Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Süzme ve Yüzdürme Karışımları oluşturan maddelerden birini diğerlerinden ayırmak için birçok yöntem kullanılır. Karışımın cinsine en uygun yöntem seçilir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Süzme ve Yüzdürme Karışımları oluşturan maddelerden birini diğerlerinden ayırmak için birçok yöntem kullanılır. Karışımın cinsine en uygun yöntem seçilir."— Sunum transkripti:

1

2 Süzme ve Yüzdürme Karışımları oluşturan maddelerden birini diğerlerinden ayırmak için birçok yöntem kullanılır. Karışımın cinsine en uygun yöntem seçilir ve uygulanır. Karışımları ayırmak için kullanılan basit yöntemlerden bazıları; süzme, yüzdürme, mıknatısla ayırma ve buharlaştırmadır.

3 Sıvıları içindeki çözünmemiş katılardan ayırmak için süzerek ayırma yöntemi uygulanır. Süzme işleminde katı parçaları geçirmeyen, sadece sıvıyı geçirebilen süzgeçler kullanılır.

4 Suda çözünmeyen katı maddeleri ayırmak için süzme yönteminden başka yüzdürme yöntemi de kullanılır. Bu yöntemle yüzeyde kalan madde karışımdan kolaylıkla ayrılabilir.

5 Mıknatısla Ayırma Yere dökülen toplu iğneleri nasıl toplamayı düşünürsünüz? Tek tek toplamak oldukça uğraştırıcı olabilir. Ayrıca toplarken elimize de batabilir. Bu zor işi mıknatıs kullanarak kolaylaştırabilirsiniz. Demir doğrama atölyelerinde demir parçalarını hurdaların arasından ayırmak için de mıknatıs kullanılır.

6 DİKKAT!!! Kumaş, cam, tuz, şeker, kâğıt, tahta, kükürt, seramik, plastik gibi maddeleri çekmez. Karışımları oluşturan maddelerden biri, mıknatıs tarafından çekiliyorsa mıknatısla ayırma yöntemi uygun bir seçimdir.

7 Buharlaştırma Aslında buharlaşma, biz farkında olmadan meydana gelmektedir. Kurumaya bırakılan bardak, çatal, kaflık ve pencere camının yüzeylerinde bazı lekeler oluşur. Bu lekelerin nedeni, suda çözünmüş hâlde bulunan çeşitli maddelerdir.

8 Yağlı boya ile tineri karıştırarak duvar, kapı,pencere gibi değişik yüzeyleri boyarız. Boyanın zemine daha kolay sürülebilmesini sağlamak amacıyla kullanılan tiner buharlaşır. Yağlı boya, yüzeyde ince bir tabaka hâlinde kalır.


"Süzme ve Yüzdürme Karışımları oluşturan maddelerden birini diğerlerinden ayırmak için birçok yöntem kullanılır. Karışımın cinsine en uygun yöntem seçilir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları