Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı."— Sunum transkripti:

1 Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı

2 Dün ve Bugün Elektrik Programı, 1989-1990 Eğitim Öğretim Yılında Teknik Programlar Bölümü altında 30 öğrenci kontenjanı ile Eğitim – Öğretim hayatı başlamıştır. Bugün Elektrik Programı, Elektrik ve Enerji Bölümü altında Birinci ve İkinci Öğretim Olarak Eğitim-Öğretim Hayatı devam etmekte olup Birinci ve İkinci Öğretim de 60 ‘ar öğrenci kontenjanı vardır.

3 Laboratuar ve Fiziki Altyapı Elektrik Programının bir adet 125m2 ‘lik Programlanabilir Denetleyiciler (P.L.C.) laboratuarı bir adet 125m2 ‘lik Elektrik Tesisatı- Bobinaj Laboratuarı bir adet 50m2 ‘lik Pnömatik Laboratuarı ve Ayrıca Elektrik Programının Bilgisayar Destekli Çizim ve Proje derslerinde kullanılan ve bölümlerin ortak kullanımı için kurulmuş 60 Bilgisayar kapasiteli Bilgisayar Laboratuarı bulunmaktadır.

4

5

6

7

8

9 Programın amacı Kamu ve Özel Sektörün aradığı mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, günün teknolojisini takip eden ve kendini geliştirmeye devam eden, mühendis ile teknisyen arasında köprü görevi gören nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktır. Mezunların kazandığı diploma ve Unvan Elektrik programı Ön lisans mezunu olan öğrenciler Tekniker unvanı alırlar. Ayrıca Elektrik ile İlgili 2. Grup Fen Adamı Yetki ve Sorumluluğuna sahip olmaktadırlar.

10 Mezunların Çalışma Alanları Kamu ve Özel Sektörde Elektrik Teknikeri olarak görev alabilirler. Ayrıca kendi şirketlerini kurarak Yönetmeliklerle belirlenmiş Yetki sınırları dâhilinde (2. Grup Elektrikle ilgili Fen Adamı) Elektrik Taahhüt, Montaj ve Bakım İşlerini yapabilirler. Mezunların Çalışma Konuları Elektrik Alçak, Orta ve Yüksek Gerilim Tesisat ve Montajı Elektrik Motorlarının Stator ve Rotor Sarımları (Bobinaj) Elektrik Pano Tasarım ve Montajı Elektromekanik Kumanda Tasarımı ve Montajı Elektrik Otomasyon, Programlanabilir Denetleyiciler Sistem Tasarımı, Programlanması ve Montajı Tamamlayıcı Elektrik Sistemleri Montajı (Yangın Alarmı, Hidrofor Sistemleri, Klima Montajı, Temiz ve Kirli Su Taşıma Sistemleri Montajı ve bunun gibi tamamlayıcı elektrik servis sistemleri.) Elektrik Enerjisinin Üretimi, İletimi ve Dağıtımı işleri

11 Meslekte ilerleme olanakları Elektrik Programında ön lisansını tamamlayan öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek başarılı oldukları takdirde;  Elektrik Mühendisliği  Elektrik-Elektronik Mühendisliği  Elektronik Mühendisliği  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği  Havacılık Elektrik ve Elektroniği  Kontrol Mühendisliği  Meteoroloji Mühendisliği  Uçak Elektrik-Elektronik  Uzay Mühendisliği  Fizik Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin ilgili bölümlerine Sınavsız olarak geçerek Lisans tamamlayabilirler.

12

13


"Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları