Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN."— Sunum transkripti:

1 AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN

2 İÇİNDEKİLER  YARATICI YÖNÜN KEŞFİ  YAŞAMINIZDA OLMAK,SAHİP OLMAK VEYA YAPMAK İSTEDİGİNİZ ŞEYLERİN NELER OLDUGUNA KARAR VERİN  HAK ETTİGİNİZE İNANIN  NEGATİF YAŞAMSAL DÖNGÜLERİNİZİ SAPTAYIN VE KIRIN  HAYAL ETME YETİNİZİ HEDEFİNİZ İÇİN KULLANIN  SORUMLULUK ALIN VE ÖZGÜRLEŞMEYİ HİSSEDİN  HEDEFİNİZE SEVGİYLE BAGLANIN  KENDİNİZE ESNEK OLMA İZNİ VERİN  FARKINDALIGINIZI ARTIRIN SEZGİLERE AÇIK OLUN  KENDİNİZİ TAKTİR EDİN VE ŞÜKRAN DUYUN

3 YARATICI YÖNÜN KEŞFİ A.HER ŞEY BİR BÜTÜNDÜR : Başarı ve benzeri konuların tam olması için bu bütünlük önemlidir. ÖRNEK :Çok güzel bir yemek düşünün her şey tam olmalı tuzu,karabiberi,baharatları,ısısı ve içindeki her şey ölçülü ve tam olmalı. B.BİLİNÇ-BİLİNÇALTI-ORTAK BİLİNÇ : Bilinçli zihnimiz; bilerek farkında olarak yaşadığımız zihin kısmını,tarif eder. İşlem kapasitesi,son derece sınırlıdır. Çünkü fark edebildiğimiz şeyler o an odaklana bildiklerimizle sınırlıdır.

4 Bilinçaltı; otomatik düşünce duygu ve davranışlarımızın kaynağıdır. Tüm anılarımız orada depolanır. Ortak bilinç ; tüm insanlığın istek ve niyetleriyle yaydığı enerjinin buluştuğu ortak düşünce havuzunu temsil eder. C.KORKULARDAN SIYRILMAK : Potansiyelimiz önündeki en Büyük korkularımız veya sonunda bizi korkularımıza taşıyacak olan çekincelerimizdir.Oysa insan oğlu doğarken tek bir korku ile dünyaya gelir oda düşme korkusudur.Daha sonra her türlü korkuyla karşılaşırız.Hiç bir çocuk kendi içinde korkuyu barındırmaz büyüdükçe yaşayarak bilinçaltında şekillenir.

5 YAŞAMINIZDA OLMAK,SAHİP OLMAK VEYA YAPMAK İSTEDİGİNİZ ŞEYLERİN NELER OLDUGUNA KARAR VERİN Sosyal insan olmalısınız,çevrenizi genişletmelisiniz Başkalarıyla değil kendinizle yarışmalısınız. Her gün birkaç dakika hedeflerinizi yapacaklarınızı düşünmelisiniz. Ailenize zaman ayırarak problemlerini çözüp ilişkilerinizi sıkı yapın. İki gününüz birbirine eşit olmasın yanlış olduğunu gördüğünüz her adım ileriye atılmış başka adım olarak görüp ders almasını bilmelisiniz.

6 HAK ETTİGİNİZE İNANIN Yaşamınızda deneyimlediğiniz her şey adeta zihninizin bir yansıması gibi. Düşünüyorsunuz içinizde bu düşünceyi kabul eden onaylayan bir tarafınız var sonra bu düşünceye inanıyorsunuz duygularınızı da katıyorsunuz en sonunda kendi yarattığınız dünyanın içinde kah mutlu kah mutsuz daha iyisiniz olabileceği ihtimalini hiç düşünmeden yaşayıp gidiyorsunuz hep hakkettiğinizi düşündüğünüz kadarına razısınız burada önemli olan gerçekten ne istediğiniz ve en iyi hak ettiğinizi duyduğunuz inancınızdır.

7 NEGATİF YAŞAMSAL DÖNGÜLERİNİZİ SAPTAYIN VE KIRIN Genç adam ilişkilerinde yaşadığı hayal kırıklıklarından dolayı şikayetçiydi hayatında sürekli birileri olmakta ve bu kişiler bir sebepten dolayı ondan uzaklaşıyorlardı bunun sebebini bir türlü bulamıyordu ve artık bunun kendisinin kaderi olduğuna inanıyordu olaylar insanların hayatında aynı koşulları oluşturmakta ancak insanların olaylara verdiği tepkiler kaderlerini oluşturmaktaydı bunun için ; hayatınızdaki her şeye kendi içinde bir döngü halinde sürekli tekrar eder bunları fark etmeyen kişi onları yaşamak zorundadır bunları fark edip değiştirirseniz yaşamınızda değişir.

8 HAYAL ETME YETİNİZİ HEDEFİNİZ İÇİN KULLANIN

9 SORUMLULUK ALIN VE ÖZGÜRLEŞMEYİ HİSSEDİN Bir çok kişi için sorumluluk almak farklı anlamlandırılabilir. Bazıları için sorumluluk almak andan keyif almaktan uzaklaşmaktır. Bazıları için ise sorumluluk almak başkalarının sorumluluklarını üstlenmekle eş değerdir. Herkes çevresindeki kişiler için sorumluluk alma ihtiyacı hisseder. Oysa sorumluluk alma bilinci gerçek özgürlüğün anahtarıdır yani hedefiyle yapması gerekenleri zamanında ve tümüyle yapmasıdır

10 HEDEFİNİZE SEVGİYLE BAGLANIN

11 KENDİNİZE ESNEK OLMA İZNİ VERİN Bir sistemi idare eden parça en esnek olandır. Bu sistem mekanik bir sistem olabileceği gibi aile,firma arkadaş topluluğu gibi sosyal sistemlerde olabilir. Bireylerin hedeflerine ulaşmak için takındıkları tavrın işlevselliği ne kadar esnek olmayı başardıklarıyla yakından İlgilidir.

12 FARKINDALIGINIZI ARTIRIN SEZGİLERE AÇIK OLUN Yaşamda tesadüf diye bir şey yoktur

13 KENDİNİZİ TAKTİR EDİN VE ŞÜKRAN DUYUN

14


"AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları