Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI İMMİB REACH&CLP YARDIM MASASI REACH-Tedarik Zinciri REACH-Tedarik Zinciri TAIEX ÇALIŞTAYI 25-26 Nisan 2012.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI İMMİB REACH&CLP YARDIM MASASI REACH-Tedarik Zinciri REACH-Tedarik Zinciri TAIEX ÇALIŞTAYI 25-26 Nisan 2012."— Sunum transkripti:

1 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI İMMİB REACH&CLP YARDIM MASASI REACH-Tedarik Zinciri REACH-Tedarik Zinciri TAIEX ÇALIŞTAYI 25-26 Nisan 2012

2 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH ve CLP YARDIM MASASI ORGANİZASYON ŞEMASI EKONOMİ BAKANLIĞI İSTANBUL MADEN ve METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ (İMMİB) İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI YARDIM MASASI Ekim 2007 - Haziran2009  REACH Yardım Masası Haziran 2009  REACH&CLP Yardım Masası

3 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH ve CLP YARDIM MASASININ MİSYONU REACH ve CLP Tüzükleri kapsamında  Endüstrinin farkındalığını arttırmak  Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapan firmalara sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda rehberlik etmek  İhracat yapan firmaların, Avrupa pazarında güvenilir ortak olmalarını sağlamaktır.

4 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri REACH Yardım Masası, farkındalık artırma çalışmaları kapsamında:  Ön-kayıt döneminden önce İstanbul (14/02/2008) ve Ankara’da (13/03/2008) “REACH Tüzüğü’nün Türk Kimya Endüstrisine Etkileri” konulu iki sempozyum organize etmiş, “ön-kayıt” ve “kayıt” konusunda firmaları bilgilendirmek ve yardım masamıza yönlendirmek amacıyla “REACH Anketi” düzenlemiştir  Ön-kayıt döneminde (1Haziran2008 - 1 Aralık 2008) Ulusal Gazete ilanları verilmiş, REACH Eki yayımlanmış, yardım masamızın faaliyetlerini kapsayan haberlerin yazılı ve görsel basında yer alması sağlanmıştır.  Ön-kayıt döneminden sonra “ön-kayıt ” yaptıran firma sayısının belirlenmesi için firmalara “ön-kayıt ölçüm anketi” uygulanmıştır.  2007 itibarıyla İstanbul ve endüstrinin yoğun olduğu diğer illerde ihracatçı birlikleri/sanayi odaları/sanayi&ticaret odaları işbirlikleriyle““REACH Bilgilendirme Seminerleri” düzenlemektedir.

5 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri YılREACH Semineri SayısıKatılımcı Sayısı 20076 350 2008863639 200940 827 2010511217 201136 559 2012 6 58 TOPLAM2256.650 REACH Bilgilendirme Seminerleri Yardım Masamız REACH kapsamında “2013 Kayıtları”, ”Tedarik Zincirinde Bilgi İletimi”, “İzin” ve “Kısıtlama” uygulamalarını konu alan “Bilgilendirme Seminerleri’ni, düzenli olarak her ay İstanbul’da (DTK) ve- taleplere bağlı olarak- diğer illerde vermeye devam edecek.

6 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri 2011 yılında 351 firma sorusu yanıtlanmıştır. Yardım Masasına telefon, e-mail ve web formu ile gelen sorular  telefon/ e- mail / resmi yazı ile cevaplanmakta ve veritabanına kaydedilmekte.

7 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri devam eden süreçte  İstanbul ve diğer illerdeki İhracatçı Birlikleri üyeleri  Sektörel Dernekler  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB)  Sanayi Odaları (17)  Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başk. (KOSGEB)  4.700 kişilik e-posta listemize e-mail/fax ile duyurulmakta.  REACH Tüzüğü uygulamaları ile ilgili gelişmeler, tüzüğün ekleri, aday listede yapılan güncellemeler ve bu kapsamda sorumlulukları açıklayan resmi yazılarımız  Online haber servislerine üyeliğimiz sayesinde REACH uygulamaları konusunda endüstriyi ilgilendiren önemli gelişmeler ve güncel haberlerden derlenen aylık bültenlerimiz

8 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masası Faaliyetleri Türkçeye çevrilen ECHA Rehberleri -FAQs Rehberler 1.Kayıt Rehberi 2.Veri Paylaşımı için Rehber 3.Madde Tanımlaması ve İsimlendirilmesine Yönelik Rehber 4. Monomer ve Polimerler için Rehber 5. Alt- kullanıcılar için Rehber 6. Atık ve Geri Kazanılmış Maddeler için Rehber (özet) 7. Kayıt Yükümlülüğünden Muafiyet (Annex V) Rehberi 8. Eşya içindeki Madde Tanımlamasına Yönelik Rehber (2011) 9. İzin Başvurularının Hazırlanmasına ilişkin Rehber (2011) Özet Rehberler 1.Eşya İçindeki Maddelerle ilgili Yükümlülüklere dair Özet Rehber 2.Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi (CSA) Özet Rehberi ECHA’ya Sıkça Sorulan Soru & Cevaplar “FAQ” (ver. 4.2) FAQ (2012)

9 Nisan 2011 2. versiyon E ş ya içindeki madde tanımlanmasına yönelik rehber

10 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri Katılım sağladığımız toplantılar:  Y. Masamız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen REACH alanında ulusal ve uluslararası gelişmelerle ilgili kurumlar arasında bilgi ve görüş alışverişini amaçlayan “REACH Danışma Grubu” toplantılarına düzenli olarak katılım sağlamaktadır (2008’den itibaren)  2009 yılında Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) tarafından ziyaret edilen (18 Mayıs 2009) Yardım Masamız, gerek organizasyon gerekse faaliyetlerimiz açısından olumlu rapor almıştır.  Y.Masamız, Ajans tarafından koordine edilen ve AB’deki Ulusal Yardım Masaları arasında sıkça sorulan sorulara harmonize cevap oluşturmayı amaçlayan REACH & CLP Yardım Masaları Ağı (HelpNet) Yönlendirme Grubu Toplantıları’na düzenli olarak katılım sağlamakta  Toplantılar öncesi Yardım Masası Faaliyet Raporu hazırlanarak Ajans’a iletmektedir.

11 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI HelpNet Yönlendirme Grubu Toplantılarında Yardım Masamız, faaliyetlerini/soru/ beklentilerini paylaşılmakta..

12 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri 2008 yılında hizmete giren REACH Yardım Masası websitesinde  REACH Tüz. Resmi Metni/ Ek listeler/SSS/Teknik Rehberlerin Türkçe vers.  Firmaların, REACH kapsamındaki sorumluluklarını tespit etmelerine ve uygulamaları yerine getirmelerine yönelik bilgilendirici ve yönlendirici web sayfaları yer almakta  Web sitemiz, Ajans’ın haberleri takip edilerek güncellenmekte,  Bilgi içeriği, Ajans’ın veri tabanlarına ek olarak Avrupa Komisyonu, CEFIC, EUROFER gibi AB’deki kurum ve sektör kuruluşların REACH uygulamalarını konu alan spesifik rehberlerine linkler verilerek zenginleştirilmekte  Duyurularımıza, katılım sağladığımız eğitim, toplantı ve projeler kapsamındaki bilgi materyallerine  web sitemizden online erişim imkanı sunulmaktadır.

13 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI

14

15 REACH Tüzüğü Madde 33 Eşya içindeki SVHC bilgisinin tedarik zincirinden temin edilmesi ve AB’deki müşteriye iletilmesine yönelik örnek mektuplar

16 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI YAYINLARIMIZ (kitapçıklar) REACH takvimine göre hazırlanan kitapçık, broşür ve aylık bültenlerle ihracat yapan firmaları bilgilendirilmektedir.

17 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI

18 REACH Yardım Masasının Faaliyetleri Yardım Masamız REACH uyumu ve uyum stratejilerinin geliştirilmesine yönelik sektöre teknik bilgi desteği sağlamak amacıyla TAIEX Çalıştayları düzenlemiştir:  15-16 Ocak 2009  “REACH Yasal Düzenlemeleri ve Uygulamaları”  05 -06 Ekim 2011  “Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi” konulu TAIEX Çalıştayları  14- 16 Eylül 2009  “REACH Uygulamaları kapsamında Çalışma Ziyareti (UK HD)” Paydaş olarak yer aldığı diğer projeler:  Y. Masamız, Ekonomi Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürütücü oldukları “Türk Kimya Sanayinin Bilgilendirilmesi ve Bölgesel Kontak Noktalarının kurulması” konulu MATRA Projesi (Ocak 2010 – 31 Mart 2011) kapsamındaki bilgi yayınımı faaliyetlerine aktif olarak katılım sağlamış, eğitim materyallerine web sitesinden erişim imkanı sunmuştur.  Ayrıca Y.Masamız, REACH Tüzüğü’nün ülkemizde uyumlaştırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “REACH Kimyasallar Projesi”nin Çekirdek Ekibi ve Yönlendirme Komitesinde paydaş olarak yer almaktadır.

19 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI TEŞEKKÜRLER ozlem.tiryaki@immib.org.tr  0.212.454 09 19 http://reach.immib.org.tr 

20 İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI REACH Yardım Masasının Faaliyetleri web sitesi ziyaretçi sayısı  Web sitemizin ziyaret sayıları takip edilmektedir.


"İMMİB REACH ve CLP YARDIM MASASI İMMİB REACH&CLP YARDIM MASASI REACH-Tedarik Zinciri REACH-Tedarik Zinciri TAIEX ÇALIŞTAYI 25-26 Nisan 2012." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları