Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2 ALANLARLIMIZ Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı Adalet Alanı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

3 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı

4 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Tıp alanında biyomedikal cihazların kullanımının teknolojik gelişmelerle birlikte artması beraberinde kullanılan bu cihazları kullanmasını, bakımını yapmasını, tamirini yapmasını bilen elemanlara ihtiyacı da çok arttırmıştır. Biyomedikal cihazlar için teknik servise duyulan ihtiyaç son yıllarda ülkemizde de hissedilir olmuştur. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı bu alanda çalışma başlatmıştır. Bunun için biyomedikal merkezlerinin hastanelerin bünyesinde kurulması ve geliştirilmesi yönünde büyük adımlar atılmaktadır.

5 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Biyomedikal cihaz teknolojileri alanında Tıbbi görüntüleme sistemleri Tıbbi laboratuvar ve hasta dışı uygulama cihazları Yaşam destek ve tedavi cihazları Fizyolojik sinyal izleme teşhis ve kayıt cihazları dalları yer almaktadır.

6 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Öğretim yılı aynı hasta ve yaşlı bakım alanı gibidir. Bu alandan mezun olan öğrenci; Yaşam destek ve tedavi cihazları teknik servis elemanı Özel veya devlet hastanelerinde biyomedikal ünitelerinde Teknik servis ve kalibrasyon birimlerinde Ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde diyaliz vb. Acil servislerde cihazların kullanımında Hastanelerde kullanılan cihazların kullanımında görev alır.

7 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Bu bölümü bitirenler üniversitelerin; Odyometri (yaşam destek) Optisyenlik (göz reçeteleri inceleyen) Protez-ortez (işlevini yitirmiş uzuvları eski haline getirmeye çalışan) Elektrik-elektronik teknikerliği Endüstriyel elektronik Elektronik haberleşme Ev cihazları teknolojisi Mekatronik gibi bölümlere sınavsız geçiş hakkı bulunmaktadır.

8 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı

9 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
Bu alanda verilen eğitim ile hasta-yaşlı bakımı bilgi ve becerilerini kullanarak bakıma muhtaç kişilere bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunmayı amaçlar. Devletin kurmuş olduğu kurum hizmetleri artan nüfusa ve kültürel, ekonomik koşulların gelişmesine bağlı olarak da yeterli gelmemektedir.

10 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
İstatistikler yaşlı sayısının arttığını göstermektedir. Ayrıca gelişen ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de aileler şehirlerde toplanmakta ve anne baba çocuktan oluşan çekirdek aile konumuna geçmekteler. Bu da yaşlı ve hastaların başkaları tarafından bakımlarını gerektirmektedir. Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bu iş için profesyonel yetkili kişilere her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

11 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
Bu amaçla Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hasta ve yaşlı bakımı alanı açılmıştır. Okul tüm liselerde olduğu gibi 4 yıllıktır. Son sınıf okul dışındaki çalışma alanlarında staj yapılarak geçirilir. Sizlere bu bölümde insan vücudunun anatomisi, ofis programları, sağlık hizmetinde iletişim, etik ilke ve sormluluklar doğrultusunda çalışma, hasta ve yaşlının kişisel bakımını yapma, tıbbi bakımını destekleme, hasta ve yaşlının beslenmesini sağlama, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, hasta ve yaşlıya ilk yardımı uygulama, temel ilaç bilgisi, hastalıklar bilgisi, tıbbi terminoloji, rehabilitasyon, sağlıklı ve aktif yaşlanma bilgisi kazandırılır.

12 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
Bu programın uygulanması: 9.sınıflarda ortak dersler 10.sınıflarda ortak dersler ve alan dersleri 11 ve 12.sınıflarda seçilen alt dal dersleri, görülür. Alan = Hasta ve Yaşlı Bakımı Dal = 1- Yaşlı Bakımı 2- Hasta Bakımı

13 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
Bu bölüm bitirildiğinde aşağıdaki üniversite bölümlerinin Önlisans programlarına sınavsız geçiş yapılabilmektedir. Diyaliz Elektronörofizyoloji (sinir sistemi hastalıklarına dair aletleri kullanır, EEG, EMG) Evde hasta bakımı Fizyoterapi (fizik tedavi) İlk ve acil yardım Laborant ve veterinersağlık

14 Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı
Patoloji laboratuvarı teknikeri Sağlık kurumları işletmeciliği Parfüzyon (organların kan ve damarlarla beslenmesi) Tıbbi laboratuvar teknikeri Yaşlı bakımı Ameliyathane hizmetleri Sosyal hizmetler Bu alanlarda çok fazla elemana ihtiyaç bulunmaktadır.

15 Adalet Alanı

16 Adalet Alanı İlk derece (hukuk, ceza, idari ve vergi) mahkemeleri, bölge (adliye ve idare) mahkemeleri, yüksek mahkemeler, Adalet Bakanlığı (merkez, taşra), Cumhuriyet Başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumları, yüksekseçim ve seçim kurulları ile noterlikler, hukuk ve avukatlık büroları, bankalar ve sigorta şirketlerinin hukuk büroları gibi bağımsız kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda faaliyet göstermektedir.

17 Adalet Alanı Alanın alt dalı olarak Zabıt katipliği dalı açılacaktır. Zabıt katileri genelde büro ortamlarında çalışmaktadır. Günün her saatinde aktif iletişimi iyi olmalıdır. Çalışma alanları önceki slaytta saydığımız hukuk ile ilgili alanlarda kolayca iş bulmaktadırlar.

18 Adalet Alanı Okulu bitirenler Adalet Yüksekokuluna sınavsız dikey geçiş yapabilmekte ve bu bölümde yüksek not ortalaması tutturanlar üniversitelerin hukuk bölümlerine gidebilmektedirler. Ayrıca sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerine sınavsız kayıt yapabilmektedirler.

19 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

20 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
Alanın amacı yiyecek içecek hizmetleri alanında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlilik kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir. Okulumuzda açılan bu alanın iki alt dalında eğitim verilecektir. Mutfak Pastacılık

21 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
Mutfak Dalı: Mutfak ekipmanlarını kullanarak aşçılık mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Pastacılık Dalı: Pastane mutfağı elemanlarını kullanarak hijyen kurallarıyla pasta ve ürünleri yapmak ve pastacılık mesleğinin yeterliliklerine sahip elemanlar yetiştirmektir.

22 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
İş bulma imkanları; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde (otel, motel, vb.), pastanelerde, kurumların mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, gıda üretimi yapan fabrikalarda iş bulabilmektedirler. Yiyecek içecek hizmetleri ile ilgili üst öğrenime sınavsız geçiş yapabilmektedirler.

23 TEŞEKKÜRLER


"T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları