Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin."— Sunum transkripti:

1

2 OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin bu okuldan beklentileri ne olmalı? Okulun akademik ve mesleki eğitimi nasıl?

3

4 OKULUMUZ; AMACI: Eğitilebilir zihinsel yetersizliği olan 23 yaşından gün almamış bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak,iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak. SEVİYESİ: Ortaokulu bitirmiş olan eğitilebilir zihinsel engellilere yönelik İş Okulu/Meslek Lisesi’dir. ÖĞRENİM ŞEKLİ: Tam güm

5 OKULA KAYIT-KABUL ŞARTLARI VE MEVCUT DURUM Okulumuza; Çankaya bölgesinden ikamet eden,(RAM)Rehberlik Araştırma Merkezlerince yönlendirilen, ilköğretimini tamamlamış(ortaokulu bitirmiş) özbakım becerilerini yerine getirebilen, grup eğitime uyum gösterebilen, genel ve mesleki liselere gidemeyecek olan, 23 yaşından gün almamış öğrenciler kayıt yaptırabilmektedir. KISACA; ORTAOKUL DİPLOMASI OLAN HAFİF DÜZEY ZİHİNSEL YETERLİLİK TANISI ALMIŞ HAFİF ÖZEL EĞİTİM SINIFI MEZUNU ÖĞRENCİLER,

6 DEVAMLA Okulumuzda iş eğitimine hazırlıkta yoğun olarak, meslek dersi uygulamalarının yer aldığı mesleki eğitim programının yanı sıra,akademik bilgi ve beceri dersleri ve de branş dersleri yer almaktadır.Bu programlar temel alınarak Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır ve uygulanır.Dönem sonlarında bireylere karne verilir.

7 D EVAMLA … Gündüzlü olarak eğitim veren okulumuz, dört yıllık olup, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi(Okulu) Öğrenim Belgesi ile öğrencilerini mezun etmektedir. Bu belge yüksek öğretime devam hakkı sağlamaz, ancak bireylerin herhangi bir işte istihdam edilmesi durumunda, ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara tanınan haklardan yararlanmasını sağlar. Gün içinde 09.40-15.00 (6 ders saati ) arası eğitim öğretim gerçekleşmektedir. Sınıflarımız 10 kişiliktir. Servis ve öğlen yemekleri, ilgili yasal dayanaklar doğrultusunda öğrencilere ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

8

9 OKULUMUZUN ÇALIŞANLARI; Okulumuz bünyesinde 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı itibarı ile; 29 öğretmen, 2 idareci, 1 memur, 4 yardımcı personel, 4 servis rehberi, 2 yemekhane personeli görev yapmaktadır. 3 tane 9. Sınıf, 4 tane 10.sınıf,3 tane 11.sınıf, 2 tane 12.sınıf olmak üzere 12 sınıfımız mevcuttur.

10 OKULUN ATÖLYELERİ 1- El Sanatları alanında; Mum-Sabun- Takı Atölyesi, Baskı--Nazar Ağacı-Kağıt Katlama (Origami) Atölyesi mevcuttur. 2- Giyim Üretim Teknolojisi Alanında; Konfeksiyon İşleri Atölyesi,Giyim Aksesuarları Atölyesi,mevcuttur. 3-Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı, 4-Konaklama Seyahat Hizmetleri alanı, 5- Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 6- Gıda Teknolojisi alanlarımız mevcuttur.

11

12

13

14


"OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları