Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını."— Sunum transkripti:

1

2 KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını sağlar.  Sadece bitkiler için önemli değildir kök.Tüm canlılar için önemlidir.Erozyonun önlenmesinde büyük bir rolü vardır kökün.Toprağı tutarak erozyonu önler.Aynı zamanda kökün birçok çeşidi vardır.Kimi kökler yanlara doğru dağılır ihtiyaçlarını karşılamak için. Kimisi ise toprağın derinliklerine dalarak suya ulaşır.Kimisi de canlıların beslenmesi için besin depolar. Bu sırada toprağı da bir bütün halinde tutar.

3 MEŞE PALAMUDU’NUN MEKTUBU MEŞE PALAMUDU’NUN MEKTUBU Yıllar boyunca toprağa kök saldım.Üzerimde yüzlerce canlı yaşadı.Kuşlar,kelebekler,böcekler beraberce mutluyduk.Çocuklar yemyeşil arazide oyunlar oynar,yorulunca da gelir tohumlarımı yerlerdi.Etrafa dağılan tohumlarım yeni palamut ağacı oluştururdu.O günleri özlemle anıyorum. Şimdi etrafıma bakındığımda yapayalnızım.

4 Düşüncesiz insanlar,menfaatçiler,çevreyi düşünmeden davrandıklarından hem kendilerini hem bizleri hem Dünya’yı yok ettiler.Şimdi herkes çok pişman.Günlerini “keşke yapmasaydık” diye geçiriyorlar. Ama artık çok geç.Keşke geçmişe dönüp hatalarımızı düzeltebilseydik. Gönderen MEŞE PALAMUDU

5 Evet Sevgili Arkadaşlar, Meşe Palamudu’nun hikayesi bize ders olmalı.İnsanlar,dinozorların neslinin tükendiğinden haberdar,ancak tarımsal ürün çeşitliliğinde kitlesel bir yok oluş ile karşı karşıya kaldığımızın farkında değil. Çevremizi korumak için insanları eğitmeli ve onlara örnek olmalıyız.Bol bol ağaç dikmeliyiz.Aslında doğa bizden çok şey istemiyor.Her insan fırsat buldukça ağaç dikse,toprağına sahip çıksa, dünyamız cennetten farksız olurdu.

6 Şu an Dünya’da 500 milyon insan açlık sınırının altında.Küresel ısınmadan dolayı 2050 yılında açlık sınırı altındaki ülkelerin nüfusu 2,5 milyar olacakmış. Sanayileşmiş ülkelere göçlerden dolayı çatışmalar meydana gelecekmiş bu şekilde giderse.3 nesil ömrümüz kalmış diyor bilim insanı.Küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmezse 2050 yılında şimdi yetiştirdiğimiz birçok şeyi çok zor yetiştireceğiz.Kuraklıktan toprak besin kaybına uğrayarak,hızlı buharlaşmadan dolayı topraklarımız çölleşecek, tuzlanma olacak. Şu an Dünya’da 500 milyon insan açlık sınırının altında.Küresel ısınmadan dolayı 2050 yılında açlık sınırı altındaki ülkelerin nüfusu 2,5 milyar olacakmış. Sanayileşmiş ülkelere göçlerden dolayı çatışmalar meydana gelecekmiş bu şekilde giderse.3 nesil ömrümüz kalmış diyor bilim insanı.Küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmezse 2050 yılında şimdi yetiştirdiğimiz birçok şeyi çok zor yetiştireceğiz.Kuraklıktan toprak besin kaybına uğrayarak,hızlı buharlaşmadan dolayı topraklarımız çölleşecek, tuzlanma olacak.

7 Arkadaşlar;büyüklerimiz büyük Atatürk’ün cumhuriyeti ve geleceği emanet ettiği biz çocuklara güzel bir Dünya bırakmak için çalışmadılar.Bundan sonra Dünya’ya sahip çıkacaklarına topraklarımızın erozyondan ve çölleşmeden korumak için bize söz vermeleri gerekir.Sizlerden de görevlerinizi yapacağınıza dair söz bekliyoruz…

8 HAZIRLAYANLAR: MERSİN ÖZEL İÇEL İLKÖĞRETİM OKULU YAVRU TEMA 5/A SINIFINDAN MELİH KÖSE ZEYNEP KUZUCU

9 Tüm derslere ve sınıflara göre sınıflandırılmış eğitsel sunular için TIKLAYINIZ


"KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları