep telefonu ilk zamanlar iletişim için kullanırken şimdi bir radyo,bir fotoğraf makinesi, bir kamera, bir bilgisayara dönüşmüştür. Cep telefonu hayatımızı kolaylaştırmıştır. İstediğimiz kişiye,istediğimiz anda ulaşabilmekteyiz. İstediğimiz bir görüntüyü, bir müziği başkasına anında ulaştırabilmekteyiz.

4 METNİN SORULARI 1.Teknolojinin en önemli buluşlarından biri nedir? 2.Cep telefonu ile ne zaman tanıştık? 3.Cep telefonu ilk zamanlarda ne için kullanılıyordu? 4.Cep telefonu şimdilerde hangi amaç için de kullanılıyor? İSTEDİĞİMİZ HERŞEY İÇİN 5.Cep telefonu hayatımızı nasıl kolaylaştırıyor? CEP TELEFONU 1990 ‘DA İLETİŞİM İÇİN İSTEDİĞİMİZ KİŞİYE ULAŞMAK, ANINDA BAŞKA BİR TELEFONA MÜZİK ATMA GİBİ HERŞEY

5 Aferin size. Çok başarılı geçtiniz birinci metni.

6 Atatürk otomobille şehre iniyordu. Küçük bir çocuk yol ortasında oyun oynuyordu. Otomobil korna çalarak yaklaşıyordu. Çocuk hiç aldırmıyordu. Otomobildekilerden biri öfkeyle aşağı atlayarak çocuğu kenara çekmeye çalıştı. Atatürk bunu gördü: - Ne yapıyorsun? Çocuğa böyle davranılır mı? - Ama efendim… - Efendimi var mı bunun? Bir çocuğa ancak sevgiyle yaklaşılır, şefkatle kucaklanır. Çocuk demek yarın demektir. Yarınını saymayan bugününü yaşayamaz. İşte yeni bir metin. Başarılar. İşte yeni bir metin. Başarılar.

7 METNİN SORULARI 1.Küçük çocuk nerede oyun oynuyormuş? 2. Arabadan aşağıya inen adamın hangi duygular içinde olduğunu belirtiniz. 3. Parçada geçen “Çocuk demek yarın demektir.” sözüyle Atatürk, ne anlatmak istemiştir? YOL ORTASINDA ÖFKE ÇOCUK BÜYÜYÜNCE ONA NASIL DAVRANILDIYSA ONU YAPAR O YÜZDEN ÇOCKLAR YARIN DEMEK.

8 Beni tanımadınız galiba ben Avril Lavigne. Sizi tebrik etmeye geldim.

9 Merhaba küçük dostlarım size çok sevdiğim bir masalı armağan etmek istiyorum.

10 Bir okulda bir sınıf varmış. Bu sınıf tam tamına 38 kişi varmış. Bir gün bir öğrenciyle bir öğrenci kavga ediyorlardı. Bu öğrencilerin adları Ahmet M. diğeri ise Ensar ‘mış. Neden kavga ettiklerini sorarsanız aramızda kalsın ama Ensar boşu boşuna ona vurmuş ve kavga etmeye devam etmişler.

11 METNİN SORULARI 1.Ensar haklımı ? Neden? 2. Ahmet M. daha sonra ona vurması gerekir miydi? Hayır çünkü boşu boşuna vurmuş. Hayır ona anlayış göstermeliydi.

12 BRAWO BRAWO.

13 Egitimhane.com


"Evet arkadaşlar şimdi ben size bir kaç metin vereceğim. Size de anladıklarınızı soracağım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları