Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?"— Sunum transkripti:

1 Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA

2 Küçükken nasıl bir bebektiniz?

3 Okula başladığınız ilk gününüzü hatırlıyor musunuz? Anlatınız.

4 Bu iki resim arasında ne fark var?

5 İlker Deniz. Adım, İlker Deniz. Ailemle birlikte Ankara’da oturuyoruz. Atatürk İlköğretim Okulu’nda 3. sınıfa gidiyorum, Aile albümümüzü inceledim. Annem ve babamla görüştüm.

6 Dünyaya geldiğim günden bu yana yaşadığım değişiklikleri araştırdım. Küçük yaşlarda iken çok hareketli bir çocukmuşum. Çevremdeki her şeyi tanımaya, ne olduğunu öğrenmeye meraklıymışım.

7 Yedi yaşına girdiğimde okula başladım. okula başlamam beni çok etkiledi, değiştirdi. Kendime olan güvenim arttı, arkadaşlarım çoğaldı.

8 Okulda her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Bilgi ve becerilerim artıyor. Birinci sınıfı ve ikinci sınıfı başarıyla tamamladım.

9 Bütün bunlar bize şunu anlatıyor: İnsanların hayatında zaman içerisinde bir takım değişiklikler oluyor. Tıpkı benim hayatımda olduğu gibi.

10 de¤işebilirler. Zaman içinde insanlar de¤işebilirler. Bu de¤işiklik fiziksel görünümlerinde, zevklerinde, yeteneklerinde olabilir.

11 Aile büyüklerimizin eski foto¤raflar›na bakt›¤›m›zda nas›l de¤iştiklerini görebiliriz.

12 Örne¤in, babam›z›n eskiden gür saçlar› varken şimdi saçlar› azalm›ş olabilir. Ya da yüzünde çizgiler meydana gelmiş olabilir.

13 ‹nsanlardaki de¤işim yaln›z görünüşte olmayabilir. Örne¤in, eskiden terzilik yapan biri şimdi kumaş fabrikas›n›n sahibi olabilir.

14 işler, başar›lar›, e¤itimleri ‹nsanlar›n yapt›klar› işler, başar›lar›, e¤itimleri zamanla yaşamlar›n› de¤iştirir.

15 Hepimiz doğduğumuzda bebektik. Büyüdük ve değiştik. Bunu, fotoğraf albümümüzü inceleyerek görebiliriz.

16 Bebekler büyüdükçe; * * Kütlesi artar. * * Boyu uzar. * * Yürümeye ve konuşmaya başlar. * * Yemeğini kendisi yer. * * Tek başına giyinebilir. * * Çeşitli oyunlar oynar. * * Odasını toplar, sorumluluk alır. * * Paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenirler.

17 Adım Can Yılmaz * * Dokuz yaşındayım. * Ankara'da doğmuşum. * İki kardeşiz. * Kardeşimin adı Sevgi. Ben doğunca ailem çok sevinmiş

18 Okula başlamadan önce; 1-Oyuncaklarımla oynardım. 2-Anaokuluna giderdim. 3-Odamı toplayamıyordum. Okula başladıktan sonra; 1-Kitap ve gazete okuyorum. 2-Sayı sayabiliyorum. 3-Yatağımı düzeltiyorum.

19 Arkadaşlarımla şunları yapabiliyorum * * Oyun oynuyorum. * * Ders çalışıyorum. * * Yardımlaşıyorum. * * Okula birlikte gidip geliyorum.

20 * Çınar İlköğretim Okulu 3-A sınıfında okuyorum. * Matematik dersini seviyorum. * Resim yapmaktan hoşlanıyorum. * Bilgisayarda oyun oynuyorum.

21 Annemin adı Oya Yılmaz Otuz beş yaşındadır. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk Lisesi ve Ankara Üniversitesini bitirmiş. Annem mühendistir. Müzik dinlemeyi sever.

22 Babamın adı :Ali Yılmaz * Otuz sekiz yaşındadır. * Kayseri'de doğmuş. * Yunus Emre İlköğretim Okulu * Mustafa Kemal Lisesi ve * Erciyes Üniversitesini bitirmiş. * Babam doktordur. * Kitap okumayı sever. * Annem ile babam hastanede tanışıp evlenmişler.

23 Anne ve babamızın hayatını eski albümleri kurcalayarak ve onlara sorular sorarak öğrenebiliriz.

24 Ailenizden birisinin hayatında zaman içerisinde olan değişikleri anlatabilir misiniz?


"Ailem (Büyüdükçe Değişiyoruz) Hikmet SIRMA. Küçükken nasıl bir bebektiniz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları