Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

25.01.2016 Koray Yılmaz – Cevdet Kaymaz KURUMSALLIKTA BİLİŞİMİN ÖNEMİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "25.01.2016 Koray Yılmaz – Cevdet Kaymaz KURUMSALLIKTA BİLİŞİMİN ÖNEMİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ."— Sunum transkripti:

1

2 25.01.2016 Koray Yılmaz – Cevdet Kaymaz KURUMSALLIKTA BİLİŞİMİN ÖNEMİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ

3 Alan adı nedir? Alan adı şirketinizin ve markanızın internet ortamındaki adresini ifade eder. Kayıt edeceğiniz alan adı şirketinizin internetteki yeri için önemli bir unsurdur.

4 ALAN ADI SEÇENEKLERİ; com (commercial) net ( network) org (organization) gov (goverment) edu (education) gibi.. İlk gelen alır prensibi!! www.sirketadim.com TR UZANTILI ALAN ADLARI; com.tr gen.tr net.tr org.tr gov.tr av.tr gibi.. Tr uzantılı alan adlarının tescili Türkiye’de ODTÜ tarafından yapılır. Tescil için belge gereklidir. www.sirketadim.com.tr

5 Alan adı alacağım. Ne yapmalıyım? ICANN nedir? Yurtiçi ve yurt dışı kayıt firmaları Alan adının kurumsal şirketlerle çalışılarak alınması Başkası tarafından tescil edilmiş alan adı şikayet(WIPO)

6 Şirketin Ciddiyeti, Prestiji ( Yapılan anketlerde şirket kartvizitlerinde yazili gmail,hotmail uzantili epostalar ciddiyetsiz olarak değerlendirilmektedir ) Ücretsiz servislerin kullanımının bilgi güvenliği açısından sıkıntıları ( Doğrulama ve log kütüğü ) Ücretsiz servislerde daha fazla güvenlik zafiyeti Bir kaç senedir şirket işleriniz için kullandığınız ücretsiz bir epostanın yaşadığınız güvenlik zafiyetinden dolayı başkasının eline geçmesinin işinize etkisi Kurumsal Eposta Adreslerinin Önemi, ücretsiz eposta servislerinin güvenlik zafiyetleri

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27


"25.01.2016 Koray Yılmaz – Cevdet Kaymaz KURUMSALLIKTA BİLİŞİMİN ÖNEMİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları