Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB PROGRAMCILIĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB PROGRAMCILIĞI."— Sunum transkripti:

1 WEB PROGRAMCILIĞI

2 Web Programcısı; Bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulum bilgileriyle birlikte, web sayfası tasarlayan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişidir.

3 Web Programcısı; Web sitesinin görsel (arayüz) tasarımını yapar, Web sitesinin temel veri tabanı ihtiyaçlarını karşılayacak kod yazar, Arayüz ile veri tabanı uyumluluğunu denetler, Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test eder, Web sitesini yayınlar ve yönetir.

4 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Web programcısı, büro ortamında çalışır ve genellikle tasarım ve görsel unsurlarla uğraşır. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir.

5 İŞ BULMA KOŞULLARI:  Web programcıları; Kamu kuruluşları, Bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, İnternet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

6 EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI:
Bu alan mezunları meslek yüksekokullarının; Bilgi yönetimi, Bilgisayar teknolojisi ve programlama, Bilişim yönetim, e-ticaret ve masaüstü yayıncılık ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler.

7 Meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar;
Bilgi teknolojileri, Bilgisayar öğretmenliği, Bilişim sistemleri ve teknolojileri, Elektronik-bilgisayar öğretmenliği, Yönetim bilişim sistemleri Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) Biyomedikal(Tıbbi cihaz - Yapay Organ ) Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı ile girebilme şansına sahiptirler.

8 Bunun yanında ön lisans(2 yıllık) programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde,  yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.

9 11.SINIF MESLEK DERSLERİ VE MODÜLLERİ

10 DERSİ OLUŞTURAN MODÜLLER WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA
DERS ADI DERSİ OLUŞTURAN MODÜLLER WEB TASARIMI VE PROGRAMLAMA Tasarımın Temel İlkeleri HTML ile Basit Web İşlemleri HTML ile Gelişmiş Web İşlemleri Stil Şablonu (CSS) Web Tasarım Editörüne Giriş Web Tasarım Editöründe İleri Uygulamalar Web Tasarım Editörü ile Veri Tabanı İşlemleri Betik Dili (Javascript) Etkileşimli Web Uygulamalarına Giriş Etkileşimli Web Uygulamaları İçin Temel İşlemler Etkileşimli Web Uygulamalarında Web Formları Etkileşimli Web Uygulamalarında Veri Tabanı İşlemleri DERS SAATİ 10

11 6 2 DERS ADI DERSİ OLUŞTURAN MODÜLLER DERS ADI
VERİTABANI ORGANİZASYONU Veri tabanı Tasarımı Veri tabanı Hazırlama Veri tabanında Sorgular Veri tabanı Yönetimsel Fonksiyonları GRAFİK VE ANİMASYON Görüntü İşleme Resimlerle Web Araçları Hazırlama Animasyon Temelleri Web Ortamı İçin Animasyon Hazırlama Etkileşimli Animasyonlar Gelişmiş Animasyonlar DERS SAATİ 6 DERS SAATİ 2


"WEB PROGRAMCILIĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları