Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN."— Sunum transkripti:

1 BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN

2  Havaların ısınması ile birçok kişi farklı serinleme yöntemlerine başvurmaktadır. Bu yöntemlerden biri de yerleşim yerlerine yakın göller, baraj gölü veya sulama kanallarıdır. Ancak bunlar ne yazık ki yanında da felaketi birlikte getirmektedir.

3  Özellikle de yaz tatili boyunca yüzme bilmeyen kişilerin denize girmeleri ya da serinlemek için yüzmeye elverişli olmayan sulama kanalları ve göletlerin tercih edilmeleri bo ğ ulma vakalarının artmasına neden olmaktadır.

4  Özellikle de yüzme bilmeyen kişilerin hiç tanımadıkları bir ortamda suya girmeleri bo ğ ulma risklerini bariz biçimde arttırırken yine arkadaşların ısrarı ile iyi yüzme bilmedi ğ i halde açılan kişilerde büyük risk alıyorlar. Bo ğ ulmayı önlemek için alınabilecek pek çok önlemler bulunmaktadır.

5  Suya girildi ğ i anda so ğ uk su ile temas etme neticesinde yaşanacak olan panik hissini azaltmak adına suya vücudu alıştırarak yavaş yavaş girmek,  Rüzgarın ya da suyun akıntısına kolaylıkla kapılarak üzerinde olan kişiyi farkında olmadan açık denize sürükleyecek olan deniz yatakları gibi şişme deniz ürünlerini kontrollü kullanmak ya da tercih etmemek,

6

7  Hiç bilmedi ğ i bir su kayna ğ ında asla tek başına denize girmemek,  Dibinin görülmedi ğ i ve suyun derinli ğ inin bilinmedi ğ i su birikintilerine balıklama atlamamak,  Ne kadar iyi yüzme bilinse de özellikle de tek başına çok derinlere gitmemek ve yüzerken tehlike teşkil edebilecek hareketlerin yapılmasından uzak durmak,

8  Asla alkollü olarak denize girilmemelidir.  Yine yemekten sonra yenilen yemek miktarı ne olursa olsun denize ya da havuza girilmemelidir.  Çok iyi yüzme bilen kişiler dahi suya asla şaka niyetli itilmemelidir.

9  Denizde yüzerken yüzme sınırlarını belirleyen dubalara dikkat edilmeli, bu sınırların içerisinde dahi sürat teknelerine dikkat edilmelidir.  Göletlerde, sulama kanallarında ve barajlarda kişi ne kadar iyi yüzme bilse dahi asla yüzülmemelidir.

10  Çok iyi yüzme bilmeyen kişiler bo ğ ulan bir kişi gördüklerinde bu kişinin çırpınma esnasında kendilerini de bo ğ ulmaya itebilecek hareketler yapabileceklerini bilerek onların yanına gitmemelidir.

11  VE DE EN ÖNEML İ S İ NE OLURSA OLSUN YÜZMEYE UYGUN OLMAYAN BARAJ GÖLÜ VEYA SULAMA KANALLARI G İ B İ YERLERDEN UZAK DURMAK.

12 D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜRLER…


"BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları