Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI

2 1 Yukardaki dikdörtgenin bir kenarı 12 cm ve diğer kenarı 15 cm’dir. Bu dikdörtgenin çevresi kaç cm’dir? a)180 b)54 c)81 d)108

3 2 Yukardaki dikdörtgenin bir kenarı 15 cm ve diğer kenarı 18 cm’dir. Bu dikdörtgenin alanı kaç cm karedir? a)132 b)66 c)135 d)270

4 3 Yukardaki dikdörtgenin kısa kenarı uzun kenarının 3/5‘ine eşittir. Dikdörtgenin çevresi 640 cm ise alanı kaç m karedir? a) 2,4 b) 24 c)240 d)0,24

5 4 Yukardaki dikdörtgenin kısa kenarı uzun kenarının 2/7‘ine eşittir. Dikdörtgenin alanı 504 cm kare ise çevresi kaç cm’dir? a)216 b)135 c)108 d)54

6 5 Yukardaki dik üçgenin dik kenar uzunlukları 5 cm ve 12 cm’dir. Bu dik üçgenin alanı kaç cm karedir? a)90 b)120 c)60 d)30

7 6 Yukardaki üçgenin bir kenarı 20 cm ve bu kenara ait yüksekliği 24 cm’dir. Bu üçgenin alanı kaç cm karedir? a)180 b)240 c)120 d)360

8 7 Yukardaki karenin çevresi 120 cm ve koyu Taralı alanın çevresi 150 cm’dir. Taralı olmayan bölümün çevresi kaç cm’dir? a)90 b)60 c)80 d)50

9 8 Yukardaki taralı bölge eş karelerin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Bir karenin çevresi 28 cm ise taralı bölgenin alanı kaç cm ’karedir? a)392 b)196 c)232 d)138

10 9 Yukardaki taralı bölge eş karelerin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Karelerden birinin alanı 16 cm kare ise taralı bölgenin çevresi kaç cm’dir? a)100 b)104 c)108 d)112

11 10 Yukardaki düzlemsel şekillerden ABE eşkenar üçgen ve ABCD karedir. Eşkenar üçgenin çevresi 48 cm ise taralı bölgenin (AEBCD) çevresi kaç cm’dir? a)90 b)100 c)70 d)80

12 11 Yukardaki eşkenar üçgenin çevresi karenin çevresine eşittir. Eşkenar üçgenin bir kenarı 20 cm ise karenin alanı kaç cm karedir? a)155 b)185 c)225 d)145

13 12 Yukardaki karenin çevresi 120 cm ve ikizkenar üçgenin çevresi 100 cm’dir. Buna göre, ikizkenar üçgenin ikiz kenarlarından birinin uzunluğu kaç cm’dir? a)35 b)25 c)15 d)70

14 13 Yukardaki şekil alanı 81 cm kare ve alanı 36 cm kare olan karesel bölgelerin birleştirilmesi ile elde edilmiştir. Bu şeklin çevre uzunluğu kaç cm’dir? a)45 b)54 c)48 d)51

15 14 Yukardaki paralelkenarın bir kenarı 20 cm ve bu kenara ait yüksekliği 18 cm dir. Paralelkenarın diğer kenarı 15 cm ise bu kenara ait yüksekliği kaç cm’dir? a)28 b)24 c)20 d)32

16 15 Yukardaki paralelkenarın uzun kenarı kısa kenarının 2 katından 3 fazladır. Paralelkenarın çevre uzunluğu 78 cm ise uzun kenarı kaç cm’dir? a)12 b)30 c)24 d)27

17 16 Yukardaki paralelkenarın kısa kenarı uzun kenarının 2/3’üne eşittir. Paralelkenarın çevresi 120 cm ise uzun kenarı kaç cm’dir? a)36 b)24 c)18 d)30

18 17 Yukardaki şekil iki paralelkenarın birleştirilmesi ile elde edilmiştir. Büyük paralelkenarın kenarları 20 cm ve 15 cm, küçük paralelkenarın kenarları 10 cm ve 6 cm’dir. Bu şeklin çevre uzunluğu kaç cm’dir? a)93 b)90 c)96 d)86

19 18 Yukardaki yamuğun üst tabanı 12 cm, alt tabanı 30 cm ve Yüksekliği 20 cm’dir. Yamuğun alanı kaç cm karedir? a)610 b)210 c)840 d)420

20 19 Yukardaki eşkenar dörtgenin DE uzunluğu 3 cm, EC uzunluğu 4 cm’dir. Eşkenar dörtgenin alanı kaç cm karedir? a)54 b)36 c)24 d)48

21 20 Yukardaki dörtgenin A açısı 80 derece, açısı 70 derece,C açısı 110 derecedir.D açısının ölçüsü kaç derecedir? a)130 b)120 c)110 d)100

22 1B, 2D, 3A, 4C, 5D, 6B, 7B, 8A, 9B, 10D, 11C, 12A, 13C, 14B, 15D, 16A, 17B, 18D, 19C, 20D,


"2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları