Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir Fikrim Var Hikmet SIRMA. Nerelerde ve hangi durumlarda fikir üretirsiniz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir Fikrim Var Hikmet SIRMA. Nerelerde ve hangi durumlarda fikir üretirsiniz?"— Sunum transkripti:

1 Bir Fikrim Var Hikmet SIRMA

2 Nerelerde ve hangi durumlarda fikir üretirsiniz?

3 Bu yakınlarda hiç yeni bir fikir ürettiğiniz oldu mu?

4 Başkalarının fikirleri hakkındaki düşünceleriniz nedir?

5 Öğretmenimiz sınıfa girdiğinde elinde bir fidan tutuyordu. Çevre Koruma Kulübü üyelerini yanına çağırdı.

6 Ben de bu kulübün üyesiydim. Hep birlikte yanına gittik. Getirdiği fidanı göstererek: - Çocuklar, bu fidanı dikmenizi istiyorum, dedi.

7 Grup olarak aldığımız bu görevi en iyi şekilde nasıl yerine getireceğimizi düşünmeye başladık. Önce nereye dikeceğimizi belirlemeliydik.

8 Yalnızca benim dediğimin yapılmasını istemediğim için herkese fikrini sorduk. -Bence duvar dibine dikmeliyiz. -Benim fikrime göre en çok Güneş alan yere dikelim. -Bence basketbol sahasının oraya dikmeliyiz.

9 Herkes değişik değişik fikirler söyledi. Şaşırdık. Sonra arkadaşımız Nihal kendi fikrinin doğru olduğunu söyleyerek bizi inandırmaya çalıştı. -Çünkü yazın gölgesinde oturabileceğimiz oturaklar orada. Büyüdükleri zaman bize gölge ederler. Bizi sıcak günlerde Güneş’ten korurlar.

10 -Halkısın arkadaşım, yazın gölgesinde oturabileceğimiz hiçbir ağaç yok. Senin fikrine katılıyorum. -Ben de Arkadaşımızın bu güzel fikrine katılıyorum.

11 Fikirlerimizi söyledik. Ortak bir karar aldık. Arkadaşımız söylediği öneriye bizi ikna edecek sebebi de açıklamıştı. Onun önerisini kabul ettik. Çünkü güzel ve doğru bir öneriydi.

12 Sonra aramızda görev dağılımı yaptık. Gerekli olan araçları hazırladık. Ertesi gün bahçede buluştuk. Dikeceğimiz yere bir çukur açtık.

13 -Aferin çocuklar, tek bir kişinin fikrine göre değil de hepinizin fikirlerini serbestçe söyleyerek en iyi fikri kabul etmenize sevindim sizi kutlarım. -Unutmayın akıl akıldan üstündür. Herkesin fikirine saygı göstermeli onların fikirlerini dinlemeli ve en güzel olanı seçmelisiniz hep. -Sadece okulda değil; evde,sokakta da fikirlerinizi çekinmeden söylemelisiniz ve neden bu fikirde olduğunuza tüm arkadaşlarınızı inandırmalısınız.

14 -3-A sınıfının sevgili öğrencileri sizde fikirlerinizi her yerde serbestçe söylemelisiniz, çekinmemelisiniz. Atalarımız ne demişler:’’ Akıl akıldan üstündür.’’ Belki sizin önerileriniz diğerlerinden daha güzeldir. Saklarsanız o öneri hiç bir işe yaramaz.

15 Diktiğimiz fidan büyüdükçe yazın sıcak günlerinde gölgesinden yararlandık. Güneş bizi hiç terletmedi. Arkadaşımız meğer ne kadar haklıymış önerisinde.

16 Aşağıdaki araçların sınıfınızda olması için neler önerirsiniz? Önerilerinizi söyleyiniz.

17 Sizler cesaretli olup önerilerde bulunmazsanız seçenek sayısı az olduğu için belki de yapacağınız çalışmada başarılı olamayacaksınız.

18 Berre ailesinin tüm ısrarlarına rağmen geçen aylarda hiç kitap okumadı. Okumayı sevmediğini söylüyor. Zaten sınıfta da bu yüzden pek başarılı değil. Siz ona kitap okuması için ne önerirsiniz?

19 Şevval ödevlerini hep hatalı yaparak geliyor. Daha başarılı olması için bu konuda ona neler önerirsiniz?

20 Bilal söz almadan konuşuyor. Bu da sınıfın huzurunu bozuyor. Daha güzel davranması için ona neler önerirsiniz?

21 Kavramları Tanıyalım Seçenek: Yapılabileceklerden her birisi, öneri Seçenek üretmek: Önermek, öneride bulunmak. Değerlendirmek: Bir şeyi sonuca bağlamak üzere tartışmak. Olumlu ve olumsuzlukları belirleyip karar vermek. Cesaret: Bir işe girişirken kişinin kendinde bulduğu güven, yüreklilik.

22 Arkadaşlar fikirler üretin ve bunları çekinmeden söyleyin. Yeni fikir üretmeyenler sorunlarına çözüm bulamazlar.


"Bir Fikrim Var Hikmet SIRMA. Nerelerde ve hangi durumlarda fikir üretirsiniz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları