Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan."— Sunum transkripti:

1

2 Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan bildirge, bordro ve beyannameleri düzenleyebilen, konu ile ilgili yazışmaları yapabilen kişidir.

3 Muhasebe yardımcı elemanlarının görevleri: İş planı yapmak, İş güvenliği ile ilgili yönetmeliklere uymak, İş yeri açılışı ile ilgili işlemleri takip etmek, İlgili evrakları ve ticarî belgeleri düzenlemek,

4 İşletme ve kasa defteriyle, günlük, büyük ve diğer defterlerin kayıtlarını yapmak, Bilanço, ücret bordrosu, beyanname ve bildirgeleri düzenlemek, Gerekli yazışmaları yapmak, Meslekî gelişim ile ilgili etkinlilere katılmaktır.

5 Muhasebe yardımcı elemanları; İş ahlâkına sahip, Dikkatli, Etkili ve güzel konuşan, Güler yüzlü, İnsan ilişkilerine özen gösteren, Ekip çalışmasına uygun, Yeniliklere açık kişiler olmalıdır.

6 Meslekî eğitim lise düzeyinde Anadolu ticaret ve ticaret meslek liselerinde verilmektedir. Bu okullardan mezun olanlar meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak ön lisans düzeyinde eğitim alırlar.

7 Ön lisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilir.

8 Lise eğitiminden sonra ÖSYM′nin yapacağı sınavda başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilir.

9 Meslek elemanları ayrıca, 3568 sayılı Kanun ile düzenlenmiş olan serbest muhasebeci, malî müşavir, yeminli malî müşavir unvanlarını da belirli çalışma şartlarını yerine getirerek alabilir.

10 Muhasebe yardımcı elemanları genellikle büro ortamında çalışır. Temiz büro ortamlarında işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebede kullanılan bildirge ve beyannameler günlük olduğundan, vergilendirme ve diğer yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur

11 Muhasebe yardımcı elemanları; işletme defteri, hesap defteri, günlük defter, büyük defter, hesap makinesi ve muhasebe ile ilgili bilgisayar programlarını kullanır.

12 Meslek elemanları maliye lisans eğitimi alıp malî müşavir, yeminli malî müşavir olabilir.


"Muhasebe yardımcı elemanı; kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili yasal defterlerle belgeler hakkında bilgi sahibi olan, bu belgelerle muhasebede kullanılan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları