Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAPIM KUŞAĞI. İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Resim yaparken kullanacağımız guaj boyaların tüpler içinde olması ve bu tüplerin ağızlarının kapalı olması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAPIM KUŞAĞI. İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Resim yaparken kullanacağımız guaj boyaların tüpler içinde olması ve bu tüplerin ağızlarının kapalı olması."— Sunum transkripti:

1 YAPIM KUŞAĞI

2 İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Resim yaparken kullanacağımız guaj boyaların tüpler içinde olması ve bu tüplerin ağızlarının kapalı olması boyaların dışarıya akışını engellemek için biraz sert bir malzemeden kapanmış olması ve kapağı açmak için denediğimiz yolların bizi yorması,motivasyonumuzu bozmaktadır. Çözüm:Bir palete sabitlenen raptiyeler ile guaj boyaların kapak kısmındaki o sert kapatıcı bölümü çok rahat bir şekilde raptiye iğnesiyle açılarak boyaların rahatça palete dökülmesini sağlamak motivasyonumuzu bozmadan,zevkle,istekle resim yapmamızı sağlar.

3 İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Resim yaparken yağlı boyaların tüpler içinde olması ağzı kapalı olduğundan boyaların akışını engelleyen sert kapatıcıyı açmakta zorlanarak motivasyonumuz bozulmaktadır Çözüm:Yağlı boya tüplerinin ağızlarının açılışını kolaylaştıran raptiyeli palet ile motivasyonumuz bozulmadan çalışmalara başlarız.

4 İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Tüplü boyaların kapağını açarken içindeki boyanın elimize,yüzümüze bulaşması ve elimizi kirletmesi resim yapmamızı zorlaştırmaktadır. Çözüm:Boyaların elimize,yüzümüze bulaşmadan kapaklarını açmak için raptiye takılmış paletimizi kullanarak daha rahat ve temiz bir resim çalışması yaparız.

5 PROJENİN AÇIKLAYICI ANLATIMI Bir palet 8 tane boya yuvasından ve ortada geniş bir su kabı yuvasından oluşmaktadır. Bu paletin daha kullanışlı olması için su kabı yuvasına bir raptiye sivri ucu yukarı gelecek şekilde sabitlenirse,paletimiz boya tüplerinin çok kolay bir şekilde ağızlarının raptiye ile delinerek boyaların üstümüze başımıza bulaşmadan,çok rahat bir şekilde boya yuvalarına dökülecek konuma getirilmesi sağlanarak,çalışmamızı kolaylaştırırız.

6 KULLANIŞLI PALET

7 ARAŞTIRMA Palet (Fransızca: palette "küçük yuvarlak tahta"), ressamların boya karıştırmak için kullandıkları levha. Üzerinde tutmayı kolaylaştıran bir başparmakdeliği bulunur. Genelde cilalanmış tahtadan nadiren de porselen ve metalden yapılır. Ressamlar tarafından özellikle yağlı boya resimde kullanılır.

8 KULLANILAN MALZEMELER Raptiye Palet Guaj boya Yağlı boya Alçı

9 Raptiye = 1 tl Palet = 5 tl Guaj boya = 15 tl Yağlı boya = 20 tl Alçı = 1 tl Toplam Maliyet = 42 tl

10

11 AKILLI PALET Boya Tüplerini Çok Rahat Bir Şekilde Açmanın Zevkini Yaşayın !


"YAPIM KUŞAĞI. İHTİYAÇ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İhtiyaç:Resim yaparken kullanacağımız guaj boyaların tüpler içinde olması ve bu tüplerin ağızlarının kapalı olması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları